Szabó Krisztián helyszíni tudósítása  a versenyről.

Fiúk: A harmadik fordulóban a románok ellen 2-2-t játszottunk. Korpa Bence az első táblán világossal a megnyitásból jobb állásba került, amit a középjátékban fokozni tudott. Sajnos elnézett egy minőséget és az állása így csak döntetlenre volt elegendő. Gledura Benjámin sötéttel hamar meglepte ellenfelét a nyitásban és ezt a pszichológiai előnyt a játszma végéig fokozni tudta. Harmadik táblán Antal Tibor Kende döntetlent játszott. Egy kicsit jobb állást hozott ki a megnyitásból, de a középjátékos időzavarban végül kicsúszott a kezéből az előny. Kántor Gergely sajnos a megnyitásban nem a legjobb tervet követve hátrányba került, amit ellenfele szépen ki is használta.

Lányok: Sajnos szlovénia ellen hideg zuhanyként ért bennünket a 2-0-ás vereség. Varga Melinda végig jobban állt, csak a végjátékban időzavarban vesztőt húzott, amit ellenfele kihasznált. Terbe Julianna sajnos a megnyitásban gyalogot vesztett, ami után állása tarthatatlanná vált.

4. forduló

Fiúk: 3,5-0,5-es vereség törökök ellen. Korpa Bence sötéttel a megnyitás után nyerésre állt, de sajnos a későbbi időzavarban nem találta meg a helyes folytatást és így vesztett. Gledura Benjáminnak kecsegtető állása volt a középjátékban, de ő sem találta meg a megfelelő folytatást. Antal Tibor Kende ismét nagy erőket mozgősítva kezdte el játszmáját, de sajnos az időzavaros középjátékban ő is csak a gyengébbik folytatásokat találta meg. Kántor Gergely világossal túljátszotta ellenfelét, de az időzavar számára is végzetes volt.

Lányok: 2-0-ra nyertünk szlovénia B ellen. Varga Melinda sötéttel pozíciós partiban szépen felülmúlta ellenfelét és ezzel begyűjtötte a megérdemelt egy pontot. Gál Hanna Krisztina világossal érvényesítette nagyobb játékerejét.