Új főtitkár a Magyar Sakkszövetségben

Elnökségi ülést tartottak a Magyar Sakkszövetségben. Az összejövetel fő témája a meghirdetett főtitkári pozícióra beérkezett pályázatok értékelése, és az új főtitkár személyének megválasztása volt.

Seszták Tamás, a Magyar Sakkszövetség elnöke a szakmai értékelés alapján Rácz Zoltán megválasztását javasolta, amit az elnökség egyhangúlag támogatott. Rácz Zoltán korábban a közigazgatás területén szerzett komoly munkatapasztalatot.

Az új főtitkár várhatóan a következő hetekben tudja megkezdeni a munkáját, a jelenlegi vezető, Mészáros Attila, a tervek szerint október 1-ig látja el a hivatali feladatait. Az elnökség tisztelettel köszönte meg a távozó főtitkár eddigi munkáját.

Javaslat született a Sport XXI Program támogatásának elosztásáról is. Ennek értelmében összesen 22 ifjúsági játékos kap edzéseihez közvetlen támogatást az eddig elért eredményei alapján.

Támogatásban részesül a Maróczy Géza Központi Sakkiskola, a nyolc régiós sakkiskola, valamint az ifjúsági eredményeik alapján a következő egyesületek: Haladás Vasutas Sportegyesület, Kőbámya SC, SÁRKÁNY Diáksport egyesület, Tapolca Városi Sportegyesület, Barcza Gedeon Sakk Club, Atomerőmű Sportegyesület, Miskolci Kisbocsok Sakk Sportegyesület, Magyar Testgyakorlók Köre, Községi Sportegyesület Decs 1990, Aquaprofit Nagykanizsai Tungsram Sakk-Klub, Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft., GÉNIUSZ Tata Városi Sakk Egyesület. A támogatás pontos összegeiről később születik döntés.