A következő játékosok kezdték  két győzelemmel a tornát.

lányok U8 Gaál Zsóka, U10 Juhász Judit, Majoros Rózsa, Demeter Dorina U12 Kovács Judit U14 Szakasics Emese, Kurcsics Erika U16 Árvai Eszter

fiúk U10 Karácsonyi Gellért, Rónai Ákos, Gombócz Ferenc, Dibusz Domokos U12 Kozák Ádám, Pribelszky Bence, Vanczák Tamás U14 Buzás Bertalan U16 Kaczúr Flórián, Juhász Ármin, Zsirai Péter U18 Csonka Balázs, Farkas Richárd. Az első dupla fordulót lejátszó U8 fiúknál Karácsonyi Kata vezet 3 ponttal.

Szombat délután került sor az ifjúsági bizottság ülésére. A három órás, baráti hangulatú megbeszélésen az ifjúsági bizottsági tagok mellett részt vett még a szövetség alelnöke, szakmai vezetője Horváth Tamás, Mészáros Attila főtitkár és Horváth József az MGKSI edzője. Az ülésen a következőkről születettek döntések, javaslatok az elnökség számára. A régiós kupa Balatonlellén kerül megrendezésre augusztus 21–24. között, még a hét fordulós az ifjúsági csapatbajnokságot  Miskolc rendezi október 28–31. között. Az ifjúsági pontrendszert 2015-re felülvizsgálják, a gyermek csapatbajnokságért járó pontok már 2014-ben megemelkednek, és legalább havonta frissítésre kerül a pontrendszer állása. Tervezet készült a várhatólag 25 millió forintos Sport XXI. program elosztására. A 500.000 forint feletti támogatásban részesülőknek kötelező tennék a korcsoportos döntőn történő részvételt. Újra megbeszélésre került a korcsportos bajnokság lebonyolítási rendszere. Révész Máriusz egyebek mellett javasolta egy stratégia, koncepció kidolgozását a sakkozó fiatalok létszámának és játékerejének a növelésére. Az ő javaslatára felkérik az elnökséget, hogy a szövetség a következő időszakban pályázza meg egy korcsoportos EB vagy VB rendezési jogát.