A verseny helyszíne

Mezőkövesd

A verseny kezdete
2015.06.13
A verseny vége
..
Online nevezés


Versenykiírás

38. Matyó Kupa Villámsakk  Csapatverseny

2015.  június 13.

A verseny célja: Mezőkövesd város sakkéletének fejlesztése, a résztvevő egyesületek és versenyzők között a sportkapcsolatok elmélyítése és ápolása.

A verseny rendezője: Mezőkövesd Zsóry SE

A verseny helye: Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola Mezőkövesd, Gróf Zichy  J.u. 18

A verseny ideje: 2015. június 13. 9.00 óra

A verseny lebonyolítása: Körmérkőzés, vagy svájci rendszerű verseny az induló csapatok létszámától függően. Csapatmérkőzés, de táblánként a legjobb 3 teljesítményt is értékeljük. A versenyen igazolt és igazolással nem rendelkező is részt vehet. A verseny során 10-10 perces játszmák kerülnek lebonyolításra.

Nevezés: Előzetes nevezés szükséges! 2015 június 11-ig a 06-70-367-6220 számon vagy egribor@gmail.com címen vagy az esemény Facebook oldalán.  A helyszínen 8.30-ig kell befizetni a nevezési díjat.

Helyezések eldöntése:  A csapatversenyben olimpiai pontszámítás van. Holtverseny esetén elsősorban az egymás elleni eredmény számít, ezután a több csapatgyőzelem dönt. A táblánkénti értékelésnél a szerzett pontszám, egymás elleni  eredmény, több győzelem, sötéttel szerzett több pont.

Díjazás: A csapatversenyben első helyezett elnyeri a Matyó Kupát vándorserleget, végleges elnyeréséhez egymás utáni három, vagy  öt más módon szerzett győzelem szükséges. A csapatverseny első három helyezettje oklevél és éremdíjazásban részesül. A 24 díj mellett jutalmazva lesz a legjobb mezőkövesdi felnőtt,  a legjobb ifjúsági sakkozó, és a legjobb mezőkövesdi  ifjúsági játékos,  az egész mezőny legjobbja, és a legjobb szenior (55 feletti)

A díjalap: 110.000 forint.

Csapatlétszám: Minden csapat négy főből áll. A csapatok tetszőleges számú tartalékjátékost szerepeltethetnek. Csak teljes csapatok (4 fő) vehetnek részt a versenyen.

Nevezési díj: 2200 Ft melyet a helyszínen kell megfizetni.

Versenybíró: Galkó Tibor

Versenyszabályok: A FIDE villámsakk szabályok szerint történik a lebonyolítás. A versenyzők a versenyszabályokat kötelesek betartani és sportemberhez méltóan viselkedni.

Felszerelések: A csapatok kötelesek minden 2 versenyző után 1 -1 a szabályoknak megfelelő sakkórát és készletet magukkal hozni!

Egyéb: A csapatversenyen  az egyesületek tetszőleges számú csapatot nevezhetnek. Ha a versenybíró indokoltnak tartja: irányított sorsolás. A verseny ideje alatt büfé üzemel. Körmérkőzés  esetén minden 5 forduló után, svájci rendszerben pedig 6 forduló után 10 perc szünet.

A verseny fő támogatója a mezőkövesdi Matyó Agrártermelő ZRT

Támogatók

Gelkalux

Margaréta Kisáruház

Mezőkövesd 2015.04.27.

Mezőkövesd Zsóry SE Sakkszakosztály

matyó Kupa 2015  díjazottak matyó Kupa 2015 csapatrészletesmatyó Kupa 2015 egyéni előrehaladás csapatrészletes