Tisztelt Megyei Sakkszövetség!

Szeretném Önöket tájékoztatni a Diákolimpia rendszerében történt változásokról:

  1. A vármegyei egyéni és csapat diákolimpia kiírását meg kell küldeni részemre ellenőrzésre, azok publikálásra fognak kerülni az MSSZ honlapján vagy a most készülő IFI honlapon. A versenykiírások a már publikált országos kiírás alapján kell, hogy készüljenek! (lásd: https://chess.hu/diakolimpiai-kiirasok-2023-2024/ )
  2. A diákolimpia rendszerében tilos nevezési díjat szedni ettől a szezontól.
  3. A megyék kompenzálásra kerülnek annak érdekében, hogy a megyei egyéni – és csapatversenyeket meg tudják rendezni. (bruttó 200.000 Ft, együttműködési megállapodás alapján – ezt minden megyei szervezőnek a rendelkezésre bocsátjuk.)
  4. A díjazást (érem + oklevél) a Magyar Sakk Szövetség biztosítja minden vármegye számára, a kiszámolt érmet és oklevelet Budapesten (Falk M. u. 10.) tudják átvenni 2024. január 15-től.
  5. A versenyek lebonyolítása lehetőleg Swiss Manager programmal történjen, és az eredményeket publikálják is a chess-results oldalra!
  6. A verseny komplett végeredményét 7 napon belül meg kell küldeni az MSSZ IB elnökének, megjelölve a továbbjutókat.
  7. Az MDSZ által közölt hírek szerint a Tankerületek megfizetik az utazás, szállás és étkezés költségét is. Ezzel kapcsolatban ITT olvashatnak további információt.
  8. A Diákolimpia rendszer fő támogatója a Hervis. A Hervissel kötött megállapodás keretében a Diákolimpián eredményesen szereplő diákok és felkészítő tanáraik Hervis ajándékutalvány jutalomban részesülnek. Valamennyi országos döntős és felkészítő tanáraik 5.000, a körzeti, megyei valamint országos elődöntős dobogós diákok és felkészítő tanáraik pedig 3.000 forintos utalványt kapnak az eredményes szereplésükért. Ezzel kapcsolatban ITT olvashatnak további információt.
  9. Továbbra is az MDSZ honlapon történik a versenyre való regisztráció, már a legalacsonyabb osztályban is. (kerület, megye) Egy alkalommal elég regisztrálni.
  10. Mivel a korcsoportokat visszaigazítottuk a többi sportághoz (lásd országos kiírás), ezért a tavalyi országos bajnokok részvétele nem automatikus az országos döntőn! Nekik is selejtezőt kell játszaniuk!

 

A megyei vezetőknek e-mailen mellékeltem az együttműködési megállapodást PDF formátumban. Kérem, hogy a fejléc kitöltésével 2 példányban nyomtassák ki, írják alá, és postázzák el a Magyar Sakk Szövetség részére (1055 Budapest, Falk Miksa utca 10.). Egy példányt fognak visszakapni szintén aláírva.

A meghatározott szervezés díját mint támogatás adja tovább az MSSZ a megyéknek, így külön számlázás nem történik!

Kellemes Ünnepeket kívánok!

Üdvözlettel:

Horváth Csaba, MSSZ IB Elnök

ibelnok@chess.hu