A virágvasárnapi hétvégén, 2024. március 22-24. között tartott emelt szintű bíróképzést a Magyar Sakk Szövetség a Haladás VSE sportkomplexumában. A képzés ismét népszerű volt, az ország számos vármegyéjéből érkeztek a jelentkezők Szombathelyre.

A résztvevők Budapestről, valamint Vas, Fejér, Pest, Borsod, Somogy, Zala, Győr-Sopron vármegyékből utaztak a vasi megyeszékhelyre.

A tanfolyam anyaga megegyezett a korábbiakkal: 1. és 2. osztály esetében a sakkjáték szabályzata, digitális órák kezelése, a svájci párosítás és az értékszámszerzés rendszere, valamint az országos csapatbajnokság specifikus jellemzői. Országos szinthez pedig a korábbiak ismétlésén túlmenően a Swiss Manager párosító program gyakorlati ismerete és angol szaknyelv képezte az elsajátítandó anyagot. Előbbi két kategória számára írásbeli, utóbbinál bizottság előtti szóbeli vizsgát tehettek a résztvevők.

Az oktató kart alkotta: 

IA Fehér Gyula (az MSSZ Versenybíró Bizottság tagja), IA Szamosközi Péter (az MSSZ Versenybíró Bizottság tagja), IA Horváth Csaba (régióvezető versenybíró, Közép-Dunántúl).

A Magyar Sakk Szövetség köszöni IA Pergel Lászlónak, a Nyugat-Dunántúl régióvezető versenybírójának, és a Haladás VSE-nek együttműködését a szervezésben, illetve további sikeres munkát kíván e pályájukat kezdő, illetve ott már eredményes versenybíróknak!

S hogy kik teljesítettek sikeresen ezen a bíróképzésen, az az itt található Jegyzőkönyvben olvasható.