Augusztusi versenyek

Augusztusi versenyajánló

Az olimpiai csapatainknak szurkolók közül talán néhányan a játékhoz is kedvet kapnak. Elsősorban az ő figyelmükbe ajánlanék néhány tornát időrendi sorrendben. Későbbiekben a versenybeszámolók is közlésre kerülnek a honlapon.

Augusztus 4-én kezdődik az aradi sakkfesztivál, rengeteg magyar résztvevővel. Az első számú kiemelt Berkes Ferenc és Balogh Imre mellett, aki 2011-ben és 2012-ben nyerte a versenyt, sok fiatal reménységünk is a rajtlistán szerepel. Többek között Nagy Gábor, Gledura Benjámin, Varga Klára, Dudás Eszter és Marjanovics Annamária is indul a tornán. Az első 20 táblát élőben közvetítik. Honlapjuk: www.aradopen.com címen található. A hagyományos pécsi nyílt torna augusztus 10–16. között zajlik. Az óriási hagyománnyal és fantasztikus szervezővel bíró, valószínűleg Nagy László az egyetlen hivatásos sakk versenyszervező a világon, First Saturday sorozat mellett nem könnyű körversenyeket rendezni. Nádasi Balázs ötödik alkalommal szervezi meg Budapesten 08.16-24. között a Sárkány-Aranytíz GM és IM körversenyeket, negyedszerre az opent. Az IM körre már csak egy külföldit várnak, a GM-re még több szabad hely is van. A meghívott nagymesterek átlaga 2550, ami egy igen rangos mezőnyt ígér. www.sarkanydse.hu

A 08.17-20. időszakban rendezett Zemplén Kupáról a szervező, Balogh Imre szervező írt néhány kedvcsináló mondatot. Az utóbbi tíz évben a ZK volt B.A.Z megye legnépesebb értékszámszerző versenye. Tavaly a XXIII. ZK-án 126 versenyző harcolt a helyezésekért. A ,,C” csoportban minden gyerek játszhat aki szeretné felmérni a saját tudását. Innen ajándék nélkül még egy gyerek sem ment haza. Megemlíteném még a villám versenyünket ahol 50-60 sakkozó küzd az elemekkel, ugyanis a verseny össze van kötve egy borkóstolóval, és egy zsíros kenyér partival. Itt a szerencsi pincészetek ingyen kínálják a tokaji hegy ,,levét”. A villámversenyen nem csak a ZK-án résztvevők játszanak, bárki nevezhet. Ez egy találkozó a közvetlen és a távolabbi környék sakkozóinak. Aki egyszer játszik  a ZK-án,  az általában vissza is tér, nagyon sokszor családdal együtt, ugyanis a kísérőknek is tartalmas kikapcsolódást tudunk ajánlani.

A nyári sakkidényt hagyományosan két hangulatos Balaton parti verseny zárja. Szalai István szervezi a keszthelyi, Valis János a balatonföldvári rendezvényeket. A tornák egy időben, augusztus 21–28. között zajlanak. www.husi-sc.hu

A részletes kiírások megtalálhatók a versenynaptárban. Az olimpián hajrá magyarok, a sakk-kedvelőknek jó szurkolást és további kellemes nyarat!