A 2021. évi NB-s csapatbajnokság legfontosabb időpontjai

(Update: egy rövid ideig tévedésből február 14-i dátum szerepelt a cikk időpontjaként. Az MSSZ elnöksége várhatóan február végén tárgyalja újra a következő csapatbajnokság paramétereit. A dátumhibából fakadó esetleges kellemetlenségekért elnézést kérünk.)

Az MSSZ elnöksége pénteki ülésén jóváhagyta a 2021. évi NB-s csapatbajnokság időpontjait is. A konkrét versenykiírás kiadására csak később kerül sor, a már elfogadott, legfontosabb időpontok azonban alább olvashatók.
Természetesen az MSSZ vezetése figyelemmel fogja kísérni a járványügyi helyzet alakulását, és szükség esetén fenntartja a jogot a most közölt dátumok módosítására.

Az átigazolási időszak 2021. március 28-ig meghosszabbításra került, ugyanez a külföldi és vendégjátékosi licence-ek kiváltásának határideje is.

Nevezési határidő: 2021. március 7.
Sorsolás: 2021. március 20.
Erőlisták leadási határideje: 2021. április 4. (a megyei CsB-k április közepén már elindulhatnak)
Versenybírók értekezlete: 2021. április 17.

Fordulók időpontjai: 2021. május 2., 9. (mindkettő csak a 11 fordulós csoportok számára), május 30., június 6., 20., szeptember 5., 19., október 3., 17., november 21., december 5.

Ifjúsági játékosnak a 2003. január 1-jén vagy azután született versenyzők számítanak majd.

Sok csapatvezető érdeklődött a 2021. évi versenyengedélyek kiváltásának határidejéről. Mivel most nincs évad közbeni erősorrend-újraérvényesítés, nem szükséges decemberben kiváltani a jövő évi versenyengedélyeket. Értelemszerűen az erőlistára csak olyan játékosok vehetők majd fel, akik az adott csapatnál érvényes versenyengedéllyel vagy vendégjátékosi licence-szel (és anyaegyesületükben versenyengedéllyel) rendelkeznek.

További információ a versenyiroda@chess.hu email címen kapható.

Gyömbér Tamás