A címvédő magyar férfi csapat 2,5-1,5 arányban legyőzte az erősorrenden harmadikként kiemelt olasz gárdát! Antal Gergely és Nagy Gábor nagymesterek nagy magabiztossággal vezették a világos bábukat és a nyitásban szerzett előnyüket győzelemig fokozták. A hármas táblán elhullajtottunk egy pontot, Mihók Olivér megszorult feketével és nem tudta kitartani. Egyes táblán a vezérevezősünk, Héra Imre feketével kiváló felkészüléssel, könnyedén kiegyenlített a megnyitásban az olaszok legerősebb játékosa ellen. Középjátékban túljátszotta ellenfelét, de sajnos a bástyavégjátékot nem tudta nyerésig fokozni.

A női csapatunk 3-1 arányban veszített az erősorrenden sokkal magasabban jegyzett, az aranyéremre pályázó olasz válogatott ellen. Terbe Julianna korán bajba került, nem tudta összefoltozni az állását. Juhász Barbara és Terbe Zsuzsanna kiválóan készültek, kellemes állásokat játszhattak. Barbara a középjátékban hibázott, de végül döntetlen lett. Zsuzsanna sajnos a végjátékban vétett döntő hibát és elvesztette a játszmát. Karácsonyi Kata debütálása jól sikerült, értékes döntetlent szerzett a nála jóval rutinosabb játékos ellen.

A mai meccseken a franciák ellen játszanak a válogatottjaink, mindkét mezőnyben erős középcsapatnak számítanak az ellenfeleink, háromesélyes meccseknek nézünk elébe. A fiúknak a tegnapi formát kell csak tartaniuk, a lányoknál pedig jó lehetőség a javításra!

Gonda László