10. forduló: egy újabb sikeres nap!

Sikeres nap az utolsó előtti fordulóban az olimpián a válogatott csapatainknak.
Férfi együttesünkre nehéz nap várt. Kellemetlen párosítás után az Európa-bajnok ukrán válogatottal kerültünk össze. Szerencsére a srácok felnőttek a feladathoz és ezt Viktor játéka nem is bizonyíthatta volna jobban. Az egyes táblán fehérrel nagyon bátor játékkal, precíz felkészüléssel, Korobov nagy elnézésének köszönhetően gyorsan vezetést szereztünk. Kettes táblán Fecó a „méltatlanul” népszerűtlen Aljekhin védelmet választotta ukrán riválisa ellen, ami stabilnak bizonyult. Fecó ismerősen mozgott az állásban, könnyed játékkal tartotta a döntetlent feketével. Bánusz Tomi a harmadik táblán világossal nyúzta Shevchenko nagymestert. Voltak pillanatok amikor úgy tűnt meglehet a bravúr, de a fiatal ukrán nem akarta megadni magát, és túlélte a játszmát. Kántor Gergő a négyes táblán egy „nyílt spanyol” megnyitásban kard ki kard párharcban alul maradt az ukrán Onyshchuk nagymestertől. Gergő időzavarba került és ellenfele végig a legkellemetlenebb, legjobb lépéseket találta meg. Végeredmény 2-2, amiért nem panaszkodhatunk, de Viktor gyors győzelme után többen reménykedtünk. Az utolsó fordulóban Irán az ellenfél. Ismét nem egy könnyű párosítás, de reméljük a fiúk minden tartalékukat bevetik, hogy jól sikerüljön a verseny vége!
Női válogatottunknak valamivel könnyebb dolguk volt. Esélyesként vártuk a mérkőzést Olaszország ellen. Trang az egyes táblán végig előnyben, magabiztosan szállította a pontot. Nyerő állásában is higgadt maradt, nem adott esélyt az ellenfélnek. Fontos győzelem volt! Kettes táblán Tíciának volt a legnehezebb dolga feketével. Egy „katalán” megnyitásból kicsit rosszabbul jött ki, de ellenfele pontatlanságainak köszönthetőnek tudta tartani a döntetlent.
Szidóniának nagyon biztatóan indult a partija. Nagy előnye volt a nyitásban, de kölcsönös hibák után nem tűnt annyira egyszerűnek az állás. Az olasz ellenfél viszont szerencsére sok ki nem kényszerített hibát vétett, így Szidi szép partiban nyert. Utolsó táblán Zsóka ismét nagyot játszott. Egy meglepetés szicíliai változattal, nagy taktikai csatában, de sokkal jobb számolással szerezte meg a 7. pontját és ezzel beállítva a 3,5-0,5 eredményt.
Gratulálunk a csapatnak! A záró fordulóban fontos mérkőzés vár a lányokra. Anglia csapata ellen szállunk harcba, akik ellen nagyon fontos lesz a győzelem!
Hajrá, Magyarok! 🇭🇺