MEFOB – 2021/2022

Az ELTE Lágymányosi Campusán rendezték május 15-én a sakkozók egyetemi-főiskolai országos bajnokságát a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség és az ELTE BEAC sakkszakosztályának közös szervezésében. A Déli tömb üvegpiramisos aulája kiemelkedően a legjobb helyszínt biztosította a két csoportban lebonyolított tornának.

A dr. Hetényi Géza (az 1972-es főiskolás bajnokság győztese 2016-ban hunyt el) emlékére szervezett tornán ezúttal tíz egyetem 54 versenyzője vett részt, 32-en a profik, 22-en az amatőrök között.

A 13 nemzetközi címviselő között 8 felnőtt válogatott versenyzőt is találtunk, akik igazolták a papírformát mindkét nem versengésében. A komoly létszám növekedés ellenére a 7 fordulós lebonyolítás elegendő volt a reális végeredmény kialakulásához. Az amatőr csoport hasonló formában megrendezett küzdelmei is meglepően magas fokon zajlottak, ami az ELTE-n zajló sakk-képzés eredményességét dicséri.

A profik és az amatőrök versenyén is a fővárosi egyetemek vitték a prímet, előbbin leginkább a nagymestereiknek köszönhetően.

A bajnokság érmesei:

Egyéni

 

Profik
Férfi
1 GM Kántor Gergely BCE
2 GM Balog Imre BCE
3 IM Csonka Balázs SZTE
Női
1 WFM Terbe Zsuzsanna TE
2 WIM Terbe Julianna TE
3 Haszon Kamilla Sára NKE
 
Amatőrök
Férfi
1 John Tamás BME
2 Horváth Attila Márk SZE
3 Czigányi Tamás ELTE
Női
1 Kántor Katalin TE
2 Masznyik Kamilla ELTE
3 Simon Barbara PTE

 

 

Csapat:

 

Profik
1 Budapesti Corvinus Egyetem 15 p. Kántor Gergely, Balog Imre, Czupor Attila
2 Eötvös Loránd Tudományegyetem 13 p. Korpa Bence, Miszler Levente, Egresi Máté
3 Testnevelési Egyetem 12,5 p. Kozák Ádám, Terbe Zsuzsanna, Grimm György

 

Amatőrök
1 Budapesti Műszaki Egyetem 14,5 p. John Tamás, Hips Norbert, Bús Dániel Sándor
2 Eötvös Loránd Tudományegyetem 13,5 p. Czigányi Tamás, Berebora Gergely, Masznyik Kamilla
3 Pécsi Tudományegyetem 10,5 p. Janszky József, Hardi Ádám, Simon Barbara

 

A verseny díjazása idén is rendkívül magas volt, köszönhetően dr. Ádám Erzsébet (dr. Hetényi Géza özvegye) pénzbeli felajánlásának, illetve a Magyar Sakkszövetség és a BEAC könyvdíjainak.

Forrás:

Jakobetz László (versenybíró) a BEAC sakkcsapatának vezetőedzője és Grimm György (versenyszervező) BEAC sakk szakosztályvezető