Bielben lejátszották a Hans Suri emlékverseny negyedik fordulóját. A játéknap egyetlen győzelmét a holland Anish Giri aratta, az orosz Alekszandr Motiljev kedvező állásban nagyot hibázott. Remek küzdelmet vívott a kínai világbajnoknő Hou Ji-fan és az indiai Pentala Harikrishna, a csata 69 lépésben döntetlennel ért véget. Pontosztozkodás született a lengyel Radoslaw Wojtaszek és a francia Maxime Vachier-Lagrave partijában, a francia sakkozó megőrizte félpontos előnyét.

GM Giri Anish

A kettős vereséggel rajtoló holland Anish Giri újabb győzelmével feljött ötven százalékra. Az orosz Alekszandr Motiljevvel a szláv védelemben csatázott, és a fordulatos küzdelemben végül győzni tudott. Motiljev világos 30.e4 lépésére előnybe került, de elnézett egy kötést, anyagot vesztett, többé nem volt védelme.

view01

A játéknap legérdekesebb partiját a kínai világbajnoknő Hou Ji-fan és az indiai Pentala Harikrishna játszotta. A világbajnoknő minőséget áldozott, a végjátékban két gyalogja volt ellenértékként, az indiai nagymester aktív bástyájával jól védekezett, 69 lépés után egyeztek meg döntetlenben.

A lengyel Radoslaw Wojtaszek és a francia Maxime Vachier-Lagrave sorozatos cserékkel tarkított partija pontosztozkodással zárult.

biel01-banner

A 4. forduló eredményei:

Hou Ji-fan (kínai, 2629) – Pentala Harikrishna (indiai, 2726) döntetlen (Caro-Kann védelem, 69)
Anish Giri (holland, 2750) – Alekszandr Motiljev (orosz, 2698) 1 – 0 (Szláv védelem, 53)
Radoslaw Wojtaszek (lengyel, 2733) – Maxime Vachier-Lagrave (francia, 2766) döntetlen (Grünfeld védelem, 38)

A verseny állása:

1.Maxime Vachier-Lagrave 2,5 pont
2-5. Radoslaw Wojtaszek, Pentala Harikrishna, Hou Ji-fan és Anish Giri 2
6. Alekszandr Motiljev 1,5

Az 5. forduló párosítása:

Pentala Harikrishna – Radoslaw Wojtaszek
Maxime Vachier-Lagrave – Anish Giri
Alekszandr Motiljev – Hou Ji-fan

Verőci Zsuzsa

Címkék: