Tegnap elindultak a korcsoportos EB küzdelmei Törökországban. A versenyen minden korosztály képviselteti magát nyolctól a tizennyolc évesekig  közel 1000 versenyző, 46 országból.

A magyar küldöttség kereken húsz fiatallal kezdte meg a versenyt, közülük sokan első alkalommal vesznek részt nemzetközi eseményen. Az első játéknapon összességében 13 pontot gyűjtöttünk, a pontos eredmények fordulóról-fordulóra követhetőek az alábbi helyen:

http://chess-results.com/tnr678927.aspx?lan=1&art=0&fedb=HUN&turdet=YES&flag=30

Valamint a játszmák is figyelemmel kísérhetőek a verseny hivatalos oldalán http://eycc2022.tsf.org.tr/ valamint a chess.com és chess24 oldalakon. A fordulók naponta 15 órától zajlanak.

A verseny házigazdája a Pine Beach Hotel Belek, kiváló körülmények és tágas versenyterem fogadta a játékosokat. A hotel a homokos tengerpart közvetlen közelében helyezkedik el, lehetőséget  adva a kikapcsolódásra, fürdésre vagy egy kellemes játszma előtti sétára.

Reményeink szerint sikerül valamennyi játékosunknak az első három forduló során akklimatizálódni a világversenyek sajátos légköréhez és lenyugodva a játékra koncentrálni, megmutatva a tudását!

Sok sikert kívánok minden részvevő magyarnak és kérjük a pozitív szurkolást az otthoniaktól!

Hajrá magyarok!

 

Molnár Béla