Elnökségi határozat az enyhítő intézkedésekről

Tisztelt Magyar Sakkcsalád! Tisztelt Versenyszervező Sporttársak!

A Magyar Sakkszövetség elkötelezett amellett, hogy mihamarabb visszatérjünk a hazai sakkversenyeken a rendes, megszokott versenylebonyolítás keretei közé. Az enyhítésekkel lépésenként fogunk tudni haladni, annak köszönhetően, hogy dinamikusan nő a beoltott személyek száma Magyarországon, és egyre többen élvezhetik az oltásnak köszönhető védettség előnyeit.

A Kormány 2021. április 30-án érvénybe lépett, koronavírussal kapcsolatos jogszabályát áttekintve az Elnökség az alábbi, versenyrendezéssel kapcsolatos döntéseket hozta, melyek a mai naptól lépnek hatályba:

  • versenyzői létszámkorlátozás nélkül lehet rendezni beltéri sakkversenyt, a védettségi igazolvány megléte nem elvárás;
  • a maszkviselési kötelezettséget egyelőre fenntartjuk, a távolságtartási kötelezettséget a sakkasztalok között 1 méterre csökkentjük;
  • oltási (védettségi) igazolvánnyal rendelkező személyek nézőként részt vehetnek a sakkversenyeken (a maszkviselés természetesen számukra is kötelező).

Amatőr (azaz nem értékszámszerző) versenyek megrendezése továbbra sem engedélyezett. Ezen szabály alól a FIDE vagy ECU által szervezett nem értékszámszerző versenyek (pl. Hibrid EB) kivételt képeznek.

Természetesen az enyhítő intézkedések mellett továbbra is kérünk mindenkit a maximális óvatosságra, a higiénés előírások lehetőségek szerinti betartására.

A Magyar Sakkszövetség elnöksége

Budapest, 2021. május 3.