Október 8-án a Várkert Bazárban rendezik a tizedik alkalommal sorra kerülő Világsakkfesztivált, amelynek újdonsága, hogy élő közvetítéssel is bekapcsolódhat a programba, aki személyesen nem tud ott lenni a helyszínen.

A fesztivál ötletgazdája és főszervezője minden idők legjobb női sakkozója, a világranglistát 26 éven át vezető Polgár Judit az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: az Aquaprofit-Polgár Sakkfesztivál 2007-es indulásakor az volt a cél, hogy minél többen megismerhessék a sakk mint játék és sportág adta élményeket, és legyen egy nap, amikor a világon minden sakkot szerető ember osztozik a közös játék élményén.

„Az induláskor szerettük volna bemutatni a sakk szépségét, ezer arcát a művészetekben, és még marcipán sakkfigurák formájában is” – mondta Polgár Judit, aki kiemelte, hogy a több ezer látogatót vonzó fesztivál mára igazi nemzetközi eseménnyé vált.
Mint mondta, nemcsak azért Világsakkfesztivál az elnevezés, mert külföldről is érkeznek vendégek, hanem azért is, mert létrehoztak egy sakktérképet, amelyen látható, hogy a világ több mint nyolcvan országában csatlakoztak az eseményükhöz, amelynek jelmondata: „A sakk összeköt minket”.
Polgár hangsúlyozta: eseményük internetes oldalán magyar és angol nyelvű közvetítéssel várják azokat, akik személyesen nem tudnak ott lenni a helyszínen.
Rácz Zoltán, a Magyar Sakkszövetség (MSSZ) főtitkára hangsúlyozta, hogy számukra is fontos a fesztivál, ezért minden eszközzel támogatják.
Idén első alkalommal állt az esemény mellé a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt., amely három díjat ajánlott fel.
Az egész napos sakkfesztivál színes programjában minden korosztály megtalálja az érdeklődésének megfelelőt. Lesz dedikálás Polgár Judittal és Zsófiával, szimultán és generációs versenyek, rövid sakkoktatás Polgár Zsófiával, beszélgetés Vaskuti István olimpiai bajnok kenussal és Kozák Danuta ötszörös olimpiai aranyérmes kajakozóval.
A fesztivál keretében második alkalommal sorra kerülő Highlander-kupa profi verseny első helyezettje négy és fél millió forint jutalomban részesül.

(MTI)

fullsizerender

7 forduló 12 3 időkontroll, RAPID FIDE ÉLŐ-ért

Színhely a BERLIN hotel, Budapest, XI kerület Hunyadi János u.2. A Ferenciek tere kék metrómegállótól 15 perc utazás a 133E jelzésű busszal az ÉPÍTÉSZ utca megállóig.

Kezdés: du 3-kor szept 30-án pénteken

Szervező: IO Nagy László

+36-30-2301914

firstsat@hu.inter.net

mrfirstsaturday@gmail.com

Moszkvában szeptember 25. és október 6. között rendezik meg a X. Mihail Tal emlékversenyt. A sakkozás nyolcadik világbajnokára parádés mezőnyű tornával emlékeznek, két exvilágbajnok, az orosz Vlagyimir Kramnyik és az indiai Viswanathan Anand is játszik. A torna 21-es kategóriájú, 2760 Élőpont-átlagú, 200 ezer dollár a díjalap. A rajtszámokat eldöntő villámversenyt vasárnap magyar idő szerint 17 órától játsszák, hétfőn 14 órakor az első fordulóval kezdődnek a klasszikus gondolkodási idejű játszmák.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

III. BÓDI TAMÁS EMLÉKVERSENY

 

Nemzetközi értékszámszerző és ifjúsági sakkverseny

 

EGER, 2016. december 27 – december 30.

 

A verseny célja:

Emlékezés a tragikusan fiatalon elhunyt Bódi Tamásra, a versenysorozat alapítójára, a Heves megyei sakkélet kiemelkedő szervezőjére és sakkpedagógusára. A kevés szabadsággal rendelkező sakkozók számára versenylehetőség biztosítása, FIDE értékszám szerzése, sakkbaráti kapcsolatok ápolása, a sportág népszerűsítése.

A verseny helyszíne:

Agria Park Bevásárló és Szórakoztató Központ, Vásártér Terem.  3300 Eger, Törvényház u. 4.

A verseny ideje:

  1. december 27 – 30.(Iskolai téli szünet.)

A verseny rendezője:

Andornaktálya SE, Bódi Tamás testvérei

Versenyszervező:

Paál Attila (Andornaktálya SE szakosztályvezető)

Főbíró:

Rauch Ferenc NA

Segédbíró :

Paál András

Résztvevők:

„A” csoport: 2001-ben és utána születettek

„B” csoport: nemzetközi nyílt értékszámszerző verseny

 

Mindkét csoportban 2016. évi versenyengedély, vagy FRD szükséges!

Külföldi játékos csak érvényes Fide-azonosító esetén indulhat!

A verseny lebonyolítása:

7 fordulós egyéni svájci rendszer, számítógépes párosítás Swiss Manager programmal. Játékidő: 2 x 90 perc + lépésenként 30 másodperc bónusz. Játszmajegyzés végig kötelező, várakozási idő 1 óra.

Helyezések megállapítása:

A megszerzett pontok száma szerint. Holtverseny esetén: Buchholz, Berger-Sonnenborn, progresszív, sorsolás.

 

Díjazás:

Fődíj mindkét csoportban a Bódi család felajánlásával, egy értékes tablet, kb 60.000 Ft értékben, a további díjak és különdíjak a helyszínen kerülnek ismertetésre.

 

Költségek:

A nevezési díj, szállás-, étkezési- és útiköltség a résztvevőket, ill. egyesületeiket, a rendezési költségek a szervezőket terhelik.

 

Nevezési díj:

egységesen 6.000 Ft / fő.

 


 

Szállás:

Foglalás egyénileg, a rendezőség az alábbi lehetőségeket ajánlja:

 

http://kollegium.nejanet.hu

http://www.wignerkollegium.hu/

http://touristmoteleger.freewb.hu

https://szallas.hu/eger

 

Nevezési határidő:           

  1. december 24.

 

A nevezéseket e-mail-ben kell elküldeni az alábbi címre: andornaksakk@gmail.com

 

Tartalmaznia kell: sportkör nevét, címét, ügyintéző nevét, email címét, (mobil)telefonszámát, játékos(ok) nevét, születési idejét (év, hó, nap), értékszámát, FIDE azonosítóját, mely csoportban szeretne szerepelni.

 

A beérkezett nevezéseket a Rendezőség öt munkanapon belül e-mailben visszaigazolja!

 

A verseny programja:

 

Regisztráció: 2016. december 27-én 13:00 – 14:30 között, Agria Park Vásártér Terem.

Megnyitó: 2016. december 27., 14:45.

Első forduló: 2016. december 27., 15:00.

 

További fordulók kezdési időpontjai: naponta 9:00 és 14:00.

Eredményhirdetés, díjátadás: 2016. december 30-án az utolsó játszma vége után 10 perccel.

 

Egyéb tudnivalók:

 

Óvás: a forduló befejezését követő 10 percen belül írásban a főbírónál, bruttó 5.000.-Ft óvási díj egyidejű befizetésével. Az óvás díját annak eredményessége esetén visszafizetjük.

 

Az előzetes nevezők és a verseny állása folyamatosan követhető lesz a www.chess-results.com honlapon.

 

További információk telefonon Paál Attila versenyszervezőtől: 06-70-622-6630.

 

A versenyzőknek sportszerű, eredményes versenyzést, a kísérőknek jó szurkolást és kikapcsolódást kívánunk!

 

A rendezőség a változtatás jogát fenntartja.

 

 

Eger, 2016. szept.16.

A bakui sakkolimpián a két legnagyobb esélyesnek tartott amerikai férficsapat és a kínai női válogatott győzött. Mindkét együttes megőrizte veretlenségét, a sorsdöntő rangadókon jobban bírták a feszültséget, mint riválisaik. Minden várakozást felülmúlóan játszott az ukrán csapat, csak rosszabb ún. olimpiai Berger-Sonneborn pontszámítással szorult a második helyre. Női együttesük bronzérme tette még emlékezetesebbé számukra a viadalt. A lengyel női csapat éppen ellenünk megszerzett győzelmével lett második. Az orosz sakkozás komoly fiaskót szenvedett el, a háromszoros olimpiai bajnok, címvédő női csapatuk csak negyedik lett, a rajtlistát vezető férfi gárdájuk bronzérmes. Optimista hangvételű sajtótájékoztató előzte meg a sakkolimpiát, férficsapatunk 15., női válogatottunk 16. helyezése egyértelműen csalódást okozott. Kijár az ünneplés a tábladíjasoknak, a kitűnő egyéni eredményeket elérő sakkozóknak. Almási Zoltán ezüstérmes lett a harmadik táblán, remek teljesítményével csapatunk húzóembere volt. Gara Anita az ötödik emberek rangsorában vehetett át bronzérmet. Két év múlva Batumi rendezi meg a 43. sakkolimpiát, majd 2020-ban Hanti-Manszijszk lesz a házigazda. A svájci rendszerű lebonyolítás ismét bizonyította, hogy jó játék mellett egy kis szerencse is kell a sikerhez. A nagy versengésben, a számos meglepetéssel tarkított viadalon csak mentálisan is jól felkészült sakkozók bírhatták a hajrában a fokozott feszültséget, a csapatért érzett felelősséget.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Részeletes információk és 

NEVEZÉSI ŰRLAP IDE KATTINTVA

http://sakkmatyi.hu/sakksulikupa

Helyszín (ÚJ HELYSZÍN): 

Újhegyi sétány 16. Újhegyi Közösségi Ház

Időpont: 2016. november 27.

Kiemelten ajánlott sakkverseny a versenyezni MOST KEZDŐ gyerekeknek!

Minden résztvevőnek ajándék!

Bármelyik versenynapon be lehet kapcsolódni a sorozatba! Minden versenye 10-15 újoncot avatunk!

További versenynapok és nevezési űrlap itt: http://sakkmatyi.hu/sakksulikupa

————————————————————————————–

Csoportok:        A csoport: 2010. évben születettek és fiatalabbak. Korkedvezménnyel az életük legelső vagy második sakkversenyét játszó 2008. és 2009. évben születettek. (FIDE élő felső határ: 1000)

                             B csoport: 2008. évben születettek és fiatalabbak. Korkedvezménnyel az életük legelső vagy második sakkversenyét játszó 2006. és 2007. évben születettek.          (FIDE élő felső határ: 1000)

                             C csoport: 2004. évben vagy azután születettek Korkedvezménnyel az életük legelső vagy második sakkversenyét játszó 2002. és 2003. évben születettek. (FIDE élő felső határ: 1200)

                             D csoport: 2003-ban születettek és idősebbek, felnőttek is (FIDE élő felső határ: 2000)

További részletes tudnivalók és nevezési űrlap itt: http://sakkmatyi.hu/sakksulikupa

Támogatók

MVM Paksi Atomerőmű Zrt.
MOL Energiakereskedő Zrt.
Olajterv Csoport
Hévíz, az élet forrása!
Transit-Speed Kft.
OXYGEN wellness fitness medical