A Bielben zajló Hans Suri emlékverseny hatodik fordulójában három döntetlen született. Két érdekes szicíliai párbajt is láttunk. Az éllovas francia Maxime Vacheir-Lagrave kedvezőbb állásból remizett, a kínai világbajnoknő Hou Ji-fan nehéz védekezés után harcolta ki a fél pontot, a holland Anish Giri nem tudott visszavágni az első körben elszenvedett vereségéért. Megosztozott a ponton a lengyel Radoslaw Wojtaszek és az orosz Alekszandr Motiljev is. A viadalon Vachier-Lagrave egypontos vezetése mellett hétfőn játsszák a hetedik fordulót.

biel01-banner

A szuperverseny második félideje három döntetlennel kezdődött meg. A szicíliai védelmű partiban megnyitáselméleti párbajt is vívott az indiai Pentala Harikrishna és a francia Maxime Vachier-Lagrave. A Najdorf-változatban az éllovas minőséget áldozott, Harikrishna hibáját követően nyerőesélyt kapott, de a lehetőséggel nem tudott élni.

GM Giri (on the left) - GM Hou

A holland Anish Giri a viadalt a kínai világbajnoknő Hou Ji-fan elleni vereséggel kezdte, a 20 esztendősök rangadóján nem tudott visszavágni. Hiába állt jobban, kezdeményezett az egész partiban, Hou Ji-fan időzavarban is higgadtan védekezett, kiharcolta a döntetlent.

Lépésismétléssel viszonylag gyorsan pontosztozkodás született a lengyel Radoslaw Wojtaszek és az orosz Alekszandr Motiljev játszmájában.

A 6. forduló eredményei:

Pentala Harikrishna (indiai, 2726) – Maxime Vachier-Lagrave (francia, 2766) döntetlen (Szicíliai védelem, 40)
Radoslaw Wojtaszek (lengyel, 2733) – Alekszandr Motiljev (orosz, 2698) döntetlen (Szláv védelem, 29)
Anish Giri (holland, 2750) – Hou Ji-fan (kínai, 2629) döntetlen (Szicíliai védelem, 69)

A verseny állása:

1.Maxime Vachier-Lagrave 4 pont
2-4. Pentala Harikrishna, Radoslaw Wojtaszek és Hou Ji-fan 3
5-6. Alekszandr Motiljev és Anish Giri 2,5

A hétfői 7. forduló párosítása:

Anish Giri – Pentala Harikrishna
Hou Ji-fan – Radoslaw Wojtaszek
Alekszandr Motiljev – Maxime Vachier-Lagrave

Verőci Zsuzsa

Címkék: