Tisztelt Sporttársak! Kedves Magyar Sakk-család! 

Összhangban a Kormány 2020. március 11-én bejelentett intézkedéseivel, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a Magyar Sakkszövetség által szervezett alábbi sakkversenyeket 2020. április 30-ig felfüggesztettük:

  • Ifjúsági rapid csapat és villám egyéni bajnokság, 2020. március 14-15.
  • NB I/B és NB II csapatbajnoki mérkőzések, 2020. március 22.
  • Ifjúsági rapid egyéni bajnokság, 2020. március 27-29.
  • Országos Amatőr Diákolimpia döntője, 2020. április 3-5.
  • Országos Csapat Diákolimpia döntője, 2020. április 9-11.

 

Az április 18-19-én megrendezendő NB I-es dupla, NB I/B-s és NB II-es szimpla fordulók elhalasztása is felmerülhet, de ezzel kapcsolatban az MSSZ vezetése később hoz döntést. Kérünk minden érintettet, hogy azzal számoljon, hogy ezeket a mérkőzéseket is elhalaszthatjuk egy későbbi időpontra.

Egyúttal az MSSZ javasolja minden, az országban működő versenyszervező számára, hogy az általuk 2020. április 30-ig rendezendő sakkversenyeket ne tartsák meg, új versenyeket erre az időszakra ne szervezzenek! A magyar sakkcsalád egészsége minden más szempontnál fontosabb!

Belátható időn belül nincs olyan nemzetközi verseny, amelyben magyar delegáció érintett lenne, a májusi egyéni EB nevezéseit a határidő betartásával kérjük leadni a Magyar Sakkszövetség felé!

Az elhalasztott versenyek esetleges későbbi időpontban történő megrendezésével, valamint ezek versenykiírásával kapcsolatban – a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejlemények és információk folyamatos feldolgozása alapján – az MSSZ a későbbiekben ad tájékoztatást!

 

Budapest, 2020. március 11.

Szabó László
a Magyar Sakkszövetség
elnöke