Elmarad az Országos Ifjúsági és Gyermek Csapatbajnokság

Tisztelt Sporttársak!
 
A Magyar Sakkszövetség vezetése – az Ifjúsági Bizottság és a rendező Budapesti Sakkszövetség egyetértése mellett – azt a döntést hozta, hogy a 2020. december 27-30. közötti időpontra tervezett, 2020. évi Országos Ifjúsági- és Gyermek Sakk Csapatbajnokság idén nem kerül megrendezésre.
A Magyarország kormánya által bevezetett korlátozó intézkedések miatt jelen pillanatban szinte megoldhatatlan lenne a vidéki résztvevők számára szállás intézése, a rendezvényen résztvevők étkeztetése, de a kísérők, szülők elhelyezését sem tudnánk a versenyhelyszínen biztosítani. Mivel van rá esély, hogy december 11-ét követően a szigorító intézkedések még meghosszabbításra kerülnek, a technikai feltételek nem lennének adottak a verseny megrendezéséhez.
A koronavírus világjárvány jelenlegi hazai helyzete alapján azonban a technikai feltételek megléte esetén sem tartanánk felelős döntésnek egy normál esetben 250, de az idei, várhatóan csökkent érdeklődés miatt is körülbelül 100 fős rendezvény megtartását. A résztvevők és családtagjaik egészsége most prioritást kell, hogy élvezzen a sakkversenyek előtt.
Kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek az előttünk álló nehéz időszakra, vigyázzunk egymásra!