6. Világsakkfesztivál (www.globalchessfestival.com)

Sakktörténelmet írnak ma Polgár Judit fesztiválján

A Polgár Judit Sakk Alapítvány rendezésében szombaton 10 órakor rajtol a 6. Világsakkfesztivál. A különleges, soha nem látott innovációt alkalmazó online eseményre a világ 153 országából regisztráltak.

Polgár Judit és csapata a járvány helyzet miatt ezúttal a virtuális térben rendezi szokásos őszi Világsakkfesztiválját. Az esemény egyben hatalmas innováció is, hiszen az érdeklődök egy komplex virtuális-, élő- és interaktív sakkuniverzumba léphetnek be, egy (virtuális) sakkvárosba, ahol megtalálható játszótér a gyerekeknek, konferenciaközpont a beszélgetésekhez, mozi, koncertterem, iskola, fotó- és festménymúzeum, versenypálya amatőröknek és profiknak, kicsiknek és nagyoknak. A rendezvény előadói között találkozhatunk két korábbi világbajnokkal is: Garri Kaszparovval és Vlagyimir Kramnyikkal.

– A sakk népszerűsítése az életem meghatározó része – foglalta össze Polgár Judit. – egy ilyen eseményhez még soha nem hoztak létre ehhez hasonló virtuális várost, úgy gondolom ez mindenképpen sakktörténelmi jelentőségű.

A rendezvény a www.globalchessfestival.com címen érhető el.