Beszámoló a 2. játéknap eseményeiről

A 2. fordulóban egész jó volt a Magyar csapat 7/6 pontot szereztünk, mindenki nyert sajnos Demeter Dorina vesztett nagy partiban.

8 éves csoport: 

Nazarov Vladislav (0) – Gaál Zsóka 1246: 0-1

Zsóka sötéttel a Pirc védelmű játszmában jól állt a nyitás után a futópárnak köszönhetően, később az ellenfél egy kötés miatt gyalogot veszített, ráadásul a királyállása is szétesett, így Zsóka 1 óra alatt mattolt.

Bodó Boglárka (0) – Lovcican Tomas (0): 1-0

Bogi a 4-es huszárjátékból nem sokat hozott ki, később sötét figyelmetlensége okán gyalogot nyert, előnyét ügyesen fokozta, majd vezért és partit nyert.

10 éves csoport : 

Rónai Ákos Balázs 1702 – Yuan Beline : 1-0

Ákos a Benoni védelem ellen világossal ügyesen, aktívan játszott, 2 óra alatt d szabadgyaloghoz jutott, majd minőséget és partit nyert.

Bassini Emile 1569 – Persányi Barnabás 1737: 0-1

A Francia védelem  csereváltozatában az ellenfél láthatólag csak remire törekedett. Barnabás ügyesen tartotta a feszültséget az állásban, amikor az ellenfél a 3. órában vízszintes fenyegetést elnézett, így ifjú játékosunk tisztet, majd játszmát nyert.

Demeter Dorina 1467 – Bsnusak Tomas 1406: 0-1

Dorina sajnos vesztett. A játszma Sziciliai Paulsen varinak indult, ami után Najdorf szerkezetű felépítést alkalmazott az ellenfél d6 majd e5 lépéssel. Dorina szépen állt a nyitásban, sajnos a középjátékban nem találta a jó tervet, több jó taktikai lehetőséget nem használt ki. Később 2 gyaloghátránya lett és 3,5 órás játszmában vesztett egy jó napot kifogó fiú ellen.

12 éves csoport :

Gömböcz Zsófia 1633– Ilfore Michael 1508: 1-0

Zsófi az angol fiút a Fb5-ös Szicíliaiban eléggé megverte. Ellenféle a pozíciós e6 hiba után, minőséget, tisztet, végül partit vesztett. Zsófi biztosan nyert 2 óra alatt.

Haring Filip 2078 – Vanczák Tamás 1839: 0-1 !!!

Tamás nagyon jól játszott, az első kiemeltet biztosan verte sötéttel! Szicíliai ellen világos az Angol támadást játszotta Fe3, f3 Vd2 0-0-0-al. Tamás ügyesen kifejlődött, és a vezérszárnyon megtámadta világos királyát, aminek következtében már a középjátékban nagyon biztatóan állt, majd minőséget nyerve elsöprő támadással intézte el magasabb élővel rendelkező szlovák ellenfelét. Nagyon értékes pont volt!

Mindenki egészséges, bizakodó, remélem továbbra is jó hírekkel szolgálok!

Az eredményeket és az élő közvetítést a következő honlapon lehet követni (http://www.chess-svetla.cz/index.php?id=12).

Kosztolánczi Gyula