Rekord számú, összesen 496 nevezés érkezett az idei Országos Egyéni Diák Sakkolimpiai Bajnokság Döntőjére, amit Miskolcon, a Rendészeti Szakközépiskolában tartottak április 2-4 között.

A versenyen hat korcsoportban és két kategóriában – értékszámos és amatőr – versenyeztek külön a lányok és külön a fiúk.

Az értékszámos csoportban három versenyzőnek is sikerült a címvédés. A lányoknál ismét bajnok lett Majoros Rózsa, a Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Általános Iskolából, aki kilenc játszmából hét és fél pontot ért el, valamint Karácsonyi Kata (Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola) is megnyete saját csoportját, miután az eggyel magasabb korosztályban indulva a bravúros második helyet szerezte meg.

A fiúk mezőnyében a korcsoportot váltó, korábbi Európa-bajnok Krstulovic Alexnek (Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Budapest) sikerült az ismétlés, kilencből nyolc pontot szerzett.

Meglepetés eredmények is születtek: korosztályában favoritnak számító Csonka Balázst megelőzte a győrből érkező Orosz András, valamint a nemzetközi mesterként induló Korpa Bencének sem sikerült a végső győzelem, miután vereséget szenvedett az utolsó fordulóban.

Száz százalékos teljesítménnyel győzőtt saját korcsoportjában:
Barcza Lola (9/9 pont, Huszár Gál Iskola, Debrecen),
Pásztor Balázs (10/10, sárberki Általános Iskola, Tatabánya)
Divald Tamás (9/9, Katona József Gimnázium, Kecskemét).

Gratulálunk a győzteseknek!

Részletes eredmények itt érhetők el:
Amatőr kategória: https://chess.hu/ifi/amat-r-1.html
Értékszámos kategória: https://chess.hu/ifi/ertekszamos-1.html