Bergamóban, az ACP Golden Classic verseny hatodik fordulójában Almási Zoltán világossal az olasz Sabino Brunello ellen játszott. A parti a 41. lépésben nagymesterünk hátrányos állásában maradt függőben. A Fülöp-szigeteki Wesley So gond nélkül győzte le a grúz Baadur Zsobavát, nagy lépést tett a tornagyőzelem felé. Az olasz Daniele Vocaturo két nagy hibával kapott ki az izraeli Emil Szutovszkijtól. Szombaton fejezik be a három függőben maradt partit, a vasárnapi utolsó játéknapon Almási Zoltán sötéttel Emil Szutovszkijjal mérkőzik meg.

SONY DSC

Nem a várakozásnak megfelelően alakult Almási Zoltán partija az olasz Sabino Brunello ellen. A spanyol megnyitású játszmában nagymesterünk elkerülte a „berlini végjátékot”, igazi küzdelemre akarta kényszeríteni ellenfelét. A középjátékban azonban nem sikerült feltörni sötét védőállását, a függőben maradt állásban az olasz sakkozó bizakodhat.

SONY DSC

A Fülöp-szigeteki Wesley So fél pontra az újabb tornagyőzelemtől. A grúz Baadur Zsobava a 20. lépésben húzott lépésével túlzott kockázatokat vállalt, So a látszatfenyegetéseket hárította, anyagi előnyét érvényesítette.

Az izraeli Emil Szutovszkij kihasználta az olasz Daniele Vocaturó két gyenge lépését, már a 28. húzás után az ACP elnöke győztesen állhatott fel a sakkasztaltól.

logo-small

A 6. forduló eredményei:

Daniele Vocaturo (olasz, 2584) – Emil Szutovszkij (izraeli, 2620) 0 – 1 (Bogoindiai védelem, 27)
Almási Zoltán (magyar, 2693) – Sabino Brunello (olasz, 2568) (Spanyol megnyitás, a játszma a 41. lépésben függőben maradt)
Wesley So (Fülöp-szigeteki, 2744) – Baadur Zsobava (grúz, 2713) 1 – 0 (Szabálytalan megnyitás, 37)
Jan Nepomnjacsij volt szabadnapos

A verseny állása:

1.Wesley So 4 (sz) pont
2. Emil Szutovszkij 3 (sz)
3. Baadur Zsobava 2,5 (1)
4. Jan Nepomnjacsij 2 (sz)
5-6. Almási Zoltán és Sabino Brunello 1,5 (2, sz)
7. Daniele Vocaturo 0,5 (1, sz)

A vasárnapi utolsó forduló párosítása:

Sabino Brunello – Wesley So
Emil Szutovszkij – Almási Zoltán
Jan Napomnajcsij – Daniele Vocaturo
Baadur Zsobava lesz szabadnapos

Verőci Zsuzsa

Címkék: ,