Új bizottság az online sakkra

Magyar Sakkszövetség: lépjünk át az online térbe!

A koronavírus okozta járvány miatt természetesen a sakkversenyeket is törölni kellett. A Magyar Sakkszövetség azonban ebben a helyzetben előre néz, és kihasználva a sportág lehetőségeit, az online térben megvalósítható sakkversenyekre és egyébb sakkprogramokra koncentrál. Erre a munkára külön bizottságot hozott létre.

A szövetség a tagjainak, versenyzőinek és edzőinek azt javasolja, hogy növeljék aktivitásukat a közösségi platformokon, tartsanak online edzéseket, lehetőség szerint csoportosakat is. Felhívja a figyelmet arra, hogy az interneten jelenleg is sok helyen lehet sakkozni, valamint az érdeklődők találnak online kurzusokat is. Mivel ezek használatában már többeknek van tapasztalata, a szövetség arra kéri és buzdítja őket, hogy szervezzenek ezeken online felületeken versenyeket. Ugyancsak minden szakembert arra kér, szervezzenek streameket, készítsenek oktatóvideókat, bemutatókat. A sakkszövetség minden kezdeményezést összegyűjt és megjelenít, hogy minél szélesebb körbe jussanak el az információk.

Az on-line sakkversenyek, programok koordinálását egy új bizottság látja el a Sakkszövetségen belül, amely vár minden ötletet és javaslatot.