Ifjúsági VB –Montesilvano

2. forduló

A versenyünk második fordulójában többségében hoztuk a papírformát és láthatóan kezdünk ráhangolódni a versenyre. A közvetített játszmákat a verseny hivatalos lapjáról is elérhetjük.

A nem közvetített játszmák publikálásával egyelőre adósak a szervezők, reméljük a napokban erre is találnak megoldást, mindenesetre a megadott email címre megírtam az ezzel kapcsolatos kérésünket.

Ha végig tekintünk a tegnapi nap eredményein láthatjuk, hogy az első naphoz hasonló eredményességgel szerepeltünk, néhány fiatalnak sikerült az első fordulós botlást korrigálni és ahogy Györkös Lajos szokta volt mondani; beiratkoztak a versenybe.

A szülők morcosak

Az esti vacsoránál kiderült, hogy a szülők közül többen is sérelmezik, hogy a befizetett regisztrációs (akreditációs) díjuk ellenében a szervezőktől nem kapnak semmit, mert amellett, hogy a megnyitón sem lehettek jelen, nem mehetnek be még egy képet készíteni sem a küzdőtérre. Ami szerintem is gáz, mert ahol a támogatók adták össze a részvételi költség egy- vagy nagy részét, nyilván fontos lenne a képanyag. Persze a csalás elleni szabályokat nem lehet figyelmen kívül hagyni, de a sportág marketingje is fontos, hogy a versenyzőkről fordulóról-fordulóra lehetőség legyen elkészíteni a képeket a különféle beszámolókhoz, pályázati anyagokhoz, vagy például ide. Persze, korlátozni mindig egyszerűbb, mint megoldást találni.

Harcra készen

A mai napon már keményebb csaták várhatóak, hiszen a harmadik fordulóra részben összeér a mezőny és egyre közelebbi rajtszámú összecsapásokra kerül sor. Keményedik a verseny és egyre nagyobb jelentősége van a felkészülésnek, a verseny taktikának és az edzői munkának is. A legtöbb magyar játékos az elérhető játszmák miatt nyitott könyv az ellenfelek számára, ami még ezekben a korosztályokban sem feltétlenül igaz az ellenfeleinkre. Örök kérdés, hogy megadjuk-e a lehetőséget az ellenfélnek a felkészülésre, bízva a hadállás mélyebb ismeretébe, vagy a meglepetés fegyverét, az erre a versenyre készített változatok valamelyikét húzzuk elő és ha igen, akkor mikor és ki ellen? Mindent az adott helyzet, az ellenfél és a pillanatnyi célok határoznak meg, ezért persze nincs jó tanács, legfeljebb Shannan Kennedy könyvének címét tudnám idézni: Legyen B terved!

  Párosításunk a 3. fordulóban:

A fordulók naponta 15 órakor kezdődnek. Élő közvetítés itt érhető el.

Ha már az idézeteknél tartunk, akkor érdekességképpen hagy mondjam el, hogy a versenyterem falán öles betűkkel egy ismert Bobby Fischer idézet van felróva, ami a Borisz Szpaszkijjal vívott 1972 világbajnoki döntő előtt készült

interjújában hangzott el. „I dontbelieve in psichology, I believe in goodmoves!” vagyis „Én nem a pszichológiában hiszek hanem a jó lépésekben!”

Az interjú rövidített változata:

https://youtu.be/TsJeXgOAiCA?si=8NFvCj8NPiTXvwkj

 

Egy kis esti félhomály….

Esténként a vacsoránál együtt a csapat,

a játékosabb kedvűekkel egy kis kártyázás is belefért a tegnap esti kikapcsolódásba.