Sakkolimpia Nyílt Nap (Budapest, 2023. június 16. péntek)

Kedves Sakkozók, Sakkszeretők!

Magyarország 2024-ben Sakkolimpiát rendez, és ennek ideje alatt a FIDE Budapesten ünnepli megalakulásának 100. évfordulóját. A kiemelt sportesemény és sportdiplomáciai esemény rendezési jogát hazánk már 2020. december 6-án elnyerte, de sajnos ezekről az elmúlt két és fél évben nagyon kevés tájékoztatást kapott a magyar sakk közössége.

Erre tekintettel 2023. június 16-án délután Sakkolimpia Nyílt Napot szervezünk, amelynek keretében beszámolunk a Sakkolimpiával kapcsolatos tudnivalókról, az előkészületek alakulásáról, a kapcsolódó Önkéntes Programról, de kreatív ötleteket is gyűjtünk a Sakkolimpiához kapcsolódó lehetséges eseményekre, happeningekre, népszerűsítő intézkedésekre, programokra vonatkozóan.

Emellett lesz kvízjáték tárgynyereményekkel, ifjúsági szimultán az ifjúsági szövetségi kapitány ellen és egy Fischerrandom schnellverseny is.

A rendezvény ingyenes, előzetes regisztrációt nem igényel, részletek a mellékelt meghívóban.

Ha sakkozóként, szervezőként, bíróként, önkéntesként, vagy csak sakkszerető emberként érdekli a Sakkolimpia, vagy bármelyik programelem, szeretettel várjuk!

Komiszár Nanetta
MSSZ elnökségi tag

Polyánszky Zoltán dr.
MSSZ elnök