Bilbaóban három döntetlennel fejeződött be a IX. Chess Masters Final. A világbajnok Magnus Carlsen már tornagyőztesként játszotta utolsó partiját, békés döntetlen született az amerikai Wesley So elleni partijában. Az amerikai Hikaru Nakamura a holland Anish Girivel osztozott meg a ponton, s végzett veretlenül, Carlsent egyszer legyőzve a második helyen. A világbajnoki kihívó orosz Szergej Karjakin kilencedik remijét könyvelhette el, szereplése, játéka a verseny negatív szenzációja volt. A 17 éves Wei Yi és a 22 esztendős So ötven százalékot ért el. A viadal 30 játszmájából csak 7 végződött döntéssel.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Bilbaóban Magnus Carlsent harmadszor ünneplik tornagyőztesként. A IX. Chess Masters Final kilencedik fordulójában a norvég világbajnok legyőzte a holland Anish Girit, a befejező játéknap előtt 5 pontra növelte előnyét az amerikai Hikaru Nakamura előtt. Carlsen 2011-ben és 2012-ben nyerte meg a Grand Slam-döntőt, először veheti át világbajnokként a győztesnek járó trófeát. Nakamura a világbajnoki kihívó orosz Szergej Karjakinnal remizett, a kínai Wei Yi és az amerikai Wesley So is megosztozott a ponton.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

65 ÉV FELETTIEK     SAKKTALÁLKOZÓJA

2016. augusztus 01 – augusztus 11.

A verseny célja: Versenyzési lehetőséget biztosítani a 65 év feletti versenyzők részére.

A verseny helye: Magyar Sakkszövetség versenytermei

1055 Budapest Falk Miksa utca 10.

A verseny időpontja: 2016. augusztus 01.– augusztus 11.

A fordulók naponta 14.00 órakor kezdődnek

Díjazás: 1-3 helyezettek tárgyjutalomba részesülnek.

Nevezni lehet:   MSSZ 1055 Bp. Falk Miksa u. 10.

                                 mobil:06/20-275-27-17

                           E-mail: msszversenyiroda@gmail

NEVEZÉSI DÍJ NINCS!!!

A Bilbaóban zajló IX. Chess Masters Final nyolcadik fordulójában a csúcsrangadó, a világbajnoki kihívó orosz Szergej Karjakin és a norvég világbajnok Magnus Carlsen játszmája csak 19 lépésig tartott. Karjakin az első alkalmat megragadta, hogy lépésismétléssel döntetlent érjen el. Carlsen legnagyobb riválisa, az amerikai Hikaru Nakamura is remizett, a kínai Wei Yi változatlanul ötvenszázalékos. A játéknap egyetlen győzelmét az amerikai Wesley So aratta, a holland Anish Giri többször is hibázott.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

MEGHÍVÓ

a Magyar Sakkszövetség

2016. augusztus 13-án szombaton 10:00 órakor kezdődő Rendkívüli Közgyűlésére, amelyre a Magyar Sakkszövetségben (1055 Budapest, Falk Miksa u. 10.) kerül sor. Amennyiben a Közgyűlés a meghirdetett időpontban nem határozatképes, a megismételt közgyűlés időpontja: 2016. augusztus 13-án, 11:00 órától. A megismételt közgyűlés – az eredeti napirendi pontoknak megfelelően, a megjelentek számára tekintet nélkül – határozatképes!

NAPIREND

  • 1./ A Magyar Sakkszövetség Alapszabályának módosítása a következő pontokban:

– Az Alapszabály 7.§ 1. pontja az alábbira módosul a Sporttörvény 15.§ (1): „MSSZ-nek közvetlenül tagja lehet jogi személyiséggel rendelkező olyan sportszervezet (sportegyesület vagy sportvállalkozás) amely sakkszakosztályt működtet.”

– Az elnökségi tagok nevét az Alapszabály melléklete tartalmazza.

2./ Egyebek

Fontos tudnivalók:

  • A Közgyűlésen csak az MSSZ tagszervezeteinek képviselői, vagy azok hivatalos megbízottjai vehetnek részt felszólalási, javaslattételi és szavazati joggal.

  • Kérem, hogy akadályoztatása esetén, a mellékelt meghatalmazással, szíveskedjék delegálni egy olyan személyt, aki a Közgyűlés munkájában felelősséggel vesz részt és képviseli a sportegyesületét. A meghatalmazott az alapszabály 12. § 7. pontja alapján csak az egyesület tagja vagy tisztségviselője lehet.

  • A Közgyűlés nyilvános, de kérem a hivatalos képviseleti joggal nem rendelkező vendégeket időben jelezzék előre részvételi szándékukat a +36 1 473 2360 telefonszámon, hogy a szövetség beléptetésükről gondoskodhasson.

A Közgyűlés munkájához szükséges anyagokat a www.chess.hu honlapon találja meg.

Budapest, 2016. július 21.

Seszták Tamás

s. k.
elnök

meghatalmazás: meghatalmazas-2016

 

A bilbaói Chess Masters Final hetedik fordulójában három döntetlen született. A világbajnok Magnus Carlsen világossal nem tudott előnybe kerülni a kínai Wei Yi ellen, a 17 éves sakkozó a végjátékot pontosan játszotta. Másodszor is megosztozott a ponton az amerikai derbin Hikaru Nakamura és Wesley So. A világbajnoki kihívó orosz Szergej Karjakin a holland Anish Girivel. A nyolcadik játéknapon ismét összecsap Karjakin és Carlsen.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Támogatók

MVM Paksi Atomerőmű Zrt.
MOL Energiakereskedő Zrt.
Olajterv Csoport
Hévíz, az élet forrása!
Transit-Speed Kft.
OXYGEN wellness fitness medical