Zürichben az amerikai világbajnokjelölt Hikaru Nakamura nyerte meg a villámversenyt. A hat résztvevős viadalon Nakamura már a befejező forduló előtt győzelmének örülhetett, a rapidversenyen háromszor a világos bábukat vezetheti majd. Az indiai exvilágbajnok Viswanathan Anand lett a második, a lett Alekszej Shirov esélyesebb riválisai előtt harmadikként zárt. Szombaton a rapidverseny első két fordulóját játsszák le, 15 órakor és 18 órakor indulnak a sakkórák.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

A teheráni GP-verseny második fordulója után az orosz Natalija Pogonyina a svéd Pia Cramling elleni győzelmével félpontos előnnyel vezet. A játéknapon még a grúz Nana Dzagnidze nyert, az orosz Valentyina Gunyina második vereségét szenvedte el. A grúz Nino Bacsiasvili a kínai Ju Wenjunnal osztozott meg a ponton, az iráni Sarasadat Khademalsharieh kecsegtető esélyt szalasztott el. Az ukrán Natalija Zsukova hű maradt a Benkő-cselhez, az indiai Humpy Koneru kerülte a kalandokat. Döntetlennel zárult a bolgár exvilágbajnoknő Antoaneta Sztefanova és a kínai Zhao Xue párharca is.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Rozmaring Cukrászda XXXIII. Kismatyó Rapid Open HURRÁ értékszámszerző verseny

 

A verseny céljai: A Mezőkövesden szakköri sakk képzésen résztvevők erőfelmérése, és játéklehetőség minden korosztály számára.

Rendezők: Mezőkövesd-Zsóry SE sakk szakosztálya,, Éberth Zoltán

A verseny időpontja és helyszíne: 2016. február 27. 8:45

Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete, Abkarovits Jenő tér 1. (Márta u. 2)

A verseny résztvevői: A nyílt csoportba bárki nevezhet, 2001.01.01 után születettek (felsős csoport), 2005.01.01 után születettek (alsós csoport) ha a felsősök létszáma nem éri el a nyolc főt, összevonásra kerülnek a nyílt csoporttal.

A verseny lebonyolítása: 7 fordulós svájci rendszer 3 csoportban, 13 perces gondolkodási idővel és lépésenként 2 másodperc bónuszidő

Holtverseny eldöntése: Buchholz, Progresszív, Berger-Sonneborn, sorsolás.

Nevezési díj: 600 Ft Előnevezés szükséges A többieknek helyszínen 1000 Ft, telefonos, vagy e-mail (Facebook) előnevezéssel 600 Ft

Díjazás: Mindhárom csoportban a verseny 1-3 helyezettje oklevéldíjazásban részesül. Minden résztvevő a Rozmaring Cukrászat süteményét kapja. Az alsósok és felsősök külön versenyeznek és kerülnek értékelésre. 

Nevezés előzetesen:  egribor@gmail.com, cimen 06-70-367-6220 vagy 06-49-610-793 telefonszámon, a név és születési év, valamint iskola megadásával, vagy a helyszínen 8.45-ig. Aki előzetesen 2016. február 25-én  éjfélig nevez, írásban, e-mailen, vagy telefonon, annak a nevezési díj 600 Ft!

Egyebek: A verseny rendezője a változtatás jogát fenntartja. A versenyen fénykép és videófelvételek készülhetnek. A verseny előtt kérem jelezzék, ha ehhez nem járulnak hozzá! A verseny feldolgozásra kerül a HURRÁ magyar rapid listán és HURRÁ értékszámot lehet szerezni!

Minden sakkozni szeretőt várunk a versenyünkön!

Zürichben február 12. és 15. között rendezik meg a hat résztvevős szuperversenyt. A hat nagymester eddigi pályafutása, lenyűgöző eredményeik miatt is fokozott várakozás előzi meg az új időkontroll melletti viadalt, játszmánként 40-40 perc a gondolkodási idő és lépésenként 10-10 másodperc bónusz. A rajtlistát az orosz exvilágbajnok Vlagyimir Kramnyik vezeti, négyen, az amerikai Hikaru Nakamura, az indiai exvilágbajnok Viswanathan Anand, az örmény Levon Aronjan és a holland Anish Giri főpróbája a világbajnok-jelölti verseny előtt. A lett Alekszej Shirov a hatodik meghívott. Február 12-én villámversenyen döntik el a rajtszámokat, február 15-én snellverseny zárja le a hat világklasszis tornáját. A viadal hivatalos honlapja: http://www.zurich-cc.com.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Teheránban négy döntéssel végződött játszmával kezdődött meg a 2015/16-os Grand Prix-sorozat második versenye. A rajtlistát vezető indiai Humpy Koneru, az orosz Natalija Pogonyina és a kínai Ju Wenjun is sötéttel játszva győzött. Világossal az olimpiai bajnoknők, kontinensbajnokok csatáját az ukrán Natalija Zsukova nyerte meg, az orosz Valentyinát kényszerítette megadásra.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Fáradhatatlan vezetőjét és sakkharcosát vesztette el a Barcza és a BEAC sakkszakosztálya: életének 62. évében, február 9-én elhunyt Ádám György.

Gyuri 1954. augusztus 11-én született Budapesten. A sakkozással gyerekkorában ismerkedett meg. Diákévei alatt mélyült el jobban a királyos játék rejtelmeiben és egy életre rabjává vált. Egyetemistaként, az 1970-es évek elején került a BEAC csapatába és több mint négy évtizedig szolgálta a klubot. A létra összes fokát végigjárta: versenyzőként mesterjelölti szintig jutott, játékára minden körülmények között lehetett számítani. Később csapat-, majd szakosztályvezető lett, s ennek eredményeként beválasztották az egyesület elnökségébe is, aminek haláláig tagja maradt.

Mindeközben versenybírói és sakkoktatói végzettséget szerzett, ám munkássága sakkvezetői és szervezői területen volt a legkiemelkedőbb. Családjával együtt ő rendezte Budapest történetében a legtöbb gyerekversenyt, több százat! Emellett a visegrádi tornái külföldön is ismertek voltak, sok olyan gyermek játszott rajtuk, aki később nagymesteri címet szerzett. Nemzetközi kapcsolatait is kitűnően ápolta. Szeretett utazni, több tucatszor tett eleget – oda-vissza alapon – külföldi meghívásoknak.

1989-től kezdve a BEAC anyaegyesületében, a Barcza Gedeon SC-ben lett szakosztályvezető. Kezdetben a gyerekei, később csapatának versenyzői, mostanában pedig az unokái pályafutását egyengette mérhetetlen szeretettel és alázattal. Derűs, optimista, mindenkihez és mindenhez segítőkész hozzáállással vezette gyerek-klubját. Irányítása alatt a kis egyesület a legnagyobbá vált: évtizedek óta a Barcza-BEAC versenyzői indulnak a legnépesebb létszámmal az országos korcsoportos versenyeken, előfordult olyan év, amikor az ifjúsági csapatbajnokságon tíz csapattal képviselték magukat.

Az élete volt a sakkozás, amit polgári munkájával jól összehangolt. Mindig megbízhatóan, csapatai ügyes-bajos dolgait másokra odafigyelve oldotta meg, ezért is lehetett az MSSZ Ifjúsági Bizottságában húsz esztendőn keresztül, s kapta meg a Magyar és a Budapesti Sakkozásért Díjat is.

Példamutató családapa és idős szüleit támogató fiú volt.

Múlt vasárnap még győzelemre vezette figuráit és csapatát, megírta az esedékes számlákat, megtartotta az egyesület közgyűlését. Utána elment szüleihez elköszönni, s szinte onnan ment a kórházba…

Sajnos a sors nem volt kegyes hozzá, de boldog, teljes életet élt. Hiányát az egész magyar sakktársadalom meg fogja érezni.

Nyugodj békében barátunk, Gyuri!

Temetéséről később intézkednek.

Jakobetz László

Teheránban ünnepélyesen megnyitották a 2015/16-os, négy versenyből álló női Grand Prix-sorozat második tornáját. A pontverseny nyertese 2017-ben világbajnoki döntőt játszhat a regnáló női világbajnoknő, az ukrán Marija Muzicsuk és az előző Grand Prix-sorozat győztese, a kínai Hou Ji-fan jövő évi párbajának győztesével. A női sakkozás elitje az iráni fővárosban a világranglista második indiai Humpy Koneru mellett olimpiai bajnoknők, a bolgár exvilágbajnoknő Antaneta Sztefanova, kontinensbajnokok nagyszerű vetélkedése várható, a hivatalos honlap a http://tehran2016.fide.com/

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Kedves Sakktársaink, Sakkbarátaink!

A Magyar Sakkszövetség egyik támogatója az Oxygen Wellness speciális kedvezményes ajánlatot adott a sakkozóknak. Az újpesti Oxygen Wellnessben (Budapest, IV. kerület Árpád út 47-49. alatt 50 alkalmas, 1 éves bérletet lehet venni.

Ajánlat tárgya: Éves kombinált és wellness bérlet
MEGNEVEZÉS ÁR* ÉRVÉNYESSÉG
Wellness 15h-ig: 87 600,- 365 nap/50alk.
Wellness 103 600,- 365 nap/50alk.
Silver(kombinált): 111 600,- 365 nap/50alk.
A bérlettel a következő szolgáltatásaink vehetők igénybe:
– Wellness részleg korlátlan látogatása (úszómedence és jakuzzi, infraszaunák,finnszaunák, aroma- és gőzkabinok, sókabin, merülő-medence, részleg, fűtött kőágyak)
– Fitness és cardio részleg
– Csoportos órák látogatása
– VIP tagság (3 óra ingyenes parkolás, törölköző használat)

Az ajánlattal Szabó Dóra sales managert kell keresni. Elérhetősége:
Szabó Dóra Sales Manager Oxygen Wellness Újpest
1042 Budapest, Árpád út 47-49. Mobil: +36 20 359 43 75
E-mail: szabo.dora@oxygenwellness.hu Web: www.oxygenwellness.hu

sakk

Támogatók

MVM Paksi Atomerőmű Zrt.
MOL Energiakereskedő Zrt.
Olajterv Csoport
Hévíz, az élet forrása!
Transit-Speed Kft.
OXYGEN wellness fitness medical