Online Egyetemi VB

Befejeződtek a küzdelmek az Egyetemi VB-n.
A legjobb 16-ba kerüléssel már teljesítettük célkitűzésünket, így – az erőviszonyokat is figyelembe véve – az esélytelenek nyugalmával készülhettünk nyolcaddöntőbeli ellenfelünkre, az alapszakaszt második helyen záró Szerbiára. Minimális esélyeink is elszálltak azzal, hogy – egészségügyi okok miatt – nem tudtunk alapcsapatunkkal felállni. A szerb csapat biztosan győzött és jutott a következő körbe.
A világbajnoki címet végül Kína szerezte meg, Ukrajna és Örményország előtt, mi tehát a (9-16.) alapszakasz szerint a 15. helyen végeztünk.
Összegzésképpen megállapíthatjuk, hogy tartalékos válogatottunknak nem kell szégyenkeznie, minden játékosunk megtett minden tőle telhetőt, a nyerhető mérkőzések nagy részén sikerült megszerezni a teljes pontot és néhány bravúrt is sikerült elkönyvelnünk. Juhász Barbara 9/7-es győzelmi mutatója azonban külön dicséretet érdemel. (Természetesen ha a legjobbjaink is asztalhoz ülnek, akkor vérmesebb reményeket is táplálhattunk volna és talán a magyar sakkhagyományokhoz jobban illő eredmény születik, de hogy nem így történt arról nem a megmérettetést vállaló csapattagok tehetnek.)
Mivel tényleg várakozáson felül helytálltak, említsük meg még egyszer a magyar csapat tagjainak és az általuk képviselt egyetemeknek a nevét:
1. FM Grimm Dániel – Eötvös Lóránd Tudományegyetem
2. FM Marosi Levente – Eötvös Lóránd Tudományegyetem
3. WIM Juhász Barbara – Semmelweis Egyetem
4. WFM Terbe Zsuzsanna – Testnevelési Egyetem
5. Grimm György – Testnevelési Egyetem

Az érdeklődők további részletes információt találnak, a szervezők honlapján:

A verseny állása itt követhető nyomon:
További érdekességeket és a partikat pedig itt lehet megtekinteni: