Ifi EB, 8.forduló

Hajrá, Hajrá, Hajrá

A nyolcadik fordulóban sok pontot hullajtottunk, sajnos a legtöbbet a verseny során, de jó hír, hogy két jól álló fiatalunk is nyerni tudott, tetejében mindketten a sötét figurákat vezetve. Karácsonyi Kata és Pásztor Balázs sikerrel szerepelt ezen a napon, mindketten 6,0 ponttal állnak korcsoportjuk hatodik helyén, a záró fordulóban éremeséllyel ülnek asztalhoz.

Pásztor Balázs a macedón Zlatkov Anton ellen a hatodik táblán magabiztos győzelemmel bizonyította, hogy komolyan veszi a verseny hajráját. Hat ponttal az utolsó forduló előtt így a hatodik helyen áll, érdekes, hogy az előtte lévő ötös fogat valamennyi tagja csupán fél ponttal előzi őt, tehát minden holnap dől el. Utolsó fordulós ellenfele az azeri Azadariyev Jahandar (2249) aki ellen a negyedik táblán világossal játszik Balázs.

A lányok versenyében Karácsonyi Kata sötéttel a Benoni-védelemmel igyekezett kiélezni a csatát, az ellenfél sem éppen szolidan reagált, az f4-es változattal tesztelte Kata megnyitási felkészültségét. Bonyolult középjáték, időzavar, mindkét király borotvaélen táncolt, de végül az ellenfél döntő hibát vétett és a bátorságot egy teljes ponttal jutalmazta a játék. Az utolsó fordulót az éltáblán játssza Kata, az orosz (FIDE) Karmanova Olga ellen világos színnel, jelen állás szerint a hatodik helyen áll.

A magyar küldöttségben szereplők közül a nyolcadik fordulót követően egyaránt 5-5 ponttal áll Sulyok Eszter (16.helyen), Tóth Lili (16.hely), Szakolczai Alex (17.hely), Hangay Lilla (18.hely), Ilkó-Tóth András (21.hely), Karácsonyi Bánk (24.hely). Az utolsó csatában győzelemmel még a legjobb tízbe kerülhetnek ők is, tehát harcra fel és fussunk neki a feladatnak! Hajrá fiatalok!

Szép napot! Béla