Tisztelt Versenyszervezők, csapatvezetők!

Tájékoztatjuk a versenyszervezőket, a csapatok intézőit, a sportköri vezetőket, hogy

  • az eadmin felületen a nevezéseket a 2015/16-os csapatbajnokságra az NB/I, az NB-I/B, az NB-II, a Pest megyei, Csongrád megyei, budapesti, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csapatbajnokságra megtehetik, Egy kattintás ide a folytatáshoz....

A 3. Sinqefield Kupa ötödik fordulójában a holtversenyes éllovas bolgár exvilágbajnok Veszelin Topalov vereséget szenvedett az amerikai Fabiano Caruanától, áldozatai nem vezettek sikerre. A norvég világbajnok tetszetős stratégiával nyert az amerikai Wesley So ellen, az orosz Alekszandr Griscsukkal remiző örmény Levon Aronjannal holtversenyben vezet. A pénteki pihenőnap után a hatodik játéknapon Aronjan-Carlsen derbi lesz. Döntetlennel ért véget, az amerikai Hikaru Nakamura és a holland Anish Giri, valamin az indiai exvilágbajnok Viswanathan Anand és a francia Maxine Vachier-Lagrave szicíliai védelmű összecsapás.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Ulánbátorban az U16-os sakkolimpián négyes holtverseny után végül negyedik lett válogatottunk. Négy csapat gyűjtött 16-16 meccspontot, a sorrendet a táblapontok döntötték el. Irán a Kínától elszenvedett veresége ellenére aranyérmes, India lett a második, az orosz együttes bronzérmesként fejezte be a 10 fordulós versenyt. Válogatottunk az utolsó fordulóban Kanada ellen nyert 3-1-re, veretlenül küzdötte végig a sakkolimpiát. Gledura Benjamin a legjobb éltáblás lett.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Abu Dhabiban, a Masters nyílt verseny hatodik fordulójában Rapport Richárd az indiai Suri Vaibhav ellen sötéttel játszva győzött, ötös holtversenyben áll az élen. Prohászka Péter lengyel ellenfél ellen nyert, kilencen vannak az ő pontcsoportjában, fél ponttal lemaradva az élen állóktól. Papp Gábor és Czebe Attila is győzelemmel zárt, Almási Zoltán csak remizett az üzbég Vahidovval, Horváth Ádám kikapott. A 9 fordulós viadalon a pontvadászat a pihenőnap után szombaton folytatódik.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Ulánbátorban az U16-os sakkolimpián válogatottunk a kilencedik fordulóban 3,5-0,5-re legyőzte a francia együttest. Gledura Benjamin, Kozák Ádám és Péczely Sebastian Zsombor nyert, Kántor Gergely remizett. Riválisaink is hozták a „kötelező” győzelmeket, a harmadik helyen álló orosz csapat egy táblaponttal előzi meg a magyar négyest. A befejező játéknapon magyar idő szerint hajnali 3 órakor kezdődik a játék, Kanada lesz az ellenfelünk.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

St. Louisban a 3. Sinquefield Kupa negyedik fordulójában az örmény Levon Aronjan parádés játékkal, tisztáldozatos támadással nyert az amerikai Wesley So ellen. A győzelemmel holtversenyben vezet az orosz Alekszandr Griscsukkal remiző bolgár exvilágbajnokkal, Veszelin Topalovval. A norvég világbajnok Magnus Carlsen a holland Anish Girivel osztozott meg a ponton. Döntetlennel ért véget az amerikai Fabiano Caruana és az indiai exvilágbajnok Viswanathan Anand játszmája is. A francia Maxime Vachier-Lagrave és az amerikai Hikaru Nakamura bonyodalmakban bővelkedő küzdelme sem hozott döntést, békekötéssel zárult.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Abu Dhabiban, a Masters nyílt versenyen az ötödik fordulót játszottak le. Nagymestereink mérlege három győzelem és három döntetlen. Rapport Richárd, Almási Zoltán és Czebe Attila nyert, Prohászka Péter, Papp Gábor Horváth Ádám remizett. Holtversenyben vezet a svéd Nils Grandelius és az ukrán Martyin Kravcsiv. tizenegyen, köztük Rapport Richárd követi a duót félpontos hátránnyal.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Az U16-os sakkolimpia nyolcadik fordulójában válogatottunk mérkőzése a törökökkel szemben 2-2-vel ért véget. Gledura Benjamin újabb győzelemmel juttatta vezetéshez együttesünket. Péczely Sebastian, majd Kozák Ádám is remizett, Kántor Gergely azonban kikapott. Riválisaink sajnos sorban nyertek, két fordulóval a befejezés előtt csapatunk a negyedik helyen áll, következő ellenfél a francia négyes lesz.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Támogatók

MVM Paksi Atomerőmű Zrt.
MOL Energiakereskedő Zrt.
Olajterv Csoport
Hévíz, az élet forrása!
Transit-Speed Kft.
OXYGEN wellness fitness medical