Tájékoztatás Rapid és Schnell versenyek rendezése esetén

A FIDE-hez bejelentett Rapid és schnell versenyek esetében 2015 évben versenyengedély (külföldiek esetén FRD) nem kötelező.

Új játékosok esetén a csatolt adatkérő lap kitöltése kötelező.

A FIDE ID adatkérő lap kitöltése mellett személyenként 1270 HUF (1000 Ft+ ÁFA) adminisztrációs díj megfizetése kötelező. Az így szerzett FIDE kóddal a versenyző csak FIDE-Rapid és FIDE-Blitz versenyeken jogosult szerepelni. Normál (standard) kategóriában történő indulás esetén a versenyengedély kiváltása kötelező.

FIDE-ID-kérőlap

Figyelem!  2015 április 1 hatállyal a FIDE elrendelte, hogy  ID kérelem esetén minden új játékos  e-mail címének  megadása kötelező!

Ennek hiányában a FIDE a teljes jegyzőkönyvet visszautasítja.

Az adatkérő lapok csatolása a jegyzőkönyvhöz kötelező (csak elektronikus úton, scannelt dokumentumban). Ennek elmaradása esetén a jegyzőkönyv nem kerül beküldésre a FIDE-hez. Ennek minden következménye a verseny főbíróját és rendezőjét terheli.

ID nélkül külföldi játékosos  nem indulhat.

Ha külföldi, vagy  kettős állampolgár (ID nélküli) a HUN listán kíván a FIDE Élő listára csatlakozni, akkor azt az alábbi három feltétel teljesülése esetén teheti:

1) Bizonyítania kell magyar állampolgárságát (scannelt doc.)

2) Állampolgárság hiányában az állandó tartózkodási engedély (scannelt doc.) is megfelel, a FIDE szabályzattal összhangban.

3) Irásos (aláírt) nyilatkozat, hogy a versenyző a HUN listán kíván szerepelni

A jegyzőkönyvhöz versenybírói jelentés leadása ugyanúgy hozzátartozik, minha normál verseny lenne.

Meglepetések sorozatával kezdődött meg Csengtuban az V. női csapat-világbajnokság. A címvédő, a rajtlistát vezető ukrán válogatott mindössze fél pontot hozott össze a nagyon motivált lengyel együttessel szemben. Az ukránok újdonsült világbajnoknőjük, Marija Muzicsuk nélkül szenvedték el a „megsemmisítő” 3,5-0,5-ös vereséget. Az orosz csapat 2-2-re végzett Grúziával, Kazahsztán 2,5-1,5-re legyőzte Indiát. A házigazdák együttese 3-1-es győzelemmel zárta az örmények elleni meccset, az Egyesült Államok négyese Egyiptomot verte 3-1-re.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Samkirban lejátszották a Gasimov emlékverseny második fordulóját. A játéknap egyetlen győzelmét a norvég világbajnok Magnus Carlsen aratta, az azeri Sahriyar Mamedgyarov sokat hibázott, már a 29. lépés után feladásra kényszerült. Az orosz exvilágbajnok Vlagyimir Kramnyik az amerikai Wesley Soval remizett, az indiai exvilágbajnok Viswanathan Anand sötéttel a francia Maxime Vachier-Lagravevel osztozott meg a ponton. Az angol Michael Adams és az olasz Fabiano Caruana gyors lépésismétléses remije volt az első befejezett parti, míg utolsóként a holland Anish Giri és az azeri Rauf Mamedov kötött békét. A harmadik forduló slágermeccsét Fabiano Caruana és Magnus Carlsen játssza.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Samkirban a nagy rangadóval, az indiai exvilágbajnok Viswanathan Anand és a norvég világbajnok Magnus Carlsen összecsapásával kezdődött meg a II. Gasimov emlékverseny. Anand kecsegtető esélyt hagyott kihasználatlanul, Carlsen döntetlenre mentette gyaloghátrányos állását. Az orosz exvilágbajnok Vlagyimir Kramnyik az angol Michael Adams, az amerikai Wesley So a holland Anish Giri elleni győzelemmel rajtolt. Döntetlennel zárult az azeri Sahriyar Mamedgyarov és az olasz Fabiano Caruana, valamint az azeri Rauf Mamedov és a francia Maxime Vachier-Lagrave játszmája.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Csengtuban április 18. és 28. között rendezik meg az V. női csapat- világbajnokságot. Címvédőként az ukrán válogatott játszik, a rajtlistát is az újdonsült világbajnoknővel, Marija Muzicsukkal felálló csapat vezeti. A háromszoros olimpiai bajnok orosz együttest a hazai gárda követi, nélkülözik ex-világbajnoknőjüket, Hou Ji-fant. A tíz csapat körmérkőzéses rendszerű viadalán négy táblán folynak majd a csatározások, a meccspontok döntenek. A vb honlapja: http://chengdu2015.fide.com/

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Az örményországi Cahkadzor a házigazdája az április 18. és 28. között a X. csapat-világbajnokságnak, tíz válogatott körmérkőzéses viadalának. Címvédőként a rajtlistát is vezető orosz együttes játszik. A tromsői sakkolimpiai ezüstéremmel kvalifikálta magát válogatottunk a nagy érdeklődéssel várt viadalra. Lékó Péter, Almási Zoltán, Rapport Richárd, Balogh Csaba és Erdős Viktor összeállításban indul a csatába, a taktikai táblasorrend csak a technikai értekezleten válik biztossá. A világbajnokság honlapja: http://wtcc2015.am.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Támogatók

MVM Paksi Atomerőmű Zrt.
MOL Energiakereskedő Zrt.
Olajterv Csoport
Hévíz, az élet forrása!
Transit-Speed Kft.
OXYGEN wellness fitness medical
OPEL RAMIRIS Márkakereskedés és Márkaszerviz