Prágában, a 35. Mitropa-kupa utolsó fordulójában női válogatottunk nehéz küzdelemben döntetlent ért el az első helyen végzett német csapattal szemben, együttesünk bronzérmesként zárta szereplését. Legjobb pontszerzőnk Vajda Szidónia nem játszott a meccsen, Gara Tícia és Havanecz Bianka remizett. A németek mögött az olaszok lettek az ezüstérmesek. A férfi csapatok versenyében hazai győzelem született, válogatottunk 2-2-vel megfosztotta a németeket az első helytől. Csapatunk nyerőesélyt szalasztott el, Papp Gábor győzött. Erdős Viktor és Korpa Bence remizett, Kántor Gergely vereséget szenvedett. A csehek első számú csapata eggyel több táblapontot gyűjtött, mint a németek, az olaszok lettek a harmadikok. A rajtlistán a második válogatottunk hetedik helyezése nagy csalódás. Jövőre hazánk rendezi meg a Mitropa-kupát.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

A Mitropa-kupa nyolcadik fordulójában női válogatottunk 1,5-0,5-re legyőzte a cseh duót, megőrizte harmadik helyét. Vajda Szidónia ötödik játszmáját nyerte meg, Gara Tícia remizett. A befejező játéknapon együttesünk a két meccsponttal vezető németekkel játszik, a döntetlen már elsőségüket jelentené. Férficsapatunk nagy csatában döntetlent ért el a cseh első gárdával szemben. Erdős Viktor nyert, Papp Gábor és Kántor Gergely remizett, Horváth Ádám kikapott. Meglepetésre a németek elszenvedték első vereségüket, ezzel nyílt lett a bajnoki cím sorsa, sok függ a magyar-német mérkőzés eredményétől. Az utolsó fordulót reggel 9 órától játsszák.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

XXVI. Tóti Napok Sakkverseny
Illosvay István emlékére

A verseny célja: Megemlékezés a közelmúltban elhunyt Illosvay Istvánról, játéklehetőség biztosítása a sakkozás iránt érdeklődők számára, sportbarátság elmélyítése.

A verseny helye: Lengyeltóti Városi Művelődési Ház és Könyvtár
8693 Lengyeltóti, Rákóczi utca 22.

A verseny időpontja: 2016. július 2 (szombat) 10.00 óra.

Lebonyolítás rendje: 9 fordulós svájci rendszerben 2 x 10 perc játékidővel, a részletes lebonyolítási szabályok a helyszínen kerülnek ismertetésre.

Nevezés: Nevezni a verseny kezdete előtt a helyszínen lehet, nevezési díj felnőtteknek 600,- Ft, 18 év alatti fiatalok számára 400,- Ft.

Díjazás: A győztes vándorkupát, az I-VI. helyezett oklevelet kap. Ifjúsági kategóriában tárgyjutalmak kerülnek kiosztásra.

A felnőtt kategóriában:

I. hely 8000,- Ft
II. hely 6000,- Ft
III. hely 4000,- Ft

Versenybíró: Kiss Attila országos versenybíró.
Információ: Kiss Attila, 30/226-9157, attilak@nagyatad.hu.

Lengyeltóti, 2016. június 9.

Nagyatád Város 2016. évi nyílt egyéni bajnokságának versenykiírása (két hétvége: júl. 15-17 és júl. 23-24.)

A verseny rendezője: Sakk Egylet Nagyatád
7500 Nagyatád Baross Gábor u. 2.

A verseny célja: Nagyatád város 2016. évi egyéni bajnoki címének meg-szerzése, a verseny egyben Somogy megye egyéni bajnoksága is, versenyzési lehetőség biztosítása a megye sakkozói számára. Somogy megye bajnoki címét a Somogy megyében lakó vagy somogyi csapatnál igazolt versenyző nyerheti el.

A verseny helye: Ady Endre Gimnázium Nagyatád Dózsa Gy. u 13.

A verseny időpontja: Két hétvége !

Megnyitó, sorsolás: 2016. július 15. 15.30 óra

1. Forduló 2016. július 15. 16 óra
2. Forduló 2016. július 16. 9 óra
3. Forduló 2016. július 16. 14 óra
4. Forduló 2016. július 17. 9 óra
5. Forduló 2016. július 17. 14 óra
6. Forduló 2016. július 23. 9 óra
7. Forduló 2016. július 23. 14 óra
8. Forduló 2016. július 23. 9 óra
9. Forduló 2016. július 23. 14 óra

Eredményhirdetés: 2016. július 23. 18 óra

A verseny részvevői: A verseny nyílt, a versenyen bárki részt vehet, aki a kiírásban foglaltakat elfogadja és rendelkezik 2016 évi érvényes versenyengedéllyel.

Nevezési díj: A verseny nevezési díja 1000,- Ft. Ifjúsági versenyzők (18 év alatt) nem fizetnek nevezési díjat.

Versenybíró: Kiss Attila 7500 Nagyatád Csokonai u. 8.

Díjazás:
I. díj 18.000,- Ft
II. díj 13.000,- Ft
III. díj 10.000,- Ft
IV. díj 6.000,- Ft
V. díj 4.000,- Ft

Ifjúsági versenyzők részére külön díjak, első helyezett vándorkupát, 1-3 helyezett tárgydíjat kap.

Lebonyolítás, játékidő A verseny FIDE verseny egy csoportban 9 fordulós svájci rendszerben digitális órákkal kerül megrendezésre. Játékidő: 90 perc alapidő plusz lépésenként 30 másodperc bónusz idő. Játszmaírás a FIDE szabályok szerint végig kötelező.

Helyezések eldöntése: A sorsolás számítógéppel történik a Swiss-Master program segítségével. A helyezések elsősorban a szerzett pontok, majd a Swiss-Master szerint Bucholz, progresszív, majd szűkített Bucholz szerint kerülnek eldöntésre. A díjak nem kerülnek megosztásra.

Nevezési határidő: Nevezéseket lehetőleg írásban, 2016. július 14-ig Kiss Attila címére 7500 Nagyatád Csokonai u. 8. kérjük eljuttatni.

Nevezés, információ: Kiss Attila 30/226-9157, attilak@nagyatad.hu

Egyéb: A verseny értékszám szerző, az eredmények beszámítanak a FIDE értékszámba. Az itt nem szabályozott kérdésekben, vagy a felmerülő vitákban a versenybíró döntései érvényesek.

Nagyatád, 2016. június 17.

Városi Sakk Klub Nagyatád

A Mitropa-kupa hetedik fordulójában női válogatottunk mérkőzése az olaszokkal a második helyért vívott rangadón 1-1-gyel ért véget. Vajda Szidónia győzött, Gara Tícia remit ígérő bástyavégjátékot vesztett el. Férficsapatunk 3-1-es vereséget szenvedett, Papp Gábor és Erdős Viktor remizett, Horváth Ádám és Korpa Bence kikapott. Mindkét versenyben a németek két meccsponttal vezetnek, női válogatottunk a harmadik, a férfiak a hetedik helyen állnak. A nyolcadik játéknapon a házigazdák együtteseivel mérkőzünk meg.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

A Mitropa-kupa hatodik fordulójában férficsapatunk megszerezte első győzelmét, Szlovákia ellen 3-1-re nyert. Papp Gábor 91 lépésben győzött, Korpa Bence először nyert, Horváth Ádám és Kántor Gergely remizett. Női válogatottunk két döntetlennel 1-1-re végzett a szlovák duóval szemben, Vajda Szidónia és Havanecz Bianka játszott, együttesünk a harmadik helyen áll. A férfiaknál holtverseny az élen, Csehország és Németország gyűjtött 10-10 meccspontot, a női mezőnyben a németek előnye egy pont. Hetedik ellenfelünk Olaszország lesz.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

“XIX.Bancpost” nyíltverseny Csíkszereda

Helyszín : a csíkszeredai Sapientia Egyetem felújított épülete

Időpont : 2016.08.13-21

Versenyek : klasszikus sakk, rapid és villámverseny Élő-pontszerzésre.

Gyerekek (U8, U10, U12) számára III.Balogh János emlékverseny.

További részletek a négynyelvű versenykiírásban (www.caissa.ro).

Versenyrendező : Biró Sándor

A Mitropa-kupa ötödik fordulójában női válogatottunk 1,5-0,5-re nyert a horvát együttessel szemben. Gara Tícia világossal győzött, Vajda Szidónia remizett. A győzelemnek köszönhetően csapatunk feljött a második helyre. Férficsapatunk újabb negatív meglepetést okozott a horvátok elleni vereségével. Erdős Viktor az éltáblán villámgyőzelmet aratott, de Kántor Gergely döntetlene mellett Horváth Ádám és Korpa Bence is vesztett. A hatodik játéknapon a szlovákokkal mérkőzünk meg.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Támogatók

MVM Paksi Atomerőmű Zrt.
MOL Energiakereskedő Zrt.
Olajterv Csoport
Hévíz, az élet forrása!
Transit-Speed Kft.
OXYGEN wellness fitness medical