U18 Csapat Európa-bajnokság 5-7. forduló, végeredmények

Befejeződtek a U18 Csapat Európa-bajnokság küzdelmei. A lányok végeredménye: 1.Szlovénia 13 pont 2. Románia 10 3. Lengyelország 8 A fiúk végeredménye: 1. Törökország 13 pont 2. Lengyelország 10 3. Moldávia 10 Az első helyen kiemelt magyar csapatok közül a fiúk a 4. helyen végeztek 8 ponttal a lányok a 7. helyen zárták a versenyt, az induló 10-10 csapat közül. Részletes csapat és egyéni eredmények: http://www.eytcc2014.ro/results/eytc-2014-boys-u18/

Szabó Krisztián helyszíni tudósítása.

5.forduló

Fiúk: 2-2 Moldávia ellen. Korpa Bence a megnyitásban áldozott egy gyalogot, de a kompenzálás keresése közben nagyon elfogyott az ideje és időzavarban sajnos vesztőt húzott, de az ellenfél elfáradt és sikerült egy örökös sakkal döntetlenre menteni a játszmát. Gledura Benjámin gyönyörű játszmavezetés után gyűjtötte be a megérdemelt egy pontot. Antal Tibor Kende gyönyörű kombinációval borította fel az egyensúlyt, de sajnos győzelemig nem sikerült fokoznia állását. Farkas Richárd sötéttel debütált a csapatba, sajnos ellenfele a mai nap jobbnak bizonyult.

Lányok: 1,5-0,5-es vereség Ausztria ellen. Varga Melinda kicsit rosszabb középjátékban szívósan tartotta állását, így kiremizte a partit. Gál Hanna a megnyitás után kis hátrányba került, ami sajnos csak fokozódott és ellenfele jó játékkal begyűjtötte az egész pontot.

6.forduló

Fiúk: 2,5-1,5-es vereség a lengyelek ellen. Korpa Bence ellenfele sajnos jobban ismerte a táblán létrejövő állást és ezt sajnos nyerésig fokozta. Gledura Benjámin nagy erőket mozgósítva éles állást hozott létre a táblán, de sajnos nem sikerült ezt nyerésig fokoznia. Antal Tibor Kendének minőségelőnyös végjátékban meg kellett elégednie a fél ponttal. Kántor Gergely a megnyitásban világossal elnézett egy gyalogot és az összes idő és erő arra ment el, hogy állását döntetlenre tudja menteni, ami sikerült is.

Lányok: 2-0-ás vereség Lengyelország ellen. Varga Melinda végig kicsit rosszabbul állt, majd egy tisztvesztés után állása már tarthatatlan lett. Terbe Julianna kicsit jobb futópáros középjátékban rossz tervet választott, gyalogjai meggyengültek és a végén még el is vesztette a játszmát.

7. forduló

Fiúk: 3-1-es győzelem Szlovénia ellen. Korpa Bence megnyitási felkészültségéről tanúbizonyságot téve sötéttel megadásra kényszerítette rövid idő alatt az ellenfél egy táblás játékosát. Gledura Benjáminnak nyeréssel kecsegtető állásban sajnos csak a döntetlenig vezető utat sikerült megtalálnia. Antal Tibor Kende gyönyörű kombinációval múlta felül ellenfelét és gyűjtötte be a megérdemelt pontot. Farkas Richárd világossal nagyon nehéz állást hozott ki a középjátékban, sajnos az időzavarban nem is a legjobbakat lépte, de az ellenfél hathatós támogatásával sikerült begyűjteni a fél pontot.

Lányok: Varga Melinda nagyon kedvező középjátékban nem találta a megfelelő tervet és időzavarban néhány rossz lépés után vesztő végjátékba került. Gál Hanna viszonylag kiegyensúlyozott partiban döntetlent játszott.

Fiúk a 4.helyen végeztek, a lányok a 7-ek lettek.