Jeruzsálemben lejátszották a XVI. Európa-bajnokság harmadik fordulóját. Erdős Viktor sötéttel az orosz Szergej Csehov ellen nyert, Bánusz Tamás világossal játszva fölényes állását remire rontotta az orosz Alekszandr Belitszkijjel szemben. Öten vezetnek mesterhármassal, a cseh David Navara, az ukrán Anton Korobov és Yuri Vovk, az orosz Jevgenyij Najer és a román Constantin Lupulescu nyerte meg harmadik partiját is. A 11 fordulós svájci rendszerű versenyről huszonhárman kvalifikálják magukat a Világkupára.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Tbilisziben egy fordulóval a befejezés előtt már tornagyőztesként köszönthették az orosz Jevgenyij Tomasevszkijt. Honfitársával, Dmitrij Andrejkinnel vívott csatájában kölcsönös hibák után remizett. A játéknapon csak döntetlenek születtek. A kubai Leinier Dominguez Perez az azeri Sahriyar Mamedgyarov, az üzbég Rusztam Kaszimdzsanov a grúz Baadur Zsobava elleni partijában nyerőesélyt szalasztott el. Az orosz derbin Peter Szvidler és Alekszandr Griscsuk gyorsan megosztozott a ponton. Az azeri Tejmur Radzsabov és a holland Anish Giri, a francia Maxime Vachier-Lagrave és az orosz Dmitrij Jakovenko játszmák is békés mederben zajlottak.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Tisztelt Versenybírók, Rendezők, Játékosok és Sakktársak!

2015. március 1-i hatállyal a FIDE új regisztrációs és új időkontroll rendszert vezetett be. A FIDE Rating és címszerző versenyek bejelentését az itt mellékelt

FIDE reg. követelmények 2015

formanyomtatvány kitöltésével lehet megtenni. A versenybejelentést egyidejűleg 3 E-mail címre kell küldeni:

1) ratings@chess.hu

2) msszversenyiroda@gmail.com

3) Titkarsag@chess.hu

A versenykiírás nem elegendő és a bejelentésnek nem is feltétele. A versenykiírást a MSSZ Versenyiroda ellenőrzés céljából kéri.

Címszerző versenyeket minimum 35 nappal, Rating versenyeket minimum 12 nappal a kezdés előtt kérjük bejelenteni, hogy a FIDE követelményt (1 hónap ill. 8 nap) legyen idő teljesíteni. A hiányos bejelentő lapokat a versenyiroda visszaküldi a feladónak hiánypótlásra.

Késve érkező bejelentést csak 70 EUR befizetése esetén tud a versenyiroda figyelembe venni. (Ez a FIDE által megszabott késedelmi díj, melyet a FIDE a Szövetség felé leszámláz.)

Az új , lehetséges időkontroll táblázatot a 2. számú melléklet tartalmazza

FIDE időkontroll 2015 feb 01-től

Lényege, hogy a standard versenykategóriában idő hozzáadásos módban a minimális bónuszidő nem lehet kevesebb mint 30 másodperc.

Standard kategóriában egyéni és csapatversenyen is indulási feltétel az érvényes versenyengedély megléte. Ezt verseny közben intézni nem lehet. A verseny előtt meg kell legyen az érvényes versenyengedély.

Amennyiben kiderül, hogy versenyengedély nélkül szerepelt valaki, akkor ennek a játékosnak összes eredménye, és ellenfeleinek az ellene elért eredménye törlésre kerül. A versenybíró és a rendező működési engedélyét a Versenyiroda felfüggesztheti és többszöri szabálysértés esetén el is tilthatja.

A versenybíró köteles a jegyzőkönyv leadásakor egy rövid jelentést írni, melyben szerepelni kell a következőknek:

1) Résztvevők száma

2) Külföldiek száma

3) FRD-ket a helyszínen befizetett külföldi versenyzők listája.

4) Indokolatlan visszalépések és egyéb rendkívüli események jelzése.

Ezt a jelentést a bíró a verseny rendezőjének is át kell adnia.

Ha a bíró az érvényes FRD meglétének ellenőrzését elmulasztja, a rendező számára leszámlázott FRD díjak megfizetését át kell vállalnia.

Az indokolatlanul visszalépő és súlyos sortszerűtlenséget elkövető versenyzők ellen fegyelmi eljárás fog indulni.

MSSZ Versenyiroda 2015 február 26.

Jeruzsálemben huszonhatan kezdtek kettős győzelemmel a XVI. Európa-bajnokságon. Az első fordulóban nagymestereink könnyű győzelmeket arattak, Erdős Viktor sötéttel, Bánusz Tamás világossal nyert. Bánusz második játszmáját sötéttel a rajtlistán harmadik ukrán olimpiai bajnok, Pavel Eljanov ellen nagy küzdelemben elvesztette. Erdős Viktor világossal hátrányosabb pozícióját döntetlenre mentette az olasz Axel Rombaldonival szemben.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

A Tbilisziben zajló Grand Prix-verseny kilencedik fordulójában az éllovas orosz Jevgenyij Tomasevszkij újabb győzelmet aratott. Az üzbég Rusztlam Kaszimdzsanov elleni nyerésével másfél pontra növelte előnyét honfitársával, Peter Szvidlerrel remiző orosz Dmitrij Jakovenko előtt. A játéknapon a francia Maxime Vachier-Lagrave megszerezte első győzelmét, a grúz Baadur Zsobava eltékozolta a világos szín „előnyét” Az azeri Sahriyar Mamedygarov a holland Anish Girivel, az orosz Dmitrij Andrejkin az azeri Tejmur Radzsabovval, az orosz Alekszandr Griscsuk a kubai Leinier Dominguez Perezzel osztozott meg a ponton.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Tisztelt edzők! Tisztelt csapatvezetők!
Kedves szülők! Kedves gyerekek!

A Budapesti Regionális Sakkiskola következő foglalkozásai március 14-én (szombaton) 10.00 órától lesznek a Magyar Sakkszövetség termeiben. A február 28-ra tervezett régiós nap a diákolimpiák miatt elmarad!
(Magyar Sakkszövetség: Budapest, V. kerület, Falk Miksa u. 10. II. em.)

A félévben tervezett további régiós napok:
március 28.  április 11. 18. 19. 25.  május 9. 10. 16. 17.  június 6. 13.
pótnapok: június 7. 14.

Fehér Gyula régióvezető (fehergy@hu.inter.net; 30-841-8763)

Támogatók

MVM Paksi Atomerőmű Zrt.
MOL Energiakereskedő Zrt.
Olajterv Csoport
Hévíz, az élet forrása!
Transit-Speed Kft.
OXYGEN wellness fitness medical
OPEL RAMIRIS Márkakereskedés és Márkaszerviz