A Versenybíróság az NB I/B Maróczy csoportjában a 2019/20-as évad 10. fordulójában, 2020. augusztus 30-án megrendezendő, de a kijelölt mérkőzésnapon ténylegesen le nem játszott Energia SC Gyöngyös – Kisújszállási SE mérkőzés csapatait „A 2019/20. évi Nemzeti Sakk Csapatbajnokság Versenykiírása” 15) b) pontja, valamint a Sakkjáték versenyszabályzatának 30.§-a alapján egy versenyévadra egy bajnoki osztállyal visszaminősíti, azaz nevezési jogosultságukat a következő csapatbajnoki évadban az NB II bajnoki osztályra korlátozza. A következő évad NB-s kiírásának megfelelő helyezés elérése esetén a csapatok jogosultak kivívni a feljutást NB I/B osztályba.
A Versenybíróság döntésének meghozatalánál enyhítő körülményként figyelembe vette a COVID-19 világjárvány következtében kialakult, a sportot érintő különleges helyzetet, valamint azt, hogy az érintett csapatok a mérkőzést pótlólag lejátszották.

Tekintettel az egyesületek járványhelyzet következtében általánosan instabillá vált anyagi helyzetére, a Versenybíróság az ugyanebben a paragrafusban foglalt, 60 000 Ft összegű pénzbírság befizetése alól mindkét egyesület számára felmentést ad.