Tisztelt Játékosok, Szülők és Edzők!

Arra kérnék minden játékost, szülőt és edzőt, ha korcsoportos világversenyen szeretnének indulni ebben az évben, jelezzék időben a Magyar Sakkszövetségnek (e-mail: ibelnok@gmail.com,) szándékukat.

A világbajnokság Dél-Afrikában, Durbanban lesz 2014. szeptember 18 (19.)-30. között, az Európa-bajnokság Grúziában, Batumiban 2014. október 18-29. között lesz megrendezve. A világbajnokság nevezési határideje 2014. július 17., az Európa-bajnokság hivatalos nevezési határideje 2014. augusztus 18.

A hivatalos játékosok költsége a világbajnokságon és az Európa-bajnokságon a nevezési díj (70.- és 65.- Euró), a regisztrációs díj (1500.- ZAR kb. 31.700.- Ft.- és 100.- Euró) és a repülőjegy. Az extra helyen induló játékosoknak a regisztrációs díj ugyanannyi mint a hivatalos játékosoknak, a nevezési díj duplája 140.- és 130.- Euró.

Az EU bajnokság (8,10,12,14,16 éves korcsoportokban) Csehországban, Kouty nad Desnou-ban kerül megrendezésre 2014. augusztus 26. – szeptember 4. között.

A nem hivatalos EU bajnokságnak (9,11,13,15 éves korcsoportokban) továbbra is Ausztria, Mureck a rendezője, amely 2014. július 29 – augusztus 7. kerül lebonyolításra.

Arra kérném azokat a szülőket, edzőket, akik szeretnék az EU bajnokságon Kouty nad Desnou-ban indítani gyermeküket, játékosukat, a következő feltételekkel tudnak indulni a versenyen. Mivel a rendezők csak 5 játékost látnak vendégül a versenyen, ezért ha mind a 10 hivatalos játékos (8-10-12-14-16 éves fiúk és lányok) indulni kíván, akkor a 10 játékosnak 5 szállás és étkezési díjat kell fizetni közösen, plusz a 70 Eurós nevezési díjat. A szállás és étkezés 44.- Euró naponta 2-3 ágyas szobákban, 52.- Euró egy ágyas szobában. Ha csak 7 hivatalos játékos kíván indulni az EU bajnokságon, akkor 7 játékosnak 2 szállást és étkezést kell fizetnie. Ha csak 5 játékos kíván hivatalosan indulni a versenyen, akkor nekik csak a nevezési díjat kell fizetni.

A cseh szervezők a versenykiírásban felhívják a figyelmet, mely szerint kötelező a rendezők által ajánlott szállást és étkezést igénybe venni (a kísérőknek is!!), csak így lehet a hotelben a verseny helyszínén tartózkodni.

 

Mureckben a következő feltételekkel tudnak indulni a versenyen a hivatalos helyen induló játékosok. Mivel a rendezők csak 4 játékost látnak vendégül a versenyen (9-11-13-15 éves kategóriában 1 játékos indulhat), ezért ha minden korcsoportban indul hivatalos játékos (leány és fiú), akkor 4 szállás és étkezési díjat kell fizetni közösen (8 játékosnak), plusz a 75.- Eurós nevezési díjat. A szállás és étkezés 47.- Euró naponta 2-3 ágyas szobákban, 57.- Euró egy ágyas szobában. Ha csak 6 hivatalos játékos kíván indulni az EU bajnokságon, akkor 6 játékosnak 2 szállást és étkezést kell fizetnie. Ha csak 4 játékos kíván hivatalosan indulni a versenyen, akkor nekik csak a nevezési díjat kell fizetni. Mureckben ha a játékosok és edzők mégsem óhajtják a szervezők által kiajánlott szolgáltatást választani, akkor játékosonként 50.- Euró megfizetésével lehet máshol megszállni

Arra szeretném megkérni a szülőket, edzőket és játékosokat, hogy mindenki jelezze indulási szándékát legkésőbb 2014. július 10-ig a kísérőket is megjelölve. A nevezéssel együtt a verseny költségeinek az utalását is a Magyar Sakkszövetségnek kell elvégeznie, ezért a jelentkezések alapján a MSSZ egy díjbekérőt küld, ami alapján kell Euróban utalni, vagy bankban személyesen befizetni az összeget megadva a díjbekérő sorszámát. A befizetéseknek legkésőbb 2014. július 14-ig meg kell érkeznie.

A világbajnokságra és az Európa-bajnokságra a Magyar Sakkszövetségnél lehet ajánlatot kérni csoportos utazás költségeire Durbanba és Batumiba, aki szeretne ezzel a lehetőséggel élni, legyen szíves 2014. július 10-ig jelezze szándékát a kísérők, edzők neveivel együtt, hogy repülőjegy árajánlatot tudjunk kérni. Természetesen lehet szervezni egyénileg is az utazást, de a nevezést a Magyar Sakkszövetségnek kell intéznie.

Aki extra helyen szeretne indulni bármelyik versenyen, azt is arra kérném, időben jelezze a Magyar Sakkszövetség IB elnökének, mert a hivatalos nevezést a főtitkár úrnak kell elküldeni a szervezőknek.

 

  Varga Péter IB elnök

 

EB_versenykiírás

2014_WYCC_Invitation

EUYCC_2014_regulations (1)

EUYCC_U16_2014_regulations

Mureck_2014_regulation