A verseny helyszíne

Budapest

Budapest
A verseny kezdete
2023.03.15
A verseny vége
2023.03.15
Versenykiírás


Versenykiírás

Budapest, 2023. március 15.

XLII. Lauder sakkfesztivál

A verseny időpontja:                 2023. március 15. 10 órától kb. 15,30-ig.

A verseny helyszíne:                 Lauder Javne Iskola  1121 Budapest, Budakeszi út 48.

Versenyszervező:                       Nádasi Balázs

Főbíró:                                           Fehér Gyula

Versenybírók:           Kása Attila, Szép János

Korcsoportok:
A) 2016.01.01. után született fiúk és lányok
B) 2014.01.01. után született fiúk és lányok
C) 2012.01.01. után született fiúk és lányok
D) 2010.01.01. után született fiúk és lányok
E) 2008.01.01. után született fiúk és lányok

K1) Kísérőverseny, 2004.01.01. után születettek részére, illetve a versenyen részt vevők szülői és edzői számára, max. 1600 élőpontig. Min. 8 fő jelentkezése esetén!

K2) Kísérőverseny, 2004.01.01. után születettek részére, illetve a versenyen részt vevők szülői és edzői számára. Min. 8 fő jelentkezése esetén!

Az A csoportba nevezők csak min. 16 fő jelentkezése esetén játszanak külön korcsoportban, egyébként a B csoporttal össze lesznek vonva, de külön értékelve. Az azonos mezőnyben együtt játszó fiúk és lányok szintén külön lesznek értékelve; vagyis összesen 10+2 korcsoport.

Felversenyzés:         Felversenyzés lehetséges. A csoportban legalább 1000 élő, B csoportban legalább 1250 élő, C csoportban legalább 1500 élő, D csoportban legalább 1750 élő esetén, minden esetben FIDE-élőt értve ez alatt. Kérjük, a nevezéskor egyértelműen jelezzék a felversenyzési szándékot a megjegyzés rovatban!

Lebonyolítás:            7 fordulós svájci rendszer; 15-15 perc órahasználattal, a FIDE 2023. január 1-től érvényes rapid szabályai szerint, az A5-ös szabályt alkalmazva.

A játékosokat aktuális FIDE–értékszámuk szerint soroljuk be. Az értékszám nélküli versenyzők véletlenszerűen lesznek besorolva.

Holtversenyek eldöntése:           Buchholz-számítás, progresszív mezőnyérték, Berger-számítás.

Díjazás:                       A korcsoportok első helyezettjei kupa- vagy plakett, első három helyezettjei érem-, első hat helyezettjei oklevéldíjazásban részesülnek. A versenyen minden induló kap emléklapot és kisebb tárgyjutalmat.

Nevezés:                    Az iskola online nevezési felületén. (http://www.lauder.hu/hu/lauderkupa) A nevezések véglegesítés után, szintén az első forduló párosítása és a végeredmények is az iskolai honlapon megtekinthetőek.

(https://www.lauder.hu/hu/lauderkupa-jelentkezok).

Nevezési díj:              A versenyt legalább egy héttel megelőzően: 3300 Ft.

A versenyt megelőző egy héten belül a verseny előtti nap 20 óráig: 3800 Ft.

A verseny előtti nap 20 óra után, illetve a verseny helyszínén: 4300 Ft.

Nevezési díjkedvezmény: egyazon iskolából vagy egyesületből legalább 8 fő esetén 600 Ft, Pest megyén kívülről érkezők esetén szintén 700 Ft (összevonható).

Egyéb:

a) Kérjük, hogy az előzetesen nevezők legkésőbb 9,45-ig, a helyszíni nevezők legkésőbb 9,30-ig jelenjenek meg, egyéb esetben lehetséges, hogy csak utólag (vagy egyáltalán nem) lesznek bepárosítva.
b) Minden résztvevő kap büféjegyet.
c) A versenynap előtti este 20 órakor elkészül az első forduló párosítása, az új jelentkezőket a nem megjelenő előzetes nevezők helyére vesszük be.
d) Ha egy eredmény véletlenül rosszul lesz rögzítve, kizárólag a következő forduló végéig van lehetőség reklamációra. Új párosítást csak az utolsó fordulóra készítünk, az utolsó forduló elkezdését követően már nincs lehetőség eredményreklamációra.
e) Ha valaki előzetesen nevez, de nem tud megjelenni, és erről a szervezőket nem tájékoztatja, a következő versenyen kedvezményekre nem lesz jogosult, a helyszíni nevezési díjat lesz köteles fizetni.
f) A játéktér zárt, oda csak játékos mehet be.
g) Barátságos parti és elemzés tilos! Elemzőhelyiséget biztosítunk.
h) A verseny helyszínén zsűrit választunk, ahol óvni lehet, 5 000 forint óvási díj ellenében, amit csak megalapozott óvás esetén fizetünk vissza.
i) Az ebédlőbe vallási okokból ételt, italt bevinni tilos.
j) A nevezési díjat a verseny helyszínen, számla ellenében, a helyszínen lehetséges befizetni.
k) Jó idő esetén a fordulók közti szünetben a gyerekek játszhatnak kint a Lauder iskola udvarán, nyugodtan hozhatnak focilabdát vagy más játékot.

Minden kedves résztvevőnek előre is jó versenyzést kívánunk!