A verseny helyszíne

Mezőkövesd

A verseny kezdete
2014.11.29
A verseny vége
..
Online nevezés


Versenykiírás

XVIII. Rozmaring Cukrászda Open (Kis Matyó), rapid sakkverseny

Mezőkövesd, 2014. november 29 .

A verseny céljaiA Mezőkövesden szakköri sakk képzésen résztvevők erőfelmérése, és játéklehetőség minden korosztály számára.

Rendezők: Mezőkövesd Zsóry SE sakk szakosztálya, Éberth Zoltán

A verseny időpontja és helyszíne: 2014. november 29. 9.00

Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete, Abkarovits Jenő tér 1. (Márta u. 2)

A verseny résztvevői: A nyílt csoportba bárki nevezhet, 2000.01.01 után születettek (felsős csoport), 2004.01.01 után születettek (alsós csoport), ha a felsősök létszáma nem éri el a nyolc főt, összevonásra kerülnek a nyílt csoporttal.

A verseny lebonyolítása7 fordulós svájci rendszer 3 csoportban, 15-15 perces gondolkodási idővel

Holtverseny eldöntéseBuchholz, Progresszív, Berger Sonneborn, sorsolás.

Nevezésidíj: Mezőkövesdi, tibolddaróci, és szentistváni diákoknak ingyenes.Támogatók:Mezőkövesdi Mozgássérültek Egyesülete, Ódor Kerékvár.  A többieknek helyszínen 800 Ft, telefonos, vagy e-mail előnevezéssel 400 Ft

DíjazásMindhárom csoportban a verseny 1-3 helyezettje oklevél díjazásban részesül. Minden résztvevő ajándékot és egy szelet süteményt kap. TámogatóRozmaring Cukrászda Rákóczi u. 5. Az alsó és felső tagozatot külön versenyeztetjük. Csoportonként 5 lányversenyző esetén a legjobbat külön díjazzuk!

Nevezés előzetesen: ebzoli12345@gmail.com, 06-70-367-6220 vagy 06-49-610-793 telefonszámon, a név és születési év, valamint iskola megadásával, vagy a helyszínen 8.45-ig. Aki előzetesen 2014.november 27-én éjfélig nevez, írásban , e-mailen, vagy telefonon, annak a nevezési díj 400 Ft!

Minden sakkozni szeretőt várunk a versenyünkön!

32 versenyző tisztelte meg jelenlétével a 18. Rozmaring Cukrászat Open versenyünket. 12-en az alsósok között és 20-an a nyílt csoportban (közülük 10 felsős) tették próbára sakktudásukat.
A legfiatalabb versenyző sikerével zárult az alsósok küzdelme a Az egri Simon Milán Gábor (Bódi Tamás +) és Paál Attila mesterjelölt tanítványa. A második Farkas Bence, a harmadik pedig Kerékgyártó Máté mindketten Füzesabony és Engel Tibor tanítványok. A legjobb nem díjas mezőkövesdi Megyesi Bálint (Katolikus Iskola) lett.
A felsősök küzdelmében Pap Máté aratott diadalt, aki a Szent István Katolikus
Iskola tanulója, második a még alsós korú Kiss Enikő lett, aki sok felnőtt versenyzőnek okozott komoly fejtörést (Ács Gábor tanítványa Miskolc)
Harmadik helyen a szintén alsós korú Bíró Bálint végzett (Engel tanítvány Füzesabony).
A nyílt versenyben én nyertem fél pont veszteséggel, (edzők Mészáros András, Bódi Tamás+, Varga (Pufi) László+) Második helyen a jó formában lévő Hajdú Sándor, mig harmadik Barabás Tibor lett. A legjobb nem díjas a mezőkövesdi Pap Kristóf lett.

Első versenyén vett részt és ezért nagy tapsot érdemel utólag is Vizi Zalán (Szent Imre Tagiskola) Kriston Gergely (Katolikus Iskola), Marton Tamás (Mező Ferenc), Mizser Kristóf (Tibolddaróc).

A verseny támogatója a Rozmaring Cukrászat volt Mezőkövesd Rákóczi u. 5 (a Buszpályaudvaron)

Ui:

Akik eljöttek a versenyre, (volt olyan is aki reggel 6-kor kelt), azok nyertek csak a másnapi csapatbajnoki fordulón! Persze sajnos nem mindannyian nyertünk, de Hajdú Sándor, Póta Lajos, Pap Kristóf nyert, én meg remiztem pár lépésben. Részletes beszámoló (Dr. Tóth Béla) tollából várható.

https://chess.hu/hu/csapatfordulo.php?csapatfordulo_id=1409

Üdvözlettel

Éberth Zoltán

sakkszakosztály