Változások az MGKSI új felvételi felhívásában! Novemberben indul a Bástya csoport és egy előkészítő csoport.  A vidéki hallgatók szállás és étkezési támogatást igényelhetnek.

 

Felvételi felhívás

A Maróczy Géza Központi Sakkiskola felvételt hirdet az iskola Bástya csoportjába.

Időpont: 2014. október 28-31.

Jelentkezési határidő: 2014. október 25.

Helyszín: Miskolc Rendészeti Szakközépiskola, Szentpéteri kapu 78

Jelentkezési cím: videkis2001@yahoo.com Telefon: 20-3101910

A jelentkezők e-mailben kapnak visszaigazolást a felvételi kérelem elbírálásáról, a szóbeli felvételi pontos idejéről. Az ifjúsági és gyermek csapatbajnokságon nem szereplő fiatalok kérhetnek más időpontot is.

Felvételi követelmények: Lányoknál 12 év alatti életkor, fiúknál 10 év alatti életkor 1500 feletti Élő pontszám vagy 1-6. helyezés a korosztályos bajnokságokon. Kivételes esetekben ettől eltérhet a felvételi bizottság. A csoport tervezett létszáma 8-10 fő, maximális létszáma 12 fő.

Jelentkezési lap

Maróczy Géza Központi Sakkiskola

A 2014–15 tanévben az iskola megpróbál visszatérni az első évek gyakorlatához. Az MGKSI egyik alapvető célja a kezdetektől, hogy felfedezze és alapos képzésben részesítse a jövő olimpikonjait. Ennek megfelelően tehetségkutatóként is működik. Az iskola követelményi szigorúak, a felvétel nem jelent végleges tagságot.

Három csoport indul. A Király csoport tagjait az MGKSI hívja meg az eddig elért eredmények alapján. A Király csoportba történő meghívást eddig elfogadó gyerekek: Gledura Benjámin Élő:2414, szül.év: 1999  Kántor Gergő 2318,1999 Kozák Ádám 2233,2002 Péczely Sebastian Zsombor 2199,1999 Marosi Levente 2185,2000 Krstulovic Alex 2061,2003 Simon Lili 2005, 2000 Czupor Attila 2180,2000. Oktatói: Nemzetközi szinten edzői eredményt elért címviselő sakkozók, döntően nagymesterek. Lukács Péter, Ruck Róbert, Szabó Krisztián, Medvegy Zoltán, Horváth József, Horváth Csaba, Pintér József és Károlyi Tibor fogadta el a felkérést edzőnek. Rendszeresen meghívunk egy-egy vendéget is. Reményeink szerint a válogatott játékosai is köztük lesznek. Az évi 8-10 alkalommal tervezett táborok 3 naposak, napi 6 óra edzéssel, kedd-szerda-csütörtök edzésnapokkal. A Bástya csoport évi 8-10 alkalommal kerül megrendezésre táborai 3 naposak. A Huszár csoport a hét másik két napján tartja foglalkozásait.

A Huszár csoportba nincs felvételi, előkészítő jelleggel működik. Azoknak a Bástya csoportba felvételiző fiataloknak ajánljuk fel, akik valamilyen oknál fogva nem kerültek felvételre, de esélyt látunk rá, hogy a későbbiekben a csoport tagjai lehetnek.

Az edzések helyszínei: A Magyar Sakkszövetség felújított termei.

Költségek: Az edzések látogatása díjmentes. A szállás, étkezés önköltséges. Az iskola ajánlott szállása az Építők Sporttelepnél található sportszálló. Itt az edzői, szülői felügyelet biztosított. A hallgatókról történő gondoskodásban segítő szülő szállás költségét az iskola átvállalja. A vidéki hallgatók szállás és étkezési támogatást kérhetnek!

A Bástya és a Huszár csoport edzője, az iskola szakmai irányítója Horváth József nagymester. Alkalmanként meghívott oktatók is tartanak majd előadást a két csoportban. Az iskola vezetője Vidéki Sándor.

A következő időszak tervei között szerepel MGKSI bentlakásos módon történő lebonyolítása, minimális tandíj fizetése mellett. A csillebérci évekhez hasonlóan versenyekkel, esti programokkal, a sakkozáshoz, a sporthoz kötődő különböző szakterületek meghívott vendég előadóival.

Vidéki Sándor