Update: 2023.10.02.

Gleb Dudin utolsó partijában döntetlent játszott, így 7,5 ponttal a kilencedik helyen végzett a nagyszabású sakktornán. Iván Réka Gyöngyvér a verseny utolsó fordulójában győztesen állt fel az asztaltól, ezzel összesen 5 pontot szerzett a világbajnokságon.

Mindkettőjüknek gratulálunk!

 

Update: 2023.09.30.

Folytatódott az U20 VB Mexikóban. Dudin Gleb két döntetlennel folytatta a szereplését nagymesterek ellen, ezzel továbbra is a 2. helyen áll a mezőnyben.

A lányok között Iván Réka sajnos két vereséget szenvedett erős ellenfelek ellen, így 9/4 ponttal az 50. helyen helyezkedik el.

Még két forduló van hátra, drukkoljunk együtt egy jó hajrának!

Online eredmények: ITT

________________________________________________________________________________________________

Mexikó U20 VB – 7. forduló utáni beszámoló

Nagyszerű teljesítménnyel, holtversenyes 2. helyen áll Dudin Gleb a mexikói U20 világbajnokságon. Dudin Gleb nagymesteri címkérelme már beterjesztésre került, a következő Fide Council dönt majd a cím elbírálásában.

Nem indult egyszerűen a verseny, ugyanis Iván Réka és apukája hosszú utazása után derült ki, hogy a szervezők rossz IBAN számot adtak meg a részvételi költségek átutalásához. Néhány kellemetlen és izgalmas óra következett, amíg az ügy tisztázódott. Hivatalos levelünkre még egy bocsánatkérés sem érkezett, szóval összességében nem a legjobb körülmények között indult a verseny.

Dudin Gleb performance számítása a chess-results szerint jelenleg 2700 fölött van, 7/6 ponttal áll a versenyen. Mindkét versenyzőnk online közvetített partijait le tudják lejátszani:

Rékának kicsit nehezebben indult a verseny, jelenleg viszont a 4 pontosok között helyezkedik el, szintén 7 forduló után. A 20 éven aluli magyar női bajnokunk holnap egy román női Fide-mester ellen folytatja a küzdelmet, egy esetleges siker az élő elszámolását is pozitívba billentené.

Réka eredménye ITT tekinthető meg.

A verseny 11 fordulós, szóval a java még most következik. Drukkoljunk együtt a versenyzőinknek!

Élő közvetítés: OPEN

Élő közvetítés: Hölgyek

Hivatalos Honlap: https://juniorchesschampionship.fenamacajedrez.com/