Magyar szempontból felemás eredménnyel végződött a Hibrid Sakk Európa-bajnokság és Világkupa Kvalifikációs Verseny. Az MSSZ-ben összegyűlt 12 kiváló sakkozónk közül egyedül a 18 éves Kozák Ádámnak sikerült aVilágkupa kvalifikációt érő első 36 hely valamelyikét megszerezni, sőt nem is akármelyiket! Ádámot értékszám alapján a 36-os döntőben 35. helyre rangsorolták, de ő több szupernagymestert megelőzve az elképesztő 9. helyet érte el. A Világkupát Szocsiban rendezik július 5-én kezdődően. Gratulálunk, Ádám!
A többi játékosunknak sajnos nem sikerült a bravúr, pedig a kieséses lebonyolítású versenyben a 72 között még öt magyarnak drukkolhattunk, és az esélyek is kedvezőnek tűntek. Ott azonban nem állt mellénk a szerencse, Gledura Benjámin és Berkes Ferenc a klasszikus időbeosztású partikban, Bánusz Tamás és Erdős Viktor a rapid rájátszásban maradt alul.
Ádám így sem lesz egyedüli magyar a Világkupán, mivel Rapport Richárd értékszáma alapján jogosult nevezni, erre van esélye Almási Zoltánnak
 is (a FIDÉ-nél most számolják, hogy kit hívjanak meg), de bárhogy is legyen, az MSSZ is nevezhet egy játékost, méghozzá a legmagasabb értékszámú olyan magyar nagymestert, aki nem kerül be értékszám alapján.