Korcsoportos Európa-bajnokság, világbajnokság, EU bajnokság információk

Tisztelt Játékosok, Szülők és Edzők!

 

Arra kérnék minden játékost, szülőt és edzőt, ha korcsoportos világversenyen szeretnének indulni ebben az évben, jelezzék időben a Magyar Sakkszövetségnek (e-mail: ibelnok@gmail.com,) szándékukat.

A világbajnokság Görögországban, Halkidikiben (Porto Carras) lesz 2015. október 24 – november 6. között, az Európa-bajnokság Horvátországban, Porecsben lesz 2015. szeptember 20. – október 1. között. A világbajnokság nevezési határideje 2015. augusztus 24., az Európa-bajnokság hivatalos nevezési határideje 2015. augusztus 10.

A hivatalos játékosok költsége a világbajnokságon és az Európa-bajnokságon a nevezési díj (70.- és 65.- Euró), a regisztrációs díj (100.- Euró) és az útiköltség. Az extra helyen induló játékosoknak, a kísérőknek és edzőknek a regisztrációs díj a világbajnokságon ugyanannyi mint a hivatalos játékosoknak 100.- Euró (az Európa-bajnokságon nincs regisztrációs díj az extra helyen induló játékosoknak, kísérőknek és edzőknek), a nevezési díj duplája 140.- és 130.- Euró.

Az EU bajnokság (8,10,12,14, éves korcsoportokban) Csehországban, Kouty nad Desnou-ban kerül megrendezésre 2015. augusztus 18-27. között.

A nem hivatalos EU bajnokságnak (8,10,12,14 éves korcsoportokban) továbbra is Mureck a rendezője, amely 2015. augusztus 4-13. között lesz megrendezve.

 

Arra kérném azokat a szülőket, edzőket, akik szeretnék az EU bajnokságon Kouty nad Desnou-ban indítani gyermeküket, játékosukat, a következő feltételekkel tudnak indulni a versenyen. Mivel a rendezők csak 4 játékost látnak vendégül a versenyen, ezért ha mind a 8 hivatalos játékos (8-10-12-14 éves fiúk és lányok) indulni kíván, akkor a 8 játékosnak 4 szállás és étkezési díjat kell fizetni közösen, plusz a 70 Eurós nevezési díjat. A szállás és étkezés 44.- Euró naponta 2-3 ágyas szobákban, 52.- Euró egy ágyas szobában. Ha csak 6 hivatalos játékos kíván indulni az EU bajnokságon, akkor 6 játékosnak 2 szállást és étkezést kell fizetnie. Ha csak 4 játékos kíván hivatalosan indulni a versenyen, akkor nekik csak a nevezési díjat kell fizetni. Az EU bajnokságra a nevezési határidő: 2015. július 15.

A cseh szervezők a versenykiírásban felhívják a figyelmet, mely szerint kötelező a rendezők által ajánlott szállást és étkezést igénybe venni (a kísérőknek is!!), csak így lehet a hotelben a verseny helyszínén tartózkodni.

 

Arra szeretném megkérni a szülőket, edzőket és játékosokat, hogy mindenki jelezze indulási szándékát (Európa-bajnokság, világbajnokság) legkésőbb 2015. július 23-ig, a kísérőket is megjelölve. A nevezéssel együtt a verseny költségeinek az utalását is a Magyar Sakkszövetségnek kell elvégeznie, ezért a jelentkezések alapján a MSSZ egy díjbekérőt küld, ami alapján kell Euróban utalni, vagy bankban személyesen befizetni az összeget megadva a díjbekérő sorszámát. A befizetéseknek legkésőbb 2015. augusztus 7-ig meg kell érkeznie a Magyar Sakkszövetség számlaszámára.

 

A világbajnokságra a Magyar Sakkszövetségnél lehet ajánlatot kérni csoportos utazás költségeire Szalonikibe, aki szeretne ezzel a lehetőséggel élni, legyen szíves 2015. július 23-ig jelezze szándékát a kísérők, edzők neveivel együtt, hogy repülőjegy árajánlatot tudjunk kérni. Természetesen lehet szervezni egyénileg is az utazást, de a nevezést a Magyar Sakkszövetségnek kell intéznie.

Aki extra helyen szeretne indulni bármelyik versenyen, azt is arra kérném, időben jelezze a Magyar Sakkszövetség IB elnökének, mert a hivatalos nevezést a Magyar Sakkszövetségen keresztül kell elküldeni a szervezőknek.

 

Tisztelettel: Varga Péter IB elnök