Bár a csomagjaikat elveszítették a két napos utazás során, de az sem tudta befolyásolni a tábla melletti kitartásukat, sőt, csodálatos eredményeket értek el parasakkozóink az IBSA Világjátékokon, Birminghamben. A versenyen Vilics Hanna és Zámbó Zoltán vett részt augusztus 20-27-e között. A magyar sakkozók fantasztikusan teljesítettek:

Zoltán bronzérmes lett, Hanna pedig egyrészt a női bajnoki címet, másrészt az előkelő hatodik helyet is megszerezte. Az együttes eredményeket tekintve pedig Magyarország aranyérmes lett!

Zámbó Zoltán így számolt be a versenyről:

“A hét fordulós svájci rendszerű tornán számos nemzet sakkozói mérkőztek meg egymással. Vilics Hanna teljesítménye kiemelkedő volt. Harcias mentalitással, nagy előnnyel szerezte meg a női bajnoki címet és a nyílt versenyben is hatodik helyen végzett.

Zámbó Zoltán jó kezdést követően hullámvölgybe került, de a verseny végére sikerült újra visszatérnie, ami bronzérmes helyezést jelentett a nyílt versenyen.

Versenyzőink együttes teljesítménye csapatban aranyérmet jelentett Magyarország számára. A nagyon jó körülmények között megrendezett tornát nehezítette a váratlanul több mint két napos út és a csomagok elvesztése. Versenyzőink azonban ennek ellenére szépen helytálltak és kétszer is felcsendülhetett a magyar himnusz.”

Vilics Hanna felkészítő edzői Ruck Tamás és Zámbó Zoltán voltak, míg Zámbó Zoltáné Horváth József. GRATULÁLUNK!

Ezen a linken tekinthető meg a végeredmény.