A verseny helyszíne

Budapest

A verseny kezdete
2015.05.17
A verseny vége
..
Versenykiírás


Versenykiírás

Budapest, 2015. május 17.

XXX. Lauder sakkfesztivál

A verseny időpontja:                  2015. május 17. 10 órától kb. 15,30-ig.

A verseny helyszíne:                  Lauder Javne Iskola 1121 Budapest, Budakeszi út 48.

Versenyszervező:                       Nádasi Balázs

Főbíró:                                           Kapás Róbert

Versenybírók:           Bernei András, Gyömbér Tamás, Pető Kristóf, Szép János, Szondi György

Korcsoportok:          A) 2008.01.01. után született fiúk és lányok

 1. B) 2006.01.01. után született fiúk és lányok
 2. C) 2004.01.01. után született fiúk és lányok
 3. D) 2002.01.01. után született fiúk és lányok
 4. E) 2000.01.01. után született fiúk és lányok

K1) Kísérőverseny, 1996.01.01. után születettek részére, illetve a versenyen részt vevők szülői és edzői számára, max. 1600 élőpontig. Min. 8 fő jelentkezése esetén!

K2) Kísérőverseny, 1996.01.01. után születettek részére, illetve a versenyen részt vevők szülői és edzői számára. Min. 8 fő jelentkezése esetén!

Az A csoportba nevezők csak min. 16 fő jelentkezése esetén játszanak külön korcsoportban, egyébként a B csoporttal össze lesznek vonva, de külön értékelve. Az azonos mezőnyben együtt játszó fiúk és lányok szintén külön lesznek értékelve; vagyis összesen 10+2 korcsoport.

Lebonyolítás:            7 fordulós svájci rendszer; 15-15 perc órahasználattal, a FIDE 2014. július 1-től érvényes rapid szabályai szerint (kivéve: nem az első, hanem a második szabálytalan lépés veszít).

Holtversenyek eldöntése:          Buchholz-számítás, progresszív mezőnyérték, Berger-számítás.

Díjazás:                       A korcsoportok első helyezettjei kupa, első három helyezettjei érem-, első hat helyezettjei oklevéldíjazásban részesülnek. A versenyen minden induló kap emléklapot és kisebb tárgyjutalmat.

Csapatdíjazás:          Az egy iskolából vagy egy egyesületből érkezők, amennyiben legalább három különböző korcsoportba (kivéve: K csoport) legalább öt főt neveznek, csapatversenyen is részt vehetnek. A csapatversenyre a jelentkezés ingyenes, a nevezést a harmadik forduló kezdete és a negyedik forduló vége között kell leadni. A csapatok a nevezett öt fő közül a három legjobb eredménye alapján lesznek értékelve. A három legjobb csapat torta-díjazásban részesül. Holtverseny esetén helyezési pontszám dönt.

Csapatszimultán:     Minden A-E csoportos induló regisztrálhat a május 29. péntek délután megtartandó, Polgár Judit, minden idők legjobb női sakkozója elleni csapatszimultánra (a csapattagok közösen döntenek a megteendő lépésről). A regisztráltak közül a verseny végén kisorsoljuk a résztvevőket.

Nevezés:                    Az iskola online nevezési felületén. (http://www.lauder.hu/hu/lauderkupa) A nevezések véglegesítés után, szintén az első forduló párosítása és a végeredmények is az iskolai honlapon megtekinthetőek.

(http://www.lauder.hu/hu/lauderkupa-jelentkezok).

Nevezési díj:              2015. május 10-ig megérkezően 1500 Ft.

 1. május 16. este 20 óráig 2000 Ft.
 2. május 16. este 20 óra után, illetve a verseny helyszínén: 2500 Ft.

Nevezési díjkedvezmény: egyazon iskolából vagy egyesületből legalább 8 fő esetén 200 Ft.

XII. kerületi iskola színeiben induló gyerek számára a nevezési díj 1000 Ft.

Egyéb:                        a) Kérjük, hogy az előzetesen nevezők legkésőbb 9,45-ig, a helyszíni nevezők legkésőbb 9,30-ig jelenjenek meg, egyéb esetben lehetséges, hogy csak utólag (vagy egyáltalán nem) lesznek bepárosítva.

 1. b) Minden résztvevő kap üdítő- és szendvicsjegyet.
 2. c) A versenynap előtti este 20 órakor elkészül az első forduló párosítása, az új jelentkezőket a nem megjelenő előzetes nevezők helyére vesszük be.
 3. d) Ha egy eredmény véletlenül rosszul lesz rögzítve, kizárólag a következő forduló végéig van lehetőség reklamációra. Új párosítást csak az utolsó fordulóra készítünk, viszont az után már nincs lehetőség eredményreklamációra.
 4. e) Ha valaki előzetesen nevez, de nem tud megjelenni, és erről a szervezőket nem tájékoztatja, a következő versenyen kedvezményekre nem lesz jogosult, a helyszíni nevezési díjat lesz köteles fizetni.
 5. f) A játéktér zárt, oda csak játékos mehet be.
 6. g) Barátságos parti és elemzés tilos! Elemzőhelyiséget biztosítunk.
 7. h) A verseny helyszínén zsűrit választunk, ahol óvni lehet, 5 000 forint óvási díj ellenében, amit csak megalapozott óvás esetén fizetünk vissza.
 8. i) Felversenyzés egyéni kérelmek és korábbi eredmények alapján lehetséges.
 9. j) Az ebédlőbe vallási okokból ételt, italt bevinni tilos.

Minden kedves résztvevőnek előre is jó versenyzést kívánunk!