A Rotary Club Szeged Dóm idén először szervezte meg Jótékonysági Sakkversenyét, amely abszolút sikerrel zárult a Szent Gellért Fórumban. Számokban: 4 országból is érkeztek játékosok, a rapid versenyen 83-an, a szimultánon 36-an indultak, a programon 18 fő 10 év alatti gyermek is megmérettette magát, a nevezési díjakból közel fél millió forint folyt be!


 

A klub elnöke, Ződi-Sipos Mária szerint nem csak a számok mutatják a program sikerességét: “Csupa mosolygós arcot láttam és bizony, mint utólag kiderült, több hobbi játékos kismanó számára meghatározó élmény volt a nap, közelebb kerültek a sakkhoz.”


 

A Rotary Jótékonysági Sakkverseny egész napos program volt: délelőtt sakkszimultánok zajlottak. Két nemzetközi nagymestert, Csonka Balázst és Sipos Istvánt hívhatták versenyre a bátrak. A mestereket nem sikerült megverni, azonban 1-1 döntetlen született: Tóth László és Puskás Mihály harcolta ki ezt az eredményt.

Délután rapid verseny zajlott, ami telt házzal futott. Minden korosztály legügyesebb játékosait díjazták, az érmek és kupák mellett olyan nyereményeket is kaptak, mint például vacsorautalvány, borkóstoló, társasjátékok és édességek.


 

A következő játékosok értek el első helyezést:

Felnőtt férfi:  Lőrincz László
Felnőtt nő:  Nagy Noémi
U18 fiú: Megyaszai Balázs
U18 lány:  Szamkó Hanna
U14 fiú: Mészáros-Csonka Dávid
U14 lány: Vadkerti Bori
U10 fiú: Fekete Zétény
U10 lány: Vadkerti Anna
U8 fiú: Ződi Áron
U8 lány: Szerémy Szófia Magdolna

A nevezési díjakból befolyt közel fél millió forintnyi bevételt a klub a Csongrád-Csanád Vármegyei Sakkszövetséggel együttműködve olyan tehetséges, a megyében élő sakkozó gyermekekre fogja fordítani, akiknek anyagi támogatásra van szükségük céljaik, álmaik eléréséhez, legyen szó akár egy versenyre való eljutás, szállás vagy edző biztosításának extra költségeiről.