Különleges sakk versenyt rendez szombaton a Magyar Sakkszövetség 11 órától a WestEnd City Center tetőteraszán: a Magyar Villám Bajnokságot.

A játékosok a szabályok szerint 3-3 perces gondolkodási idővel rendelkeznek, ehhez lépésenként 2 másodperc bónuszt kapnak. A verseny iránt hatalmas az érdeklődés, hiszen a nevezők száma meghaladja a 150 főt.

Ráadásul igen összetett és erős mezőny gyűlt össze: az indulók között megtalálhatjuk Berkes Ferencet, olimpiai csapatunk egyik erősségét, de asztalhoz ül a korábbi olimpiai aranyérmes Adorján András is. A játékosok között szerepel az Európa-bajnok Hoang Thanh Trang, és vele együtt a teljes magyar női olimpiai válogatottat elindul, így részt vesz Gara Anita, Lázárné Vajda Szidónia, Gara Tícia és Papp Petra is.

A fiataloknak számára nagy lehetőséget és kihívást nyújt így a verseny, nem véletlen tehát, hogy utánpótlásunk legjobbjaiból is sokan elindulnak: Kaczúr Flórián, Kántor Gergely, Karácsonyi Gellért, Karácsonyi Kata, Kovács Judit, vagy éppen a korábbi korosztályos Európa-bajnok: Krstulovic Alex.

A svájci rendszerű viadalon 13 fordulót rendeznek, holtverseny esetén a speciális progresszív pontszámítás dönt. Az egész napos rendezvényre díjtalan a belépés.