Beszámoló az első forduló eseményeiről

8 éves csoport:

Gaál Zsóka 1246  – Nagyova Daniela 0: 1-0

Zsóka elég gyorsan 1,5 óra alatt  nyert. Az ellenfél hamar tisztet, és minőséget nézett el, a hibákat Zsóka biztosan kihasználta.

Nazarov Vladislav 0 – Bodó Boglárka 0: 1-0

Bodó Bogi sokáig jól tartotta magát, nyitásban jól állt, sajnos a harmadik órában gyalogot, majd tisztet nézett el egy lépésben, és veszített.

10 éves csoport: 

Persányi Barnabás 1787- Ginovant Camile 1396: 1-0

Barnabás d4-es játszmában ügyesen gyalogot, futópárt szerez, előnyös végjátékra bonyolít, és biztosan begyűjti a pontot.

Vissarionov Artjoms 1388 – Rónai Ákos Balázs 1702 : 0-1

Ákos sötéttel hamar előnybe kerül, 20 lépésnél már bástya előnye van, 2 óra alatt mattol.

Torngren Gustav 0 – Demeter Dorina 1467: 1/2 1/2

Dorina nagyon szépen állt a zárt Szicíliai védelmű játszmában, centrumgyalogot nyert, futópárja volt, de sajnos nem találta a nyerő tervet. Sok időt elhasznált, és ígéretes állásban, amikor már csak 20 perce volt, elfogadta ellenfele remi ajánlatát. Azt hiszem lehetett volna még erőltetni, nyerhető állást adott remire.

12 éves csoport: 

Slaba  Andrea 1515 – Vanczák Tamás 1839: 0-1

Tamás sötéttel passzív stílusú ellenfél ellen nehéz középjátékban kicsit jobban állt, amit sikerült gyalogelőnyre váltani az ellenfél hibája nyomán. Végül a gyalogelőnyös bástyavégjátékot 4 órai játékban ügyesen megnyerte.

Antova Gabriela 1989 – Gömböcz Zsófia 1633  : 1-0

Zsófi a Vezérindiai védelmű játszmában szépen tartotta magát a nyitásban. Később sajnos leadta fontos e7 futóját, emiatt és a passzív játéka miatt az ellenfél bástyája betört a d6 pontra, majd újabb g5 gyengítés után sajnos feladásra kényszerült.

Így 7-ből 4,5 pontot szereztünk az első játéknapon. Mindenki egészséges, mindenki jól van, bízunk a minél jobb játékban.

A szállással étkezéssel mindenki elégedett az első nap után, remélhetőleg továbbra is ilyen jó körülmények között tudunk a versenyre koncentrálni.

Sajnos minden szobában nincs WIFI, csak némelyik szobában, de a közös kijelölt termekben jó a WIFI, ahonnan mindenki tud internetezni.

Kosztolánczi Gyula