Frissült az NB versenykiírása! Közlemény!

Frissült az NB versenykiírása!

Tájékoztatjuk a Nemzeti Csapatbajnokság résztvevőit, hogy az NB versenykiírása frissült. Döntően a nehezen értelmezhető, ellentmondásos vagy következetlen szövegrészek javítására került sor, ami nem befolyásolja a bajnokság lebonyolítását és szabályrendszerét, emellett pontosításra került a Versenyiroda és a Versenybíróság közötti feladatmegosztás is.

A fentieken túl két érdemi tartalmi változás került a kiírásba:

1. Versenybírói díjak: az MSSZ törekedett arra, hogy a díjemeléssel a versenybírók nagyobb megbecsülésben részesüljenek, ugyanakkor a csapatoknak ez ne jelentsen aránytalan terhet, ezért az MSSZ is vállal költségeket az emelésből, az alábbiak szerint (9. pont):

Versenybírói díjak:

Szuperliga:         bruttó 40.000 Ft

NB1:                    bruttó 30.000 Ft

NB2:                    bruttó 20.000 Ft

A Szuperliga nyitó és záró fordulóinak a bírói díjait a Magyar Sakk Szövetég fizeti

Az NB I-ben és NB II-ben szereplő csapatok esetében az emelést az MSSZ az alábbiak szerint kompenzálja: A 2023. évi Ifjúsági Csapatbajnokságban egynél több csapatot indító NB I-es és NB II-es kluboknak csak egy ifjúsági csapat nevezési díját kell kifizetniük, a második, harmadik stb. ifjúsági csapataik az Ifjúsági csapatbajnokságra díjmentesen nevezhetnek.”

2. Előrehozott és halasztott mérkőzések értékszám-elszámolása: Korábbi félreértések elkerülése végett az alábbi szövegrész került a kiírásba (15/e. pont):

Egy mérkőzés előrehozatalát vagy halasztását az erről szóló döntést követő 24 órán belül a Versenyiroda vezetője és mindkét csapatvezető be kell jelentse az MSSZ FIDE-ügyintézőjének a ratings@chess.hu e-mail címen annak érdekében, hogy a fordulók FIDE-értékszám elszámolásának ne legyen akadálya. A mérkőzésüket előre hozó csapatok tudomásul veszik, hogy az értékszámok a forduló eredetileg kiírt időpontja szerinti hónap első napján érvényes FIDE-listák alapján kerülnek elszámolásra. A mérkőzésüket elhalasztó csapatok tudomásul veszik, hogy az értékszámok a ténylegesen lezajló mérkőzés hónapjának első napján érvényes FIDE-listák alapján kerülnek elszámolásra. Amennyiben a FIDE-ügyintéző nem kap megfelelő időben tájékoztatást a forduló előrehozataláról vagy halasztásáról, az érintettek tudomásul veszik, hogy a mérkőzés játszmáinak FIDE-értékszám elszámolása nem feltétlenül történik meg.”

A versenykiírással kapcsolatos bármilyen további kérdés esetén a versenyiroda@chess.hu e-mail címen tudnak érdeklődni.

Sármási Péter

versenyiroda-vezető

2023-24. évi NB-CSB versenykiírása_230911