Lehet még jelentkezni a szegedi izgalmas sakkversenyre és sakkrendezvényre!

A Rotary Club Szeged Dóm egyik fontos célja a kis gyermekek támogatása. Mindig jó érzés,ha küldetéseinkre úgy gyűjthetünk adományokat, hogyhogy közben élményt is adunk azoknak, aki jótékonykodnak: tökéletes példa erre például a Rotary Kacsaverseny is – árulta el a klub elnöke, Ződi-Sipos Mária. A január 20-án megrendezésre kerülő legújabb, formabontó rendezvényüket, a Jótékonysági Sakkversenyt és Sakkszimultánt is hasonlóan élményszerű eseményként hirdették meg. Az esemény plakátja itt érhető el.

A rendezvényből befolyó bevételeket a Megyei Sakkszövetséggel együttműködve kiemelkedő országos és nemzetközi eredményekkel rendelkező megyében élő, tehetséges sakkozó kisgyermekek támogatására fordítják, akiknek nincs lehetőségük az edzések finanszírozására vagy az alanyi jogon elnyert nemzetközi versenyek egyéb kiadásait nem tudják fedezni(utazás, szállás), ezért nem tudnának eljutni a versenyekre, melyekre eredményeik alapján mehettek volna.

A Rotary Club Szeged Dóm mellett társszervező a Magyar Sakk Szövetség és a Csongrád-Csanád Vármegyei Sakkszövetség is, az esemény kiemelt támogatója a Magyar Sakk Szövetség Főtitkára, Sipos István. A 2024. január 20-án megrendezésre kerülő esemény helyszíne igazán különleges lesz: a szegedi Szent Gellért Fórum ad helyt az eseménynek.

A három egyesület az alábbi programokkal igyekszik minél izgalmasabbá tenni a rendezvényt:

Sakkszimultán nemzetközi mesterekkel (IM Sipos István, IM Tatár-Kiss Szabolcs, IM Csonka Balázs)
Gyermek szimultán a “Csillagaink”tehetségmenedzsment támogatói program résztvevőivel
Rapid sakkversenyek különböző korcsoportokban
Online közvetítés és szakkommentálás
A helyszínen kirakodóvásár

Minden résztvevő emléklapot kap,a legjobbak pedig oklevelet, kupát és tárgynyereményeket is hazavihetnek.

A Jótékonysági Sakkversenynek és Sakkszimultánnak különleges vendégei is lesznek. Három nemzetközi nagymesterrel, Csonka Balázzsal, Sipos Istvánnal és Tatár-Kis Szabolccsal is lehet majd találkozni, sőt, a legbátrabbak versenyre is hívhatják őket!

Jelentkezés a szimultánra és versenyre az alábbi linken elérhető.

Kapcsolat: www.rcszegeddom.hu +36205882967

Fotók: Rotary Klub Szeged, szeged365.hu/Sóti Gellért