Tisztelt Versenyszervezők, csapatvezetők!

Tájékoztatjuk a versenyszervezőket, a csapatok intézőit, a sportköri vezetőket, hogy

  • az eadmin felületen a nevezéseket a 2015/16-os csapatbajnokságra az NB/I, az NB-I/B, az NB-II, a Pest megyei, Csongrád megyei, budapesti, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csapatbajnokságra megtehetik, Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Rangos versenyekben gazdag hónap vár a sakkozókra és a sakkot szeretők népes táborára. A hazai program kiemelkedő eseménye lesz Szegeden augusztus 14-től Lékó Péter hatjátszmás páros mérkőzése a kínai Li Chao-val szemben, amely első számú nagymesterünk felkészülését szolgálja a bakui Világkupára. Almási Zoltán és Rapport Richárd is játszik Abu Dhabiban a huszonkettedszer megrendezésre kerülő sakkfesztivál nyílt versenyén. Utánpótlásunk legjobbjai Gledura Benjaminnal az éltáblán Mongólia fővárosában, Ulánbátorban az U16-os sakkolimpián versenyeznek majd. Nyomon követhetjük az orosz szuperbajnokságokat, és a Grand Chess Tour második tornáját St. Louisban, ahol a világranglista első tíz helyezettjéből nyolcan is vetélkednek majd.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) megjelentette a 2015. augusztus 1-től érvényes, az Élő-pontszámok alapján összeállított világranglistákat. A rangsor első négy helyezettje nem játszott versenyen, a norvég világbajnok Magnus Carlsen 37 ponttal előzi meg az indiai exvilágbajnok Viswanathan Anandot és a bolgár exvilágbajnok Veszelin Topalovot. A szeptember 10-től Bakuban megrendezendő Világkupán Topalov vezeti majd a rajtlistát az amerikai Hikaru Nakamura előtt. Az első tízben már csak öt európai sakkozó, de hárman is amerikaiak. Legjobb magyarként Lékó Péter a 33. Almási Zoltán a 47., Polgár Judit a 62., Rapport Richárd a 68., Berkes Ferenc a 86., Balogh Csaba a 88. a top százas listán. A női világranglistán visszavonulását a tavalyi sakkolimpián bejelentő, férficsapatunk kapitányi tisztét elvállaló Polgár Judit visszaelőzte a kínai exvilágbajnoknő Hou Ji-fant.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Bagoly Kupa

24 órás sakk snellverseny Nagyatádon 2015. augusztus 15-16.

Helye: Nagyatád Ady Endre Gimnázium és Szakközépiskola
7500 Nagyatád, Dózsa Gy. u. 13..

Verseny Formája:
– körmérkőzés a 24. óra utáni forduló végéig
– játékidő 2 x 5 perc
– a részletes lebonyolítási szabályokat a helyszínen ismertetjük

Program :
– 2015. aug. 15. 13 óra: Megnyitó
14 óra: 1. forduló kezdete

Díjazás:
– I. helyezett 12000 Ft
– II. helyezett 8000 Ft
– III. helyezett 6000 Ft

Új Szabály: Többek kérése engedélyezzük, hogy a versenyt, egymást váltva több játékos teljesítse, illetve játékosok a versenybe részteljesítéssel szerepeljenek. Ilyen esetekben egy-egy versenyzőnek teljes kört kell teljesíteni. Eredményük a pontversenybe beszámít, viszont a díjazottak közé nem kerülnek be és a kupát nem nyerhetik el.

Nevezési díj: 1000 Ft

Helyszíni nevezést legkésőbb 2015. aug. 15-án 13.30-ig fogadunk el.

Információ és nevezés: Kiss Attila 7500 Nagyatád Csokonai u. 8.

Telefon: Lakás: 82/352-579
Mobil: 30/226-9157
E-mail: attilak@nagyatad.hu

Bielben a címvédő francia Maxime Vachier-Lgrave elsőségével fejeződött be a 48. Sakkfesztivál szuperversenye. A befejező játéknapon Vachier-Lagrave világossal győzte le Rapport Richárdot, aki sorozatban ötödik vereségét szenvedte el, nyeretlenül, összesen hat vesztéssel zárta szereplését. A lengyel Radoslaw Wojtaszek elmulasztotta a holtversenyes elsőség, a rájátszás lehetőségét, nyerőesélyt szalasztott el a cseh David Navarával vívott csatájában. Az angol Michael Adams nyeréssel kezdte, győzelemmel zárta a tornát. Az ukrán Pavel Eljanov többször hibázott, nyerést hagyott ki. A tornán a 30 partiból 17 fejeződött be döntéssel, szomorú, hogy a „kedvező” statisztikát Rapport Richárd hat vesztése jelentősen javította.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

A Bielben zajló szuperverseny utolsó fordulója előtt holtversenyben vezet a címvédő francia Maxime Vachier-Lagrave és a lengyel Radoslaw Wojtaszek. A kilencedik játéknapon Rapport Richárd elszenvedte ötödik vereségét is. Világossal játszott az ukrán Pavel Eljanov ellen, de alig másfél órai játék, 28 lépés után feladásra kényszerült. Vachier-Lagrave a cseh David Navarára mért vereséget, Wojtaszek remizett az angol Michael Adamsszel. Rapport utolsó partijában sötét lesz Vachier-Lagrave ellen, Wojtaszek Navarával küzd meg.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

A bieli szuperverseny nyolcadik fordulója újabb nagy csalódást hozott Rapport Richárd és szurkolói számára. A cseh David Navara ellen második partiját is elvesztette, ezúttal világossal kapott ki. Nagymesterünk a viadalon negyedik vereségét szenvedte el, ismét rosszul értékelte az állás kínálta lehetőségeket. A címvédő francia Maxime Vachier-Lagrave megnyitáselméleti párbajt is vívott az angol Michael Adamsszel a spanyol megnyitás Marshall támadásában. Az ellenjáték lehetőségeit elmulasztó Adams harmadszor kényszerült feladásra. Nehéz csatában az éllovas lengyel Radoslaw Wojtaszek döntetlenre mentette az ukrán Pavel Eljanov elleni partiját, Navarával holtversenyben vezet. Rapport kilencedik játszmáját világossal Eljanovval játssza.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Támogatók

MVM Paksi Atomerőmű Zrt.
MOL Energiakereskedő Zrt.
Olajterv Csoport
Hévíz, az élet forrása!
Transit-Speed Kft.
OXYGEN wellness fitness medical