Kezdődik a rendhagyó Mitropa Kupa

Idén rendhagyó formában, hibrid lebonyolításban rendezik a Mitropa Kupát, amely a közép-európai válogatottak hagyományos versenye. Május 4-12-ig zajlanak a mérkőzések délután 3 órás kezdéssel.

A legutóbbi Mitropán a magyar válogatott a férfiaknál aranyérmet, a nőknél bronzot szerzett, és idén is szép reményekkel állunk az ezúttal különös megmérettetés felé, melyen az erős felnőtt címviselők mellett a legtehetségesebb ifjúsági játékosaink közül is többen szerephez jutnak. A hibrid lebonyolítás annyit takar, hogy a játékosok online játszanak, de ellenőrzött körülmények között, az országok válogatottjai egy-egy közös helyszínen tartózkodnak a mérkőzések alatt. A FIDE legújabb szabályozásai megengedik, hogy a hibrid versenyek értékszámszerzőek legyenek, és a svájci rendezők éltek is a lehetőséggel.

A férfiaknál a magyar csapat összeállítása: Héra Imre, Antal Gergely, Mihók Olivér, Nagy Gábor, Borhy Marcell, Csíky Endre, a hölgyeknél pedig Terbe Julianna, Juhász Barbara, Gaál Zsóka, Terbe Zsuzsanna, Karácsonyi Kata, Juhász Judit.

A mérkőzéseket az alábbi linken élőben (15 perc késleltetéssel) követhetik:

Férfiak

Nők

Hajrá, Magyarok!