Kettős orosz siker

A sakkcsapat Európa-bajnokságon a férfiaknál és a nőknél is orosz siker született. A magyar női válogatott a 10. helyen zárt, míg a férfiak a 26. helyen fejezték be a sorozatot. 

A záró fordulóban a lányok a szerb csapat ellen ültek asztalhoz: Hoang Thanh Trang,  Gara Anita, Lázárné Vajda Szidónia és Gara Tícia is döntetlent ért el.

Nagyon izgalmas utolsó fordulóval zártuk az EB-t– kezdte Papp Gábor, a nők kapitánya. –  A szerb csapat erején felül teljesített, egyenrangú ellenfélként küzdöttek ellenünk. A lányok mindent megtettek, hogy egy szép győzelemmel zárják a versenyt, végül egy idegölő csatában négy döntetlen született. A legjobban Anita miatt kellett izgulni, voltak nehéz pillanatok. Szidóniánál nem a mi elképzelésünk érvényesült a megnyitásban, végig alulról küzdött a döntetlenért. Tícia megnyitási előnye korán elolvadt, sajnos a bonyodalmakban a szerb lány jól feltalálta magát, a végjátékban már nem volt reális esély a győzelemre. Trang könnyedén kiegyenlített, majd ellenfele óriási hibáját kihasználva, teljesen nyerésre állt. Ekkor jött a dráma… belelépett egy örökös sakkba… nem volt kiút! Végeredmény: 2-2.

A csapatunk a tizedik helyen végzett. Elégedettek semmiképpen nem vagyunk, egy nagyon kemény verseny van a hátunk mögött. Nagyon küzdöttek a lányok, sajnos a csodálatos kezdés után nem tudtuk a top csapatokkal felvenni a versenyt. 

A férfiaknak rosszul sikerült a törökök elleni záró forduló, hiszen 2,5:1,5-re kikaptak. Az első táblán Gledura Benjámin vesztett, Bánusz Tamás, Erdős Viktor  és Prohászka Péter pedig döntetlent ért el.

Márkus Róbert a férfi szövetségi kapitány így értékelt:  –Sajnos Benji normális állásban elnézett egy minőségáldozatot, ami után nem volt menekülés. A második táblán Erdős Viktor ellenfele jól felkészült, nem sikerült játszható állást kihoznunk a nyitásból és a parti döntetlennel végződött. A harmadik táblán Bánusz Tomi a nyitásban kiegyenlített, majd később gyalogot nyert, közben  a negyediken Prohászka Peti szintén nyúzta ellenfelét egy kicsit jobb állásban. Ebből a két partiból legalább egyet meg kellett volna nyernünk. Sajnos nem sikerült, ellenfeleink hihetetlen szívósan védekeztek és végül mindkét játszma döntetlennel fejeződött be. 


Végre kettős győzelem!

A sakkcsapat Európa-bajnokság utolsó előtti fordulójában mindkét magyar csapat győzni tudott: a férfiak Norvégia ellen 3:1-re nyertek, míg női együttesünk Szlovénia ellen 2,5:1,5-re.

A lányok ezúttal a szlovénokkal ültek asztalhoz. Gara Tícia és Terbe Julianna is nyerni tudott, Hoang Trang az első táblán döntetlent ért el, míg Gara Anita kikapott.

– A tegnapi jóslatom sajnos beigazolódott, nem volt könnyű meccs, de végre győztünk! – foglalta össze Papp Gábor, kapitány.  – A verseny hajrájában már látszik a fáradtság a játékosokon, elképesztő elnézések, hibák történnek az egész mezőnyben. Nálunk Julianna „kapitánygyilkos” partiján dőlt el a meccs sorsa, elképesztően érdekes és izgalmas játszma volt. Mondanom sem kell, hogy mennyire fontos győzelem volt! Jön az utolsó forduló, az ellenfél Szerbia. Ez már az idegek harca lesz, izgalmas partikat várok! 

A férfiaknál az egész sorozatban remeklő Berkes Ferenc ezúttal is nyert, akárcsak Bánusz Tamás. Erdős Viktor és Prohászka Péter pedig döntetlent ért el.

– Norvégia ellen úgy játszott a csapat, ahogy mindig is kellett volna– értékelt Márkus Róbert, kapitány. – Az első táblán Viktor küzdött, mindent megpróbált, egy állásban nyerhetett is volna, igaz nagyon bonyolult kombinációban. A második táblán Berkes Fecó sötéttel már a megnyitásból is jól jött ki, szépen lassan túljátszotta norvég ellenfelét. Kissé gyorsabban is nyerhetett volna, de küzdőszelleme és kitartása minden elismerést megérdemel. A harmadik táblán Bánusz Tomi ellenfelét rutinosan, pozíciós eszközökkel játszotta túl. A negyedik táblán Prohászka Peti feketével is élesre töltött, minden áron nyerni akart. Végül kisebb-nagyobb izgalmak után a döntetlen reális eredmény volt.

A szombaton reggel 8 órakor kezdődő záró fordulóban a 20. helyen álló férfiak a törökök ellen játszanak, míg a 13. helyeztt női válogatottunk Szerbia ellen zárja az Európa-bajnokságot.


 

Súlyos vereségek mindkét fronton

A csütörtöki, hetedik fordulóban mindkét csapatunk súlyos vereséget szenvedett. A férfiak 3:1-re kaptak ki Szerbiától, míg a nők 3,5:0,5-re a franciáktól.

A férfiaknál Berkes Ferenc gyors győzelmet aratott, azonban Erdős Viktor,  Bánusz Tamásés Prohászka Péteris kikapott.

– A szerbek elleni meccs egy tőrdöfés volt– kezdte Márkus Róbert, a férfiak kapitánya. – Leestünk ötven százalék alá és minden esélyünket elvesztettük arra, hogy bejussunk az első tíz közé. Berkes Fecó gyorsan megbüntette ellenfelét és nagyon gyorsan vezetést szereztünk. Viktor jó partit játszott, gyalogot áldozott, de egy ponton elrontotta a játszmát és sajnos, később nem volt mentsége. Bánusz Tomi jól jött ki a nyitásból, már kezdte volna átvenni az irányítást a partiban, mikor egylépés vesztőt lépett. Peti nagyon jól felkészült az ellenfelére, megjátszott egy újítást, komoly előnybe került a megnyitásban. Sajnos, később a bonyodalmakban ellenfele találta jobban fel magát és Peti időzavarában még el is vesztette a játszmáját. Nagyon fájó ez a 3:1-es vereség!

 A lányok ezúttal a franciák ellen ültek asztalhoz. Hoang Trang  az első táblán döntetlent ért el, azonban  Gara Anita, Gara Tícia és Vajda Szidónia is vesztett.

– Tőrdöfés volt a mai vereség a franciák ellen– értékelt Papp Gábor, kapitány. –  A 3,5 – 0,5 -es vereséget nem kell magyarázni, de a végeredmény nem tükrözi a valós erőkülönbséget. Szidónia a nyitásból nyerhetett volna, ellenfele belesétált a megnyitási csapdánkba, csak ki kellett volna számolni a győzelemhez vezető fonalas változatot. Szidi tudta, hogy valahol ott van a nyerő lépés, de ötven perc alatt nem találta meg, és utána nagyon rosszul kezelte az állást. Trang ellenfele rendkívül felkészült volt, az ellenfél kapitányától tudtam meg, hogy húsz lépésig még az otthoni elemzésüket követték, végül lépésismétléses döntetlen született. Anita jól választott megnyitást, látszott a francián hogy nem érzi magát jól, de a kritikus pillanatban az előnyhöz vezető folytatás helyett Anita hibázott, utána bár az állás még nem volt annyira rossz, de sokkal könnyebb volt világossal játszani. Az eddig kiválóan játszó Tícia is elszenvedte első vereségét, látszott rajta a fáradtság, sok volt a hiba.

A következő ellenfél Szlovénia. A tavalyi olimpia utolsó fordulójában őket vertük 3,5-0,5-re, most biztos nem fogják ilyen könnyen adni magukat. Nagyon kell a győzelem, de egy nehéz meccsre számítok.

Az 8. forduló előtt női csapatunk a 16. helyen áll, a férfi pedig 26.


A hatodik forduló

A pihenőnapot követően szerdán a hatodik fordulóval folytatódott a sakkcsapat Európa-bajnokság. Férfi csapatunk döntetlent játszott Fehéroroszország válogatottjával, míg a nők 2,5:1,5-re kikaptak az ukránoktól.

A férfiaknál a magyar csapat győzelmét Berkes Ferenc szerezte, Erdős Viktor és Prohászka Péter döntetlenezett, míg az éltáblán Gledura Benjámin elszenvedte a harmadik vereségét is.

– Optimistán, győzelemre ittasan, jó hangulatban ültünk le játszani. – Kezdte értékelését Márkus Róbert, a férfi szövetségi kapitány. – Jót tett a szünnap a csapatnak. Berkes Fecó kis előnybe került a megnyitásban, Prohászka Peti játszmája is jól indult, bár sok idejét elhasználta a játszma kezdeti fázisában. Az első két táblán pedig nagyon stabil állásaink voltak.

Derült égből villámcsapásként hatott Benji gyalogelnézése. Prohászka Peti pedig nagy időzavarba került, az Ő játszmája volt a legizgalmasabb. Kölcsönös hibák után a döntetlent nem lehetett kikerülni a végállásban. Erdős Viktor próbálkozott, de ellenfele nagyon stabil volt. Berkes Fecó szépen nyert. Benji a gyalogelnézése után nagyon jól küzdött, úgy gondoltuk, a döntetlen és ezzel együtt a csapatgyőzelem már a markunkban van. Sajnos egy pillanatnyi figyelemkihagyás után újból hátrányba került és ezúttal a játszmát nem sikerült visszahozni. Sajnos megint csak egy pici hiányzott, hogy megnyerjünk egy meccset. De nincs mese, tovább kell küzdenünk és jó finissel zárnunk ezt az EB-ét.

A lányok ezúttal is rangadót játszottak: az ukránok ellen Hoang Trang, Gara Anitaés Gara Tíciadöntetlenezett, míg Vajda Szidóniakikapott.

– Sajnos elvesztettünk egy újabb rangadót – értékelt Papp Gábor, szövetségi kapitány. –  Az ukránok nagyon koncentráltak voltak a világos táblákon. Trang nagyot küzdött a világbajnok Ushenina ellen, voltak pillanatok amikor úgy éreztem, elkerülhetetlen a vég, de megúsztuk. Szidóniát nagyon sajnálom. Rengeteget dolgozott a parti előtt, hogy meglepje az ellenfelét egy teljesen új megnyitással, és a táblán is volt az eltervezett állás, de összekeverte a lépéssorrendet, így jelentős hátrányba keveredett, a fiatal ukrán hölgy pedig nagyon pontos játékkal ki is használta a hibákat. A játszma után Szidi csalódottan mutatta, hogy mennyit elemezte a változatot… de utólag már késő :(. A világos táblákon nem tudtunk igazán nagy nyomást helyezni rájuk. Anita partija végig kiegyenlített volt, egy-két pillanatban lehettek volna kisebb esélyek. Tíciában nagyon bíztam, hogy a gyengébb formában lévő, de amúgy kiváló játékos Zhukovát megszorongatja. A megnyitásból már látszott, hogy nem lesz véres csata, végül ez a parti is kiegyenlítődött. Fájdalmas a vereség, sajnos nem tudtunk visszakapaszkodni az élmezőnyhöz.

A párosítóprogram kinézett magának minket, szerintem megnézi, hogy melyik a legerősebb válogatott a pontcsoportban és összerakja vele a magyarokat. Az orosz (1) és ukrán (3) vereség után levezetőnek megkaptuk a hatos kiemelt francia csapatot. Ezt a meccset meg kell fognunk, a vereség nem opció! Szurkoljatok!

Az 7. fordulóban a jelenleg 11. helyen álló nők az franciák, a 19. helyen álló férfiak pedig a szerbek ellen játszanak.


Drámával indult az ötödik forduló

Az ötödik fordulóban női válogatottunk 3-1 arányban kikapott az első helyen kiemelt orosz csapattól. A mérkőzés elején már be volt írva a vereség a harmadik, Gara Anita tábláján, később kiderült, kontumáltan (játék nélkül) vesztett, mert nem érkezett meg időben a versenyterembe. Sajnálatos, hogy Gara Anita pont az oroszok ellen hibázott a kezdési időpontot illetően, nem kezdte meg játszmáját, így a pontot ellenfele kapta. Anita nagyon felkészült, tapasztalt játékos, oszlopos tagja a válogatottnak, számtalanszor bizonyította az elhivatottságát. Teljes mértékben mellette állunk, a magyar válogatottnak és a magyar sakknak szüksége van Anitára, sajnáljuk, hogy ez pont vele történt meg. A sakkban – ritkán ugyan – de előfordult már ilyen másokkal is. Túl kell lépni rajta és a következő négy fordulóra koncentrálni.

A másik három játszmát illetően: Hoang Thanh Trang és Gara Tícia döntetlent ért el, míg Vajda Szidónia kikapott sötéttel.

Papp Gábor, a magyar női szövetségi kapitány az alábbiak szerint értékelt: – A tegnapi nem a mi napunk volt. Anitával olyan történt, amit semmilyen sportolónak sem kívánok, főleg csapatversenyen. A vasárnap hajnali óraátállítás miatt a telefonja rossz időpontot mutatott. Innen szinte egészen hihetetlen pechsorozatok vezettek egészen odáig, hogy végül nem érkezett meg időben a játszmára, így azt a 15 perces késési szabály miatt azonnal, játék nélkül elveszette. Mondanom sem kell, hogy egy ilyen sokk milyen hatással volt a többi játékosra, egyáltalán nem tudtak a játékra koncentrálni, folyamatosan kérdően néztek rám, hogy mi van Anitával, jól van-e. Már csak az volt a kérdés, hogy hány pontot tudunk elrabolni az oroszoktól egy ilyen kezdés után. Végül Trang szépen kitartotta a hátrányosabb állását, és Tícia játszmája is döntetlennel végződött. Szidónia vereségében a szakmai stábnak is felelőssége van, rossz megnyitást választottunk, az ellenfél könnyedén növelte az előnyét, és húzta be a teljes pontot. Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult, meg akartuk mutatni a hazai szurkolóknak, hogy a világ legerősebb női válogatottja ellen sem feltartott kézzel érkezünk… ezt most nem sikerült.

Szerencsénkre pont jókor jött a szabadnap, így a csapattal alaposan át tudtuk beszélni a történteket, és újra a versenyre tudunk koncentrálni. Anitának nagyon jól estek az otthonról érkező megértő, és bíztató szavak, nem lennék a helyében, de biztos vagyok benne, hogy mindent meg fog tenni, hogy kijavítsa ezt a súlyos hibát.

Szerdán a harmadik kiemelt ukrán csapattal játszunk. Annak ellenére, hogy a két legerősebb játékosuk idén nem vállalta a játékot, még így is az egyik esélyes csapatnak számítanak. Nagy csata lesz!

A férfiak 2:2-es eredménnyel zártak Románia ellen, Erdős Viktor, Berkes Ferenc, Bánusz Tamás és Prohászka Péter összeállításban.

Úgy érzem kihoztuk a meccsből kihoztuk a maximumot! – kezdte az értékelést Márkus Róbert a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya. – Sajnos a harmadik táblán Bánusz Tomi ellenfele nagyon felkészült volt így Tomi már a megnyitásból sem jött ki jól, később pedig elvesztette a játszmát. Prohászka Peti szép játékkal kerekedett felül ellenfelén a parti végjátéki szakaszában és győzelme egyben a meccs megmentését is jelentette. Öt fordulót követően a legjobbkor jön a szünnap, szerintem mindenkinek nagyon jót fog tenni és szeretnénk jó finissel zárni a versenyt.

Jelenleg a nők a hetedik, a férfiak a tizenkilencedik helyen állnak. A hatodik forduló szerdán lesz, Ukrajna és Fehéroroszország ellen játszunk majd.


Női csapatunk az egyes táblán játszhat!

Az Európa-bajnokság negyedik fordulójában női csapatunk újabb remek győzelmet szerzett, ezúttal az olaszok ellen, míg a férfiak csak döntetlenre végeztek a finnekkel.

Fontos győzelem volt!– foglalja össze Pap Gábor, a csapat kapitánya. –  Az olasz csapat kénytelen volt nélkülözni a legjobb játékosát, Zimina Olga lebetegedett, így papíron mi voltunk a meccs esélyesei. Megint jól indult a mérkőzés, egy óra után a két világos táblán előnyösen álltunk, Tícia átverte az ellenfelét a megnyitásban, és Trangon is látszott, hogy jobban ért a kialakuló középjátékhoz. A kettes táblán Szidónia egy ismert megnyitásban tartotta az egyensúlyt, viszont Julianna állása nem volt túl biztató, és jelentős időhátrányba is került. Végül nem történt komolyabb változás, Juli ellenfele sajnos szépen végig vitte a partit, nem tudtuk kivédekezni, és Szidónia ellenfele is belátta, hogy nincs több az örökös sakknál. 1,5-0,5 oda… de mindkét világos táblán jelentős az előny. Trang újra bizonyította, hogy klasszis játékos, elképesztően precízen védekezte ki az ellenfele támadását. Néha elcsodálkozom, hogyan tud ilyen nyugodt maradni ekkora nyomás alatt! Tícia jó formában van, kicsit szórakozott a saját és szurkolók idegeivel, vagy lehet, hogy csak meg akarta csillogtatni a végjáték tudását…?!

 Kezdünk kicsit fáradni, sok energiát felemésztettek az eddigi csaták, de nincs pihenő… JÖNNEK AZ OROSZOK! Négy világsztár … tudjuk mit tudnak, tudjuk az esélyeinket, de nyomás alá fogjuk őket helyezni… azt nem szeretik!

A férfiak mérkőzése, sajnos, nem végződött ilyen jól, a 2:2-es döntetlen nem a legjobb eredmény a finnek ellen.

Sajnos nem sok pozitívumot tudok mondani erről a meccsről– étékelt Márkus Róbert. –  Egyértelműen csalódás a finnek elleni kettő-kettő. Nyilván a játékosok is elégedetlenek. De még öt forduló van hátra, van még lehetőség javítani.

Az 5. fordulóban a nők az oroszok, a férfiak pedig a románok ellen játszanak.


Édes a bosszú: szép volt Szidi, szép volt lányok!

A sakkcsapat Európa-bajnokság harmadik fordulójában női együttesünk visszavágott a 2016-os olimpián elszenvedett fájó vereségért és 2 ½ :1 ½ -re legyőzte a lengyel válogatottat, míg a férfiak 2½:1½ -re kikaptak az első kiemelt oroszoktól.

A lányoknál Lázárné, Vajda Szidónia a harmadik táblán kihasználva ellenfele hibáját különösen fontos győzelmet aratott, míg a másik három táblán nagy küzdelmek végén született döntetlen.

Nagy a boldogság a csapatban, régóta vártunk erre a győzelemre – értékelt Papp Gábor, kapitány. – Édes a bosszú! A lengyel válogatott elleni mérlegünk az elmúlt tíz évben siralmas volt, többször vesztettünk ellenük fontos rangadót, de most végre nekünk jött ki a lépés. Szinte még el sem kezdődött a csata, de a hármas táblán Szidónia egy tetszetős kombinációval sokkolta az ellenfelet. Az új lengyel kapitányt többen vigasztalták, hogy néha előfordul az ilyen, még ezen a szinten is. Nagyon örültem Szidónia győzelmének, nem először bizonyítja, hogy a rangadókon lehet rá számítani. Tícia megnyitása bevált, de későn hoztam a kávét, ki is csúszott a parti. Aggódni azért szerencsére nem kellett, szépen kitartotta a döntetlent. Anita megint ráült a hullámvasútra, tetszik az elszántsága, de precízebben kell játszania. Trang partija nagyon érdekes volt, többször próbáltuk értékelni a lengyel kapitánnyal, de inkább a játékosokra bíztuk a küzdelmet, végül nem tudta feltörni Trang védelmét a lengyel sztár.

A meccs végére leszakadt az ég, leállt a forgalom, így több mint fél óra alatt „úsztunk” haza Tranggal. A győzelemmel felkúsztunk a második táblára, ahol Olaszország csapata vár ránk. Nagy meccs lesz, gladiátorként fogunk küzdeni, cél az életben maradás…

A férfiak Gledura, Erdős, Berkes, Prohászka összeállításban ültek asztalhoz az első kiemelt orosz válogatott ellen.

Sajnos tegnap nem sikerült meglepetést okoznunk az oroszok ellen, pedig bizakodóak voltunk – értékelt Márkus Róbert. –  Benjji ellenfele nagyon magasszíntű partit játszott, nem véletlenül van bőven 2700 feletti élője. Fecó állt jobban, idő és pozició előnyben is volt, de az ellenfele higgadtan védekezett. A fehér partikban nem sikerült nyomás alá helyeznünk az ellenfelet és így alakult ki a végeredmény.

A negyedik fordulóban a férfiak ellenfele Finnország lesz.


Ezúttal a nők győztek és a férfiak döntetleneztek

A sakkcsapat Európa-bajnokság második fordulójában nő csapatunk 2 ½ :1 ½ -re legyőzte a görög válogatottat, míg a férfiak 2-2-re végeztek a svédekkel szemben.

A sikerből Hoang Thanh Trang és Gara Tícia győzelemmel, míg Gara Anita döntetlennel vette ki a részét.

Idegölő, maratoni csatában sikerült győznünk a görögök ellen– kezdte értékelését Papp Gábor, a csapat kapitánya. – A kezdet megint jól alakult, úgy éreztem mindegyik táblán mi irányítjuk a játszmát, de a görög istenek a csapatuk mellé álltak, és Anita ellenfele a teljesen vesztett állásból fordítani tudott, majd a drámai játszmának döntetlen lett a vége. A partit csak erős idegzetű szurkolónak ajánlom :). Tícia,  (a magyar Aphrodité), ott folytatta, ahol abbahagyta, második magabiztos győzelmét aratta a születésnapján. Szidónia sokáig kézben tartotta a játszmát, de nem törődve a mitológiával beengedte a trójai falovat a5-re… a csata elveszett. Trang előnyös állást ért el a megnyitásból, de kétszer is elvesztette a fonalat a knosszoszi labirintusban és hátrányos helyzetbe került. Végül megtalálta az ellenfél Akhilleusz-sarkát és megszületett az oly fontos győzelem!

 Szombaton egy számunkra fájó emlékeket ébresztő csapattal játszunk. A lengyelek ellen a 2016-os olimpián fájdalmas csatában vesztettük el az éremért folyó, utolsó fordulót. Három éve várunk erre a visszavágóra! Rendeznünk kell a sorainkat, mert a pénteken mutatott játéknál sokkal több kell. Az biztos, hogy nagyon oda fogjunk tenni magunkat, a taktika megvan, bízom a csapatban!

A férfiaknál, változatos csata után, mind a négy táblán döntetlen született.

–  A mai meccs nagyon jól indult– kezdte Márkus Róbert, a férfiak kapitánya. –  Több táblán is jobban álltunk, de sajnos végül kicsúszott kezünkből a biztosnak tűnő csapatgyőzelem. Erdős Viktor gond nélkül remizett, Gledura Benji nagyot küzdött mumusával, Grandeliuszal. Bánusz Tomi és Prohászka Peti túljátszotta az ellenfelét, csak nem sikerült az i-re feltenni a pontot.

A férfiak a szombat, 13 órakor kezdőd 3. fordulóban az oroszok ellen játszanak.


 

A férfiak győztek, a nők döntetleneztek a nyitó fordulóban

A férfiak Szlovákia 2 ½ :1 ½ arányú legyőzésével rajtoltak a Sakkcsapat Európa-bajnokságon, míg a nők 2:2-es döntetlent játszottak a horvátok ellen.

A győzelemből Berkes Ferenc világossal, Bánusz Tamás pedig sötéttel vette ki a részét, Gledura Benjámin sötéttel döntetlenezett, míg Prohászka Péter világossal kikapott.

A nyitó fordulóval kapcsolatban kiemelném, hogy a szlovákok ellen szorosabb mérkőzést játszottunk, mint amire számítottam– kezdte az értékelés Márkus Róbert, a férfiak kapitánya. – Sajnos, Prohászka Petinek nem sikerült a bemutatkozása, de biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben jól fog szerepelni. Bánusz Tomi hatalmasat küzdött, Berkes Fecó simán nyert, Gledura Benji pedig kicsit gyanúsan állt, de pontos játékkal sikerült döntetlennel révbe érnie. Összességében: megszereztük a két pontot és a csapat hangulata is jó.

A nőknél Gara Anita és Lázárné Vajda Szidónia döntetlenezett, Gara Tícia sötéttel győzött,Terbe Julianna pedig vereséget szenvedett.

Sajnos, nem sikerült jól a rajt Horvátország ellen, egy szinte megnyert meccset engedtünk ki a kezeink közül– foglalta össze Papp Gábor, női kapitány. –  A világos táblákon minden úgy alakult, ahogy elterveztük, de végül Szidónia az idő szorításában nem találta meg a nyerő folytatást, Juli pedig egy gyönyörűen megjátszott partit veszítette el. Anita kis előnnyel jött ki a megnyitásból, de pár pontatlan lépés után átadta a kezdeményezést, és nagy bajba került, örülhettünk a döntetlennek. A meccset Tícia mentette meg egy szép pozíciós győzelemmel, nagyon elégedett vagyok a játszmájával! Nos, bár nem így terveztük az indulást, de nem bánkódunk, csak előre nézünk…  jön Görögország… és érkezik a csapatba Trang!

A kilenc fordulós verseny második fordulója pénteken, 13 órakor kezdődik. A 10. helyen kiemelt férfi csapatunk a svédekkel mérkőzik, őket az induláskor a huszadik helyen rangsorolták. A nőknél Magyarország (7.) Görögországgal (20.) küzdhet meg. Mindkét mezőnyben az első táblán a magyar csapat játszik világossal.