Férfi válogatottunk a 16. rajtkockáról vág neki a 44. FIDE sakkolimpiának, ugyanis Oroszország és Kína távolléte ellenére is világklasszisokkal tűzdelt válogatottak sora harcol majd a dobogóért, beleértve a Magnus Carlsen vezette norvég csapatot. Ismét taktikázunk a táblasorrenddel, de ezúttal cserélünk a 3. és 4. helyen a tavalyi csapat Európa-bajnokságon alkalmazott felálláshoz képest: 1. Erdős Viktor; 2. Berkes Ferenc; 3. Gledura Benjámin; 4. Bánusz Tamás; 5.Kántor Gergely.

Kapitányként a legfontosabb elvárás, hogy tartsuk a tempót a végéig, és a finisben is képesek legyünk legyőzni a riválisainkat. Ez kell ahhoz, hogy a papírforma szerint várt pozíciónknál előrébb végezzünk. A célunk ugyanakkor ennél is ambiciózusabb. Stabil szakmai teljesítménnyel és egy jó hajrával a 6-8. hely megszerzése sem tűnik elérhetetlennek. Az indulás előtti két hónapban komolyan készültünk, minden csapattag játszott versenyen, elvégezte az edzőtáborban kiadott feladatokat, és – az egyéni felkészülés mellett – folyamatosan szerveztünk közös elemzéseket, edzőmérkőzéseket is.

Várjuk az olimpiát, készen állunk!

Ács Péter a férfi csapat kapitánya
2022.07.26.

 

Női válogatottunk a rajtlista alapján nincs a legjobb tíz csapat között, de bízunk benne, hogy a verseny végére ez változni fog. Nagy reményekkel és komoly célokkal utazunk Indiába, a csapat készen áll a megmérettetésre. Oroszország és Kína kiesésével teljesen nyílttá váltak az érmes helyezések, minden csapat érzi a vissza nem térő lehetőséget. Óriási körbeverésekre, és rengeteg meglepetéseredményre számítok az élmezőnyben.
 

Az olimpia a legidegőrlőbb csapatverseny, itt mindennél fontosabb, hogy megőrizzük a frissességünket hiszen minden az utolsó 2-3 fordulóban dől el. A lányok felkészültek, és sikerre éhesek. Szeretnénk megmutatni, hogy velünk mindig számolni kell, bármelyik csapattal fel tudjuk venni a harcot. Én arra szeretnék kérni minden itthonról szurkolót, hogy támogassa a lányokat, jól jön minden biztató szó.

Ria-Ria – Vár India!

Papp Gábor a női csapat kapitánya
2022.07.26.

A #HelloSakk csatorna ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE a Sakkolimpiáról:https://www.youtube.com/HelloSakk
ÉLŐ közvetítés minden nap 11:20-tól
Vendégek: Almási Zoltán, Balogh Csaba, Pintér József, Verőci Zsuzsa, Gyimesi Zoltán, Héra Imre, Varga Zoltán, Kozák Ádám, Terbe Zsuzsanna, Németh Miklós
ELSŐ FORDULÓ: Július 29. (péntek) – 11:20

A közvetítéssel kapcsolatos részleteket a #HelloSakk Facebook oldalán lehet követni .

A hivatalos eredményeket, párosítást itt lehet követni: