Magyar Rapid Sakkbajnokság, Ajka – VÉGEREDMÉNY

Rajt cél győzelem!

Balog Imre győzelmével fejeződött be a Magyar Rapid Sakkbajnokság Ajkán, ami egyben a VI. Csaba Árpád Emlékverseny és az Ajka Rapid Nyílt Bajnokság is volt. A nőknél Papp Petra lett a bajnok. 

A 13 fordulós versenyen fantasztikus teljesítménnyel: veretlenül, négy döntetlen mellett kilenc győzelemmel, egy teljes pont előnnyel a teljes mezőny előtt nyert Balog Imre (2580). Második helyen Kozák Ádám, míg harmadikon Balogh Csaba végzett.

A nőknél a végén holtverseny alakult ki, ami végül Papp Petrának kedvezett így ő lett az ide magyar rapid női bajnok. Sajnálatos módon a helyszínen Terbe Julianna lett bajnoknak hirdetve, mert a holtversenyt eldöntő számításnál a rossz érték lett figyelem véve. (TB2 a TB3 helyett)

A versenyre összesen 190 nevezés érkezett, s ez egyben rekord is volt: soha korábban nem indultak még ilyen sokan ezen a viadalon! A mezőnyben 22 nemzetközi nagymester (GM), 20 nemzetközi mester, 32 FIDE-mester, tehát összesen 74 nemzetközi címviselő volt.

A korábbi évek bajnokai: 2018 (122 induló): Erdős Viktor; 2019 (148 induló): Gledura Benjamin; 2020 (171 induló): Bánusz Tamás.

A Női Magyar Rapid Bajnokság véreredmény:

1. Papp Petra (Dunaharaszti MTK) 8 pont

2. Terbe Julianna (Szigetszentmiklósi  Sakk Egylet) 8 pont

3. Kovács Klára ( Pénzügyőr SE)  8 pont

Férfi Magyar Rapid Bajnokság végeredménye:

1. Balog Imre (Kőbánya SC)     11 pont

2. Kozák Ádám (DVTK)   10 pont

3. Balogh Csaba (Tungram-Nagykanizsa) 9,5 pont

Részletes táblázat:

Csaba2021_végeredmény