A verseny helyszíne

Balatonföldvár

A verseny kezdete
2016.06.18
A verseny vége
2016.07.03
Versenykiírás

A Hűvösvölgyi Sakkiskola Sport Club (HÜSI SC) sakktáborokat szervez gyerekeknek három (egyaránt 7 napos, 6 éjszakás) turnusban, egy Balaton melletti, közvetlen vízparti, összkomfortos szállodában. Táborainkban minősítésre és sport­egyesületi tagságra való tekintet nélkül bárki részt vehet. Gyerekeket kísérő nélkül is fogadunk (felügyeletüket pedagógusok látják el), ugyanakkor igen kedvező ár – szolgáltatás arány mellett tudunk a sakkoktatásban részt venni nem kívánó családtagoknak is nyaralási lehetőséget ajánlani. A sakkfoglalkozások részeként versenyekre is sor kerül. Ez alapvetően valamennyi turnusban egy 20-20 perces gondolkodási idejű, gyakorló jellegű rapid verseny (külön nevezési díj felszámítása nélkül). A II. turnusban a rapid helyett választható a minősítő (FIDE értékszámszerző) Nyárnyitó Sakkverseny is, 70-70 perc + lépésenként 30 másodperces gondolkodási idővel, kedvező nevezési díjjal. A Nyárnyitó Open sakkversenyen felnőtt és/vagy nem a táborban lakó sakkozók is indulhatnak. Ők akkor is kaphatnak szállást és étkezést a Hotel Festivalban, ha nem vesznek részt a sakkoktatásban (de össze is lehet kötni a kettőt).

 

Időrend:

Sakktábor I. turnus és Nyárnyitó Open:            június 18.  –  június 23.       (ellátás a szombati vacsorától a csütörtöki ebédig)

Sakktábor II. turnus                                          június 23.  –  június 28.       (ellátás a csütörtöki vacsorától a keddi ebédig)

Sakktábor III. turnus:                                         június 28.  –  július 3.          (ellátás a keddi vacsorától a vasárnapi ebédig)

Táboraink fő jellemzője (a gyönyörű környezet mellett) az intenzív, precízen megtervezett sakkoktatás. A naponta átlagosan 4-6 órányi elméleti és gyakorlati sakkfoglalkozások közé “pihentetésül” sportórákat iktatunk, ilyenkor a gyerekek – felügyelet mellett – játszhatnak, focizhatnak, fürödhetnek, pingpongozhatnak stb. A gyerekeket kor és tudásszint szerint 7-10 fős csoportokba osztjuk. Az edzéseket forgószínpad-rendszerben tartjuk.  A jelentkezések lezárása után órára lebontva megtervezzük a tábor edzésrendjét, vagyis azt, hogy egy-egy adott időpontban melyik gyerek melyik teremben, melyik edzővel, milyen témával fog foglalkozni, turnusonként rendre új tananyaggal.

 

A tábor helye: Festival Üdülőház***, Balatonföldvár, Rákóczi u. 32-40. A szálloda közvetlenül a Balaton partján fekszik, kertjében sportpályák (tenisz-, kézilabda-, foci-, tollaslabda- stb.), gyerekjátszótér, pingpongasztalok találhatók. A szállodának saját – külön térítés nélkül használható – parkolója van, valamennyi – 2 vagy 3 ágyas – szobája balatoni panorámás, erkélyes, fürdőszobás, képcsöves televízióval és hűtőszekrénnyel felszerelt. A 3 ágyas szobák közül néhány pótágyazható. A hallban ingyenes a wifi internet-elérési lehetőség! Bővebben lásd a www.hotelfestival.hu honlapon.

A részvételi költség az igényelt elhelyezés függvénye, a kedvezményekkel akár 32.750.- Ft is lehet oktatással és teljes ellátással.

Jelentkezni, tájékoztatást kérni lehet: levélben: HÜSI SC, Valis János, 1028 Budapest, Gyöngyvirág u. 13.,                                          E-mail: husi-sc@t-online.hu, tel/fax: (+36 – 1) 397-1719, 398-7220, tel.: +36-20-934-3066, személyesen: a HÜSI SC edzésein a Szent Angéla Iskolában (Budapest, II., Zivatar u. 2.), az étkezdében, péntekenként 17.30-18.30 között

Jelentkezési és előleg-befizetési határidő: 2016. május 30. (utána a szabad férőhelyek függvényében, pótdíjjal).

Minden – nem személyes – jelentkezést írásban visszaigazolunk.

Honlapunk: www.husi-sc.hu