Ebben az évben már a 35. Zalakarosi sakkfesztivált rendezték a gyógyfürdőjéről híres zalai városkában. Az A-csoportba 23 ország 112 versenyzője nevezett, közülük az előző évihez hasonlóan huszonötnek meghaladta az Élő-pontszáma a 2500-at. És már az is természetes volt, hogy a torna magyar sakkbajnokságnak számított. Érdekesség, hogy a legnépesebb külföldi küldöttség a messzi Indiából érkezett, szám szerint tizenhárman vágtak neki a kilenc fordulónak.

A verseny egyharmadánál a magyar bajnokságért folytatott külön harcban hatan – Berkes Ferenc, Czebe Attila, Horváth Ádám, Horváth József, Medvegy Zoltán, Mihók Olivér – álltak egyformán két plusszal. Aztán hetedik fordulóig Bánusz Tamás, Prohászka Péter és Papp Gábor feltörtek, a hetedik forduló után viszont már kialakult a 66. Magyar sakkbajnokság dobogósainak sorrendje, a végén tehát Berkes hetedik bajnoki címét ünnepelhette, Bánusz a második ezüstérmét és Prohászka az első bronzérmét. A tornát egyébként a szerb Ivan Ivanisevics nyerte hét ponttal veretlenül, fél ponttal maga mögé utasítva a 2-6. helyezetteket.

A juniorok magyar bajnokságában: 1. Kántor Gergely, 2. Kozák Ádám, 3. Korpa Bence…

A nyírségi Mándokon rendezték a 64. Magyar női sakkbajnokságot, ezen: 1. Gara Anita, 2.Gara Tícia, 3. Marjanovics Annamária…

Bakuban a sakkolimpián (férfi) csapatunk a 15. helyen végzett, míg női válogatottunk a 16. helyen fejezte be a versenyt.

(A játszma elemzéssel a Magyar Játszma Dosszié (MAJD) elektronikus játszmagyűjteményben jelent meg.)