Indul a tanév, indul az Online Sakksuli

Ingyenes Online Sakksuli indul iskoláknak és kluboknak 

A Magyar Sakkszövetség és a LearningChess együttműködésének eredményekét 2020. szeptember 1-től már magyar nyelven is elérhetőek a LearningChess világszerte népszerű online tananyagai.

A LearningChess magyar alkotógárdája ingyenesen ajánlja fel oktató rendszerét a sakkegyesületek mellett a magyarországi és határon túli iskolák részére, az Online Sakksuli program keretében.

A program célja a magyar sakkozás utánpótlás bázisának jelentős kiszélesítése, edzőképzés és tehetségkutatás. A könnyen kezelhető felületen önállóan is elvégezhető izgalmas leckék nagymértékben megkönnyítik a sakkjáték tanítását folyamatos tematikát biztosítva az oktatóknak, és kiválóan kiegészítik a tábla melletti sakkoktatást is.

A LearningChess, amely az elmúlt években az online sakkoktatás egyik vezető megoldásává vált a világon, rengeteg tartalmat, és oktatási funkciót kínál, a magyarral együtt már nyolc nyelven:

  • Közel kétszáz 15-45 perces online, interaktív sakklecke.
  • 3000 db többváltozatos taktikai fejtörő.
  • Játék a számítógéppel
  • „LogiQ tábla” elektronikus demonstrációs tábla
  • Tanulásmenedzsment rendszer, amellyel követhető a tanulók fejlődése.
  • Központi menedzsment rendszer, amellyel helyi szinten a sakkoktató, országos szinten pedig a Magyar Sakkszövetség áttekintheti és menedzselheti az online sakkoktatást.

A leckék angolról magyarra fordítását a Magyar Sakkszövetség szervezte önkéntesek bevonásával.

Az Online Sakksuli programba edzők és tanárok a Magyar Sakkszövetség honlapján jelentkezhetnek.